Jump to content


banisha

Novi članovi
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by banisha

  1. Pitanje: Moja soba je 3.5 x 6m gde je TV i audio sistem na kracem zidu. Koliko bi trebalo da bude minimalno odstojanje zvuÄnika od boÄnih zidova? Hteo bih 'rasirim' stereo sliku. Zvucnici su Dali Zensor 3. Edit dodatak: sa jedne strane su prozori sa zavesama, sa druge gipsani zid na koji treba da doÄ‘je polica sa knjigama (preko celog zida), tako da za ovaj zid mislim na udaljenost od police.
  2. A šta je u ovoj državi normalno?
  3. banisha

    Šta se sluša ?

    Sophie Zelmani - Going Home
  4. banisha

    Marantz

    Da se i ja upisem. U vlasnistvu sam Marantz AVRa 1612, uparen sa Dali Zensor 3. Bila je to ljubav na prvo slusanje. Znam da je AVR + 2.0 neka vrsta jeresi ovde na forumu, ali hteo sam sve u 1 za pocetak. Razmisljao sam da na preout ubacim neko pojacalo...ima vremena.
  5. A da li bi bilo ikakvih boljitaka u zvuku i da li je uopste moguce povezati na pojacalu u biwire rezimu, a zvucnici nisu biwire...ako me razumete? Dakle dva para kablova, a da terminiraju na istim konektorima na zvucniku...ili ce ih to mozda kratkospojiti [emoji2]
  6. Mozda zeli da gleda multimediju preko USBa televizora.
  7. Slazem se da treba probati. Hvala na pomoci!
  8. Pa trenutno je i jedno i drugo, a planiram da ga probam i samo kao transport, kada nabavim coax kabl. Ne znam koliki bi mi upgrade bio sa te poslednje varijante na neki CD do 50e...nemam iskustva. Mozda je razlika cujna tek sa nekim od 100e npr...
  9. Trenutno imam Marantz 1602 AVR i Dali Zensor 3. Vidim gomilu tih Marantza po oglasima pa me je zanimalo da li je to dobar smer za razmisljanje. CD bi bio upgrade u odnosu na sasasnji Pioneer DVD 320 koji koristim za tu namenu. Ne znam da li bi kao opcija bio upgrade da ih umesto analogno vezem coax-om?
  10. Kako stoje Marantz CD playeri u odnosu na pomenutu Yamahu?
  11. Televozori sa DVR funkcijom mogu da snimaju i da se programiraju iz EPGa. Dakle, ako se snima nesto kada nema nikog kod kuce, TV ce se sam ukljuciti, snimiti program i iskljuciti.
  12. Hvala! Planirao sam, ali na kraju ipak nisam...manjak slobodnog vremena je presudio.
  13. Uzeo Zensor 3 i neke Dali White 1.5mm2 kablove. Jos da uzmem neki coax kabl jer racunam da ce biti bolji zvuk za cd reprodukciju sa mog starinskog dvd playera (nego preko analognih). Hvala svima na pomoci
  14. Kod mene je slicna situacija, samo je AVR Marantz 1602, a za zvucnike sam zaplanirao Dali Zensor 3 ili eventualno 5. Trebalo bi da ih poslusam za vikend na mom AVRu. Posle svega sto sam procitao, ne znam sta treba da se desi na slusanju, pa da ih ne uzmem
  15. Hvala! Zbog finansijskih ogranicenja sam ipak odlucio da budu bookshelf i to ili Zensor 3 ili BX2. Slusao sam malo Zensore u radnji na nekom Denon pojacalu i fino se cuju. Ideja mi je da odem sa svojim AVRom i cujem i tu kombinaciju. Razmatrao sam i opciju da zatvaram kupovinu zvucnika u Madjarskoj jer idem za 10 dana. Medjutim koliko sam video, cene su vece nego kod nas ili ja ne znam gde da gledam Jedino sto sam nasao da je jeftinije je Yamaha NS555 koja ispadne ispod 400e kad se vrati AFA. Za kablove sam mislio neke prosecne od 400 din/m. Racunam da je to ok.
  16. Uzeo polovan Marantz 1602. 7.1 je i podrzava bi-amping. Sada ide slusanje zvucnika (rezime): Dali Zensor 3 Dali Zensor 5 Monitor Audio BX2 Monitor Audio BX5 Tannoy V4i Da li bi jos nesto mogao da razmotrim u toj klasi?
  17. AVR uzimam jer bi mi glavni izvor sadrzaja bio TV, a i zeleo bih da imam mogucnost da pustam FLAC, sto novi risiveri imaju. Zvuk Marantza mi se svidja, izgled takodje. Moj prostor je oko 25m2 i ne znam da li je tih 50W dovoljno. Ne bih slusao na velikim jacinama jer zivim u zgradi. Ovde bi mi znacilo jos malo tutoringa da vidim da li mi je snaga kriticna. Po pitanju kutija, za bookshelf me najvise brine stabilnost. Imam klinca kome bi verovatno uspelo da ih nekako potkaci i stera sa stalaka. Racunam da su podne kutije iole stabilnije. Dakle po preporukama isao bih na 7.1 AVR zbog bi-ampinga i adekvatnim kutijama. Po tome Dali Zensor ispadaju jer nemaju dva para terminala. Mada bi ih svakako poslusao jer sam citao da upravo sa Marantz risiverom zvuce fenomenalno. Tannoyi se ispada uklapaju i po osetljivosti i mogucnosti za bi-amping. Slusanje oba i BX2 sledi. Imam li jos neke alternative u AVR + 2.0 realmu?
  18. Zdravo svima, Uzeo bih Marantz 1504 AVR ili neki stariji iz serije 16 i upario sa dva zvucnika. U opticaju su sledeci. Bookshelf: MA BX2 Dali Zensor 3 ...neki treci... Floorstanding: Tannoy V4i Dali Zensor 5 ...neki treci... Naginjem vise ka floorstanding, zbog estetike i mislim kvaliteta zvuka, a vi me demantujte ako gresim Budzet max 450e za podnostojece, a manje za bookshelf jer moram i stalke da uzmem... Hvala puno!
×
×
  • Create New...