Jump to content


FLACer

Novi članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

407 profile views

FLACer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Na poslu nema wirelessa, samo UTP i 10 firewall slojeva. Žica ili ništa.
  2. Niste dosadni nego dobronamerni. Oprema se menja lakÅ¡e nego navike. A moja je navika je da mi manipulacija fajlovima ide preko Total Commandera i da sve radim na PC, od "kupovine muzike" do transkodiranja i pristupa vrlo znaÄajnom izvoru Deezer (premium) i drugim internet strimovima.
  3. Kakva fenomenalna fora! Kada sam postavljao pitanje u postu nisam oÄekivao da ću dobiti ovoliko dobrih predloga. Pa ovakva kartica je upravo ono Å¡to mi treba, ali ne za posao (ono Å¡to je u vrhu posta), nego za kuću. Svi u kući mi sviraju neÅ¡to (violina, klavir i gitara), jedino sam ja potpuni muziÄki kreten. Pre nekoliko godina sam deci zbog karaoka kupio jednu malu analognu Behringerovu miksetu, dva Behringer kondenzatorska mikrofona i jedne Behringer HPS3000 studijske sluÅ¡alice. I kada su to izgustirali, zavrÅ¡ilo je u kutiji na vrhu ormana. Sada kada su porasli me napadaju da bi da snimaju Å¡ta sviraju, ali nisam znao na Å¡ta da snimam. Ova Behringer UMC202 mi reÅ¡ava sve probleme (plus mikrofon za violinu, za gitaru imam, a Clavinova ima 3.5 mm izlaz). Bravo za ideju, hvala najlepÅ¡e!!!
  4. Izvinjavam se zbog kaÅ¡njenja u odgovoru. Bio sam dežuran na poslu, pa nisam mogao da uzmem ureÄ‘aj u ruke. Moj model je Logitech Harmony 525, donet je iz NemaÄke i na sajtu Logitecha vidim da se viÅ¡e ne proizvodi. Zamenio ga je Harmony 650 Remote koji koÅ¡ta oko 70€. Moj sam ureÄ‘aj izvadio iz fioke, zamenio baterije, ažurirao softver preko kompjutera i OLAAA. U meÄ‘uvremenu sam od SBB dobio Cisco risiver 4682DVB (isti kao Tvoj) kada sam preÅ¡ao na Gold Premium paket, uz risiver Yamaha RX-V571. Sada sam ga probao i funkcioniÅ¡e bolje nego sa prethodnim Cisco modelom. On sam prepozna kablovski i Yamaha AV risiver (isto tako prepoznaje sve Pioneer AV risivere) i uvrsti ga u Activity mod za gledanje televizije. Preko njega mogu da menjam kanale i preko +/- tastera i direktnim kucanjem na brojÄaniku, pojaÄavam risiver, menjam modove risivera, ali sada mogu da pristupam i na VOD funkcije Cisca, da koristim funkcije "gledaj unazad" i operacije sa EPG, Å¡to ranije nije moglo. Da nije Tvog posta, Harmony bi ostao u fioci veÄno. Ovako sam ga ažurirao i naÅ¡ao ponovo svoju igraÄku. http://www.logitech.com/en-us/product/harmony-home-control?wt.ac=ps%7C11691%7CCTA1%7Chp Pozdrav
  5. Hvala najlepše, Sve ste objasnili! Veliki pozdrav
  6. NajlepÅ¡e zahvaljujem na savetima, mnogo mi znaÄe, a verujem i drugim kompjuterskim entuzijastima koji uÄe o audio tehnici. Pogledao sam brojne testove i direktna poreÄ‘enja Audioquest Dragonfly vs Audioengine D1 vs HRT HeadStreamer i joÅ¡ nekoliko budget i hi-end USB DAC modela. Za Dragonfly ima puno pohvala (pogledaću gde bi se mogao kod nas nabaviti), ali i brojna upozorenja o USB slotu koji gubi kontakt i sliÄnom problemu na 3.5 izlazu ako se Äesto spaja / odvaja. MeÄ‘utim, svi testovi se zasnivaju na poreÄ‘enju sa 3.5 mm izlazom sa Apple ili PC laptopova, a nema poreÄ‘enja (da li uopÅ¡te donose neko uoÄljivo poboljÅ¡anje) sa standalone zvuÄnim karticama viÅ¡e klase. A takvo poreÄ‘enje je najvažnije za odluku o kupovini i osnovno je pitanje u postu: da li samostalni USB DAC donosi neko poboljÅ¡anje u odnosu na Asus Xonar U7 USB ili neku drugu premium zvuÄnu karticu uporedivu po ceni. Asus je napravio pravi bum sa Xonar Essence ONE serijom (one uostalom koÅ¡taju koliko i vrhunske audio komponente - 999 $) i sada tu tehnologiju spuÅ¡ta i u klasu dostupnu naÅ¡em džepu. Pozajmiću od Promusic-a i probati Fiio DAC, ali on je postavio dobro stvari - koliko je poseban DAC zaista bolji od DAC integrisanog u moj Onkyo risiver? Ako bolja zvuÄna kartica (bez interferencije u kućiÅ¡tu desktopa) da bolji digitalni signal preko optiÄkog kabla risiveru, možda mogu sa manjim troÅ¡kom dobiti ono Å¡to mi treba. Kada kući povežem kompjutere na Yamaha AVR preko HDMI kabla dobijem upravo ono Å¡to mi treba - veoma kvalitetan zvuk. Kompjuter isporuÄi digitalni signal preko HDMI, a Yamahin DAC ga konvertuje, pojaÄa i ono Å¡to dobijem na zvuÄnicima je sjajno. Bolja zvuÄna kartica može da posluži za joÅ¡ poneÅ¡to npr. za kvalitetno snimanje internet strimova materijala koji se ne mogu dobiti na drugi naÄin, za obradu zvuka koji se montira u video,... Skupilo bi se poena i za Dragonfly, ali samo ako je to zaista mnooogo bolje od USB zvuÄne kartice.
