Jump to content


raptorvu

Članovi
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

About raptorvu

  • Birthday 10/13/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Vukovar Croatia

Recent Profile Visitors

849 profile views

raptorvu's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Stavljen drugi motor, sve drugo je u redu, hvala na savjetu!
  2. sve jasno...budem pogledao sve u nizu do kola BA6109, hvala na savjetu!
  3. Pozdrav svima! Problem je kapstan motor, dao je svoje, nema naljepnicu na sebi pa me zanima zna li netko oznaku ovog motora i na kojoj voltaži radi, na žicama do njega je 16,5V u service manual nema podataka o motorima.
  4. 90% su mi takvi diskovi...imaju sve komplet
  5. Pozdrav! Nedavno nabavim ovaj changer u neispravnom stanju...stavim drugi laser i sve uredno radi osim što nema CD text...a ogromna naljepnica na njemu sa reklamom za CD TEXT, o čemu se zapravo radi? ima li on uopče CD text ili je to neka fora s originalnim cd izdanjima?
  6. -teško je danas uopče nači nekoga tko to još popravlja pa radim sam koliko mogu, popravio sam jako puno rekordera ali se nisam sretao s ovakvim problemom, čisto sam pitao ovdje pa možda je neko naišao na istu stvar, budemo vidjeli, usput hvala na savjetu!
  7. Lijep pozdrav! Evo prije par dana se dokopam ovog dobrog stroja ali nemože proči ništa bez problema, poslije par minuta reprodukcije stroj počne brujati i gubi stereo sliku a i stvara nekakve vibracije, brujanje je bilo iz doboša glave koju sam od gore podmazao s par kapi finog ulja za preciznu mehaniku, detaljno sve očistio...od stereo zvuka ništa...naime, rade oba kanala i pokazuje na peak metru ali nije to zvuk kakav bi trebao biti...probao sam malo i pomjerati audio glavu ali ništa od dobrog zvuka koji je imao prije nego sam mu podmazivao video glavu...e sad...što dalje???
  8. raptorvu

    SONY SLV-835

    Evo jbg zaboravio sam završiti ovu temu! Hvala na savjetima, riješio sam problem, ugradio sam euro konektor za napajanje, sve savršeno radi!!!
  9. raptorvu

    JVC TD-V562

    Ma nije bitno što pije, bitno je s kime se pije, a jednom možda bude prilike pa popijemo skupa nešto!!!
  10. raptorvu

    Sony CDP-190 ?

    Šteta ga je dirati, sad imaš još jedan player dobrog zvuka, možda je bio namjenjen za neko drugo tržište pa si dali malo truda i ulaganja u isti model! Ja sam imao slučaj sa cd changerom, CDP-C335, očekivao unutra laser KSS-240A a naišao mi stroj sa KSS-390A
  11. raptorvu

    JVC TD-V562

    Pozdrav! Evo što sam uradio! Točno tako kako ste rekli gosn Uzvarb i Ston, roleri su neovisni jedan o drugome i o glavama, prvo ide desni roler i glave istovremeno a malo kasni lijevi, što je sasvim u redu ali lijevi je previše vršio pritisak na kapstan i tako izvlačio taj višak, desni je sasvim ok jer pritisak ovisi o oprugama ispod rolera koje podiže nekakva letva od mehanizma, desni nisam dirao a lijevu letvu sam malo iskrivio, jer već stoji više ukošena od desne, vjerovatno je nekakav prijašnji majstor mislio da moraju stojati jednako pa je ispravljao i tako stvorio cijeli problem! Lijevi roler i vodilica sada stoje i pritišću kapstan, recimo, minimalno, tek toliko da se može okretati i sve savršeno funkcionira s time da sam morao i malo poštelati vodilicu kako bi bila točno u pravcu glava, nažalost netko je i to dirao, hehe, ali eto, riješili smo problem. Usput sam provjerio i brzinu motora, iako se tu kod DD nema što dirati ali da bi bio siguran, sve je u redu, stabilan na 1000Hz Još jednom hvala na savjetima!
  12. raptorvu

    JVC TD-V562

    -sve jasno, budem ga opet rasklopio i promatrao u radu!!! Hvala na savjetima! - javim što se uradilo!!! LP
  13. raptorvu

    JVC TD-V562

    E ovako stoje strvari, sve detaljno očišćeno i provjereno ali i dalje isti problem, van svake logike ali..., nažalost on ide sada u dijelove!!!
  14. raptorvu

    JVC TD-V562

    malo sam stariji pa znam, učili smo, ovi mlađi neznaju!!!
  15. raptorvu

    JVC TD-V562

    upravo sam to i planirao uraditi, hvala na savjetu! ugodan dan!
×
×
  • Create New...