Jump to content


AG90

Novi članovi
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

613 profile views

AG90's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Apsolutno se slažem, tome služe neki drugi gramofoni. Ja se samo nadam da ga niko pre mene nije čačkao
  2. Ako se zezne pa opet skoči, šaljem fotku Ali sumnjam da će više. Inače, ako je neko ljubitelj mačaka i ima sličan problem da mačka voli da smesti zadnjicu na gramofon, duplofan traka će joj/mu definitivno promeniti mišljenje. Super, baciću oko na berzi definitivno! EDIT: koja je cena otprilike? S obzirom da je DD i T4P, već je fabrički podešen. Mislim da može i ručno da se tweak-uje i da se anuliraju fabrička podešavanja, ali otom-potom. Solidan broj ploča iz moje kolekcije i jesu 180-gramske, tako da ću mat imati u vidu. Hvala svima na odgovorima!
  3. Nije , ali je slična toj privezak varijanti, bar što se dimenzija tiče. Genijalno, moraću to da uradim, hvala! Gramofon trenutno izgleda ovako (ubacio sam podloške samo pod zadnje noge, tako da sa prednje strane definitivno izgleda ravno): Ne obraćajte pažnju na papir koji se vidi na poklopcu, specifična zaštita od izvaljivanja i izležavanja mačke je u pitanju
  4. Evo ga po dijagonali, ovo je OK odstupanje nadam se?
  5. Tako je, postavio sam po x i y osi, kada se stane ispred gramofona. Odradicu onda dijagonalno i videti da li daje bolji rezultat, hvala!
  6. Hehe, pokretac teme ju je bacio i namontirao novu Izvinjavam se, tek sada vidim ove odgovore, nisam dugo ulazio na forum. Elem, imam jos jedno pitanje - nivelisanje platera. Koliko je krucijalno da gramofon bude nivelisan perfektno i koliko je odstupanje dozvoljeno? Ispod mozete da vidite na fotkama, ovo je najbolje sto sam uspeo (koristio sam obicnu manju libelu, verujem da radi posao koliko-toliko, s obzirom da nemam onu radijalnu koja je namenjena bas toj radnji). Ako budem stavljao jos podloski, gramofon ce sleteti na pod Takodje mi je malo cudno sto je sada citav gramofon nagnut na desnu stranu, deluje mi neprirodno, ali verujem da libela ne laze. Misljenja i neki saveti, ili da jednostavno ostavim ovako? Hvala jos jednom na odgovorima!
  7. To svakako, na starom gramofonu sam uvek koristio AT, tako da sa tim nema greske Hvala!
  8. Meni je svakako plan da idem ili sa AT81CP ili sa AT85EP, s obzirom da su dosta rasprorstranjene i lake za nabavku, bar što se tiče našeg tržišta.
  9. To sam i ja pomislio, srećom sam isprobao na nekim meni manje bitnim albumima. Nekim čudom i dalje prenosi zvuk, ali mogu da zamislim šta radi vinilima, tako da menjam odmah. Hvala svima na odgovorima!
  10. Pozdrav svima, Nedavno sam nabavio i Technics SL-DD33 gramofon, u dosta solidnom stanju. E sada, imam jedno pitanje: s obzirom da je u pitanju original P-mount kertridž (T4P) i originalni model igle EPS-30, da li je normalno da kanteliver ide ovako u stranu (attach-ovao sam i fotku da vidite o čemu se radi)? Sve u svemu, zvuku ništa ne fali, koliko sam primetio i imao prilike za ovako kratko vreme da isporbam. Hvala unapred na odgovorima! EDIT: Dodajem još jednu fotografiju, bolje se vidi.
  11. Pada ravno dole i stabilna je,da. Verovatno i hoću za svaki sluÄaj Hvala!
  12. U suÅ¡tini Äini mi se da je već nameÅ¡ten, na 1,75g je otprilike i ruÄica ne landara. Ali videću već. Hvala puno, ubih se od traženja nekog uputstva!
  13. Ako sam dobro shvatio, sferiÄni deo anti-skating potenciometra stavim na 0, pa manji teg takodje na nultu poziciju, pa onda balansiram veći teg dok ruÄica ne bude u balansu (da li to znaÄi da bude u horizontali?)? Sudeći po ovom linku, gazna sila kertridža je izmedju 1,5 i 3g http://www.vinylengine.com/library/philips/super-m-mark-ii.shtml Koliko bi bilo najbolje da stavim onda, oko 2? Nakon toga i anti-skating stavljam na istu gramažu. I joÅ¡ jedno pitanje, merne jedinice se zapravo nalaze na ruÄici (to su ovi "zarezi" duž) nje?
  14. Pozdrav svima! Nedavno sam kupio polovan Philips AF 685 gramofon. Interesuje me kako taÄno podesiti anti-skating, tracking i generalno Äitav set-up, s obzirom da nema mernih jedinica na tegu ruÄke? TakoÄ‘e me interesuje Äemu taÄno služi ovaj potenciometar za sferiÄne i eliptiÄne igle i kako je najbolje da ga podesim (za sada je tu Philips GP 400 II igla, ali ću je verovatno uskoro menjati jer nisam siguran koliko je korišćena). NaÅ¡ao sam fotografije na netu, pa ću ih okaÄiti ovde. Gramofon će biti zapakovan joÅ¡ neko vreme, tako da nisam bio u mogućnosti da fotografiÅ¡em. Svežiji sam u ovome, nadam se da mi nećete zameriti Hvala unapred!
×
×
  • Create New...