  7. Kako je svet mali . Hvala najlepÅ¡e na savetima, javljam se se za pozajmicu Fiio DAC-a! Eksternu zvuÄnu karticu viÅ¡eg ranga svakako ne mogu pozajmiti, jer kompjuterski frikovi (to sam svakako viÅ¡e nego audiofil) veoma retko ili nikada ne pozajmljuju svoj hardver. Generalno su audiofili mnogo solidarniji i druÅ¡tveniji ljudi. Bose mi je preskup, ali razmatrao sam ga pre ove kupovine kao jednu od varijanti aktivnog zvuÄnika uz Jamo P404 i Jamo P102. Upravo odsustvo fleksibilnosti je razlog Å¡to nisam iÅ¡ao u all-in-one varijantu. Ne volim integrisana reÅ¡enja. No, ove Monitor Audio zvuÄnici će svakako biti nekada zamenjene boljim, kada bude dovoljno resursa. Meni nije problem ako nisam jako zadovoljan nekom komponentom. Kada skupim poene, kupim bolje. A kako imam veliku porodicu i u njoj ima onih koji ne mogu da priuÅ¡te sebi dobru / skupu komponentu (a meni nije žao da poklonim, nikada nisam prodao polovnu stvar), onda je svaki moj upgrade velika radost za roditelje, braću/sestre,... Veliki pozdrav
  8. Samo Logitech Harmony serija univerzalnih daljinskih upravljaÄa pomaže kod SBB D3 kablovskih risivera. Za neke modele verovatno radi tek nakon daunloada Harmony desktop softvera i sinhronizacije daljinca sa novijim bazama kodova u PC softveru. Harmony pokriva sve Pioneer A/V risivere, a ako u sistemu imaÅ¡ i neki BluRay plejer ili DVD poznatijih firmi, i to će raditi. Ono Å¡to sigurno ne radi sa Harmony daljinskim upravljaÄem su medija plejeri Novatron i Asus (probao sam). Ali, svaki daljinski upraljaÄ originalnog ureÄ‘aja može da iskoristi sve opcije, a univerzalni daljinski samo neke od funkcija. I tako sam posle godinu dana eksperimentisanja i frustracija vratio na sto u dnevnoj sobi svih 5 originalnih daljinaca, a Logitech Harmony ostavio u fioku.
  9. Pozdrav starijim Älanovima foruma. Molio bih za pomoć u odluci o unapreÄ‘enju stereo sistema, jer moje poÄetniÄko znanje nije dovoljno za samostalnu odluku. Za kancelariju na poslu (10 m2) sam kupio stereo risiver Onkyo TX-8020 i zvuÄnike Monitor Audio MR2. Kupovina je bila uslovljena budžetom i u tom cenovnom opsegu (400 € za ceo sistem) sam birao na osnovu recenzija sa inostranih sajtova, na osnovu tehniÄkih specifikacija i reputacija firme. Onkyo je bio prvi izbor i zbog postojanja koaksijalnih i optiÄkih ulaza i izlaza za subwoofer. Muzika koju sluÅ¡am su flamenco instrumentali, lounge, klasika, nekad dance ili rock. Format fajlova je FLAC ili 320kbps mp3. Jednom ili dva puta godiÅ¡nje treba da odradi i zabavu za 20-tak ljudi u većem prostoru, kada mislim da spojim i subwoofer i u tim zabavama ide domaća pop i folk muzika. Izvor zvuka je desktop kompjuter sa integrisanom zvuÄnom karticom 8 Ch ALC888. Spojen na 3.5 mm izlaz zvuk je nedovoljno definisan, a kada je kompjuter spojen sa risiverom optiÄkim kablom, situacija je bolja Å¡to se tiÄe kvaliteta, ali je zvuk znatno tiÅ¡i. Ipak, kvalitet zvuka se ne može meriti sa kućnim sistemom (Yamaha A/V risiver srednjeg ranga i 5.1 sistem u kome su front i rear sateliti zamenjeni Jamo S404 bookshelf zvuÄnicima, a subwoofer i centar su iz originalno kupljenog JBL Cinema 300 sistema). Zvuk kući je pun, bogat u svim opsezima i vrlo precizan. Zvuk na poslu u ovom stereo sistemu je suviÅ¡e "flat", a u deonicama The Killersa ili The Black Keys zvuÄi kao iz bureta i postoji i povremeno krÄanje. Jasno mi je da mi je usko grlo integrisana zvuÄna kartica. Pitanje je da li viÅ¡e dobijam za muziku nekim od USB DAC npr FiiO Olympus2 E10K ili sa eksternom zvuÄnom karticom npr Asus Xonar U7 USB? Maksimalni budžet bi bio reda veliÄine 100€. Da li neki od jeftinijih DAC ureÄ‘aja kao FiiO D07 (oko 50€) nudi ikakvo poboljÅ¡anje u odnosu na optiÄki izlaz integrisane kartice? Unapred zahvaljujem svakome ko je voljan da pomogne.
×
×
  • Create New...