Jump to content


captainvuki

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by captainvuki

  1. Tribala bi mi preporuka koje zvucnike da kupin za sistem kucnog kina 5.1.Kasnije cu nadogradivat sistem na 7.1.2.Zvucnike cu spajat na prijemnik sljedecih karakteristika http://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hometheatre&subcatid=avreceiver&productid=sr7009 Mogu platit sve zvucnike najvise 3000 EUR-a.Prostorija je velicine oko 23 metra kvadratna.Tlocrt je na sljedecoj poveznici http://www.igreklik.com/slike/viewer...ur=SdkFXsb.jpg Najvise cu gledat blu-ray filmove a isto cu spojit Dreambox 500 HD satelitski prijemnik.
  2. Fala svima na pomoci,onda cu napravit kako san i reka,pripremit kanale za kabele za 7.1.2 po Dolby Atmos preporukama i za pocetak instalirat 5.1 zvucnike.Trazija san malo po internetu i niti jedan proizvodac nije da tocan datum izlaska prijemnika sa DTS:X podrskon,pa cu jos pricekat dok se to ne objavi.Ako ce objavit datume izlaska za kraj ove i pocetak iduce godine onda necu toliko cekat nego cu kupit ovaj prijemnik od Marantza sta je spomenut u postovima prije ovoga,a ako objave datum izlaska vrlo brzo za najvise tri miseca odsad onda cu pricekat i kupit onda prijemnik.
  3. Vidija san na ovoj stranici mogucnosti ovog prijemnika i vidin da podrzava skoro sve formate zvuka.Jedino nisan siguran je li DTS-Neo:X isto sta i DTS:X.Ako je onda ima sve,a ako nije triba vidit oce li se kasnije nudit nadogradnja upravljackog programa koja ce dat podrsku za DTS:X.Stvar je u tome da je tesko znat koji ce standard zvuka prevladat na trzistu blu-ray filmova i tija bi da prijemnik podrzava oba standarda.Ako ce se recemo dts:x prijemnici pojavit sljedece godine onda ne triba cekat,ovaj prijemnik cu odma kupit,ali ako ce izac za nekoliko miseci onda bi priceka.
  4. Onda cu napravit tako da cu pripremit kanale za kabele kada cu radit Dolby Atmos 7.1.2 sistem sa dva stropna zvucnika,ali cu za pocetak instalirat 5.1 sistem,jer mi je to sad zgodno napravit posto radin adaptaciju ciloga stana.Trenutno ima samo sedan filmova na blu-ray-u sa Dolby Atmos zvucnin zapison,a DTS:X standard se jos nije ni pojavija trenutno.Samo cu pricekat da izade AV receiver koji ce podrzavat oba standarda kad izade DTS:X i to je to.
  5. Nasa san prevoditelj na internetu tako da mi nije cirilica problem za citat,a i nesto se sican iz osnovne skole treci razred se jos ucila cirilica u Hrvatskoj kad san ja isa u osnovnu.Za pisat bi triba ipak malo vrimena izgubit da naucin dobro.
  6. Slusan ja i glazbu,ali filmove puno vise gledan,tako da san odlucija ulozit malo vise u kucno kino.Pala je danas brzina vitra dosta,zadnjih nekoliko dana je stvarno bija jak vitar.Jos ima i Auro 3d,ali bi mi to bilo previse,pa racunan da ce prevladat dts i dolby standardi i zato bi tija postavit zvucnike prilagodene za te standarde.
  7. Instaliracu sistem za kucno kino u dnevni boravak i tribala bi mi pomoc oko toga s obziron na velicinu dnevnog boravka koji mi je sistem najbolje instalirat.Namjera mi je stavit i stropne zvucnike.Mislin se izmedu sljedecih konfiguracija zvucnika: Dolby Atmos 7.1.2 stropni zvucnici,Dolby Atmos 7.1.4 stropni zvucnici,Dolby Atmos 9.1.2 stropni zvucnici,Dolby Atmos 9.1.4 stropni zvucnici.Strop je ravan,nije potkrovlje.Tlocrt dnevnog boravka je na slici sa sljedecega linka http://www.igreklik.com/slike/viewer...ur=SdkFXsb.jpg Cita san da ce Dts:x format zvuka bit kompatibilan sa svin postavkama zvucnika u prostoru tako da mi je sad namjera sve zvucnike postavit po Dolby Atmos preporukama,a kasnije tokon ove godine bi se tribali pojavit av receiveri sa podrskon za oba standarda.Radin adaptaciju stana,tako da cu pripremit prolaze za sve kabele od zvucnika koji ce ic ispod parketa.
  8. Dobar dan i pozdrav svima na forumu, registrira san se iz razloga sta cu slagat sistem za kucno kino i tribaju mi informacije.Volin dosta gledat filmove i zato mi je kucno kino dosta bitno.Inace san po struci pomorski nauticar.Zivin u Hrvatskoj. Jakov
×
×
  • Create New...