Jump to content


shon3i

Članovi
  • Posts

    396
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by shon3i

  1. Najveci problem sa MP3 kompresijom je taj sto su na pocetku postojala uglavnom lose implementacije mp3 standarda. ko se seca bilo je samo nekoliko encodera, koji su promovisali totalno pogresno mp3 kompresiju, ali su takodje koristili destruktivne algoritme, i preporucivali su da se koriste i tamo gde ne treba.. Tek kasnije kad su se pojavile tj postale dostupnije implemtacije iz Fraunhofera i Lame MP3, MP3 je pokazao svoj pun potencijal, ali tad je vec na scenu poceo polako da zauzima Vorbis, AAC i drugi Lossy formati, kao i Lossless formati.

  2. 3 sati ranije, gnu said:

    limitirajući faktor mali izbor t4p glava, koji se svodi na jednu AT glavu sa ukupno 2 raspoložive igle

    Pa kod nas nazalost da, medjutim ima dosta dobrih T4P glava, mogu od spolja da se poruce.. Opet moze se naci i polovna Technics P23, P24, P25 glava ima da se kupi cak i original igla..  Treba imati u vidu i faktor da linearni gramofon ima bolji tracking, tako da i obicne low cost igle zvuce fantasticno, bez potrebe za nekim boljim tracking iglama/glavama. Ja sam jedno vreme imao jedan Technics SL-BL3 linear tracking, i imao sam plan da uzmem neki Revox B-975, jer Revox koristi obicne glave a opet je tangencijalni.

    Tako da mozda nije lose srediti Technics..  imati ga kao bekap :)

  3. 6 sati ranije, Vladimir Audio said:

    uglavnom kažu da to što zvuči teoretski kvalitetno kao WAV ili CDA

    Ne teoretski nego 100% identicno, sva tri formata koje ste naveli su lossless, sto znaci bez gubitaka, flac i ako je komresija ona je bez gubitaka, kao kad uzmete WAV i zipujete ga, nema gubitaka, kad otpakujete dobijate pocetni fajl bit to bit identican. Isto tako i sa FLAC-om i ostalim Lossless kompresijama. Tako da tu nije potrebno prebacivati iz formata u format, vec mozete direkt FLAC na kasetu preko zvucne. E sad ako je zvucna bas neki totalni krs, onda je preporucljivo imati DAC. Najvise tu utice koliko ce zvucna izbaciti SNR tj sum-signal ratio, tj da sama zvucna ne unosi dodatni sum u zvuk. Tu moze DAC biti superiorniji, ali ovako po kvalitetu zvuka odavno sve kartice mogu da dosegnu 24-bita/192000 khz, sto kaseta ni u snu ne moze primiti, pa je 16bit/44khz  i vise nego dovoljan za kasetu. Takodje sam ja provalio da mi je najlaksa opcija da flac-ove prebacim na mobilni, pa da sa mobilnog da reprodukujem.

  4. 2 sati ranije, Vladimir Audio said:

    Pretpostavljam da moram da kupim DAC koji će signal iz PC-a konvertovati i isporučiti pojačalu, i onda bi samo trebalo da listu pesama pustim u nekom plejeru na PC-u i da snimam na kaset-deku?

    Ne treba DAC, dovoljno je povezati izlaz iz zvucne kartice gde se ubadaju zvucnici u LINE IN samog deka i to je to. A zbog monitoringa u LINE OUT deka povezati zvucnike, ali mozete i slusalice da povezete na dek i na taj nacin da radite monitoring.  Sony TC-K650 je korektan dek, troglava masina, tako da ce snimak biti odlican jer ima dobru kalibraciju, pa ce cak i normalke biti skroz korektne, i mocice cak da prime i koj decibel vise od propisanih. Moja preporuka je da se snima bez Dolby-a, ali kako vama vise prija.

     

    2 sati ranije, Vladimir Audio said:

    Da li može neka eksterna zvučna karta da se iskoristi umesto DAC, npr. Native Instruments Komplete Audio 1 ?

    Moze, ali koj PC imate, posto danas 99% novijih racunara imaju sasvim konkretne zvucne kartice.

     

    1 sat ranije, Nixie said:

    Postupak prebacivanja jednog superiornog audio formata na jedan daleko od savršenstva je sam po sebi nejasan. Verovatno postoji dobar razlog za tako nešto? 

    Pravljenje kompilacija i uzivanje u carima trake.. Neke pesme dobiju prakticno remaster, dobiju to nesto, i opet izgube nesto, ali opet moze da bude na pozitivnoj strani, recmo danasnja produkcija je bas otisla predaleko sa svim, propustanje kroz traku, moze ponekad da spasi los master i da ga napravi zanimljivim.

  5. On 27. 10. 2023. at 13:44, ZoranBG said:

    Preporučio bih neku Yamaha-u, dvoglavu

    Takodje se pridruzujem preporuci, cak imam par komada KX-260 i KX-380, vrlo mala razlika izmedju njih, uglavnom te dvoglave yamahe idu odlicne GF-37/GF-40 glave, koje nikog ne ostavljaju ravnodusnim. Neke bolje snimaju, neke malo manje..  Konkretno ova KX-380 ima Auto Tape Tuning, koji nije u zaostatku u odnosu na druge proizvodjace. ali takodje ima i manuelni bias.. Iz nekog meni nepoznatog razloga taj KX-380 pravi lepse snimke od KX-670 koga takodje posedujem. KX-260 je za nijansu prostiji ali i on ima prednosti, za razliku od KX-380 njegov mehanizam je sa dva motora, tako da jedan remen manje i brze radi premotavanje. Oba deka imaju plasticni zamajac ali cak i pored toga uspevaju da imaju jako nizak Wow & Flutter (zavijanje i podrhtavanje) negde ispod 0.05% sto je i originalna fabricka deklaracija.

    U svakom slucaju kod nas se mogu probrati na oglasima, po jako povoljnim cenama. Takodje su lagani za odrzavanje.

  6. 55 minuta ranije, sondek said:

    Taj sistem sa PC vremenom zameniš za Dac ili streamer sa volume control i imas još bolji zvuk nego sa laptop. Vreme tih mini linija je prošlost.

    21 sati ranije, nesone said:

    Poslusati savet @sondek sto je napisao. Moj predlog je Presonus. Ima ih za dubinu Vaseg dzepa i odlicni su.

    Ako pricamo o Eris 3.5 ili 4.5 modelu, oni mogu direkt u laptop, ali vec ako uzima Eris 5, za njih treba neki DAC odmah, i moja topla preporuka Focusrite 2i2 ili neki Presonus, ali to je vec sve djuture oko 500+ evra

     

     

  7. 28 minuta ranije, Iron man said:

    Imam dve Stilandije

    Lepo, ja sam video skoro na oglasima da je bila ona sa malo drugacijim vratancima rekao bi neka novija, i ne znam sto je nisam pazario, a bila je povoljna cena :D

    Nego jel imas mozda demo traku koja je dolazila? Ja nasao moju ali od silnog slusanja je bas u ocajnom stanju..

  8. 3 sati ranije, Dražo said:

    Rezultat posle generalnog ciscenja:

    Ovo je vec sad ok skroz.. Jos kad se on bude zagrejao, posle dve tri ploce, spustice veovatno na fabrickih 0.09 i to je ok. Mada 0.15 dosta dobar rezultat, u odnosu na 0.25 koliko je bilo. Tako da ako uspes novim kaisem da osiguras jos bolji rezultat sto da ne, ako nece i 0.15 je odlicno.

×
×
  • Create New...