Jump to content


bratsaja

Članovi
 • Posts

  105
 • Joined

 • Last visited

About bratsaja

 • Birthday 06/10/1973

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Beograd

Recent Profile Visitors

1,319 profile views

bratsaja's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Pod uslovom da je sve dobro povezano,ja bih prvo probao da izbacim multimediju kao izvor.Da li i ostali zvucnici idu na neko pojacalo ili zvuk ide direktno iz multimedije na zvucnike?Da li multimedija ima audio izlaz ?Ako nema potrebno ti je pojacalo sa takvim ulazom,i za woofer i za ostale zvucnike.Da li izmedju multimedije i woofera postoji skretnica?
 2. Prelemio sve,reko' kad sam vec u kancelariji.Sad sviri za 10+,prava uzivancija.Hvala na savetima i razmeni misljenja i iskustva. Ziveli.
 3. Izrotirao sam zvucnike iz leve u desnu kutiju i nakon lemljenja sve je prosviralo.Znam za problem sa potom ali ova yamaha nema te simptome.Zbog svog skromnog znanja ne mogu da dam objasnjenje sta je pravilo problem i da li je moguc hladan lem na papucici zvucnika ali nakon obnove lemova to lepo radi.
 4. Prebacio sam levi drajver u desnu kutiju i obrnuto.Nista ne frkce ni na niskim ni na visokim.O cemu se radi ko ce ga znati,da li je hladan lem na drajveru ili su usli gremlini...uglavnom radi. p.s.impedansa ova dva drajvera je bila ista ali je jedan brundao i frktao,a sada radi.
 5. Evo i uzivo kako sve to izgleda https://vimeo.com/424057342 https://vimeo.com/424060409 https://vimeo.com/424066685 Sve deluje ispravno.nema krcanja kao kad probije zvucnik ali leva i desna strana ne rade isto.Na svim basovima pise canton i zalepljena markica 6333.
 6. Premerio sam i drugu stranu,rezultati su isti na oba bas drajvera-0.63 sto je verovatno 6.3 oma sa decimalom na pogresnom mestu,takav je instrumenat.Znaci problem je u jednom basu leve kutije koji daje vrednost 0.44.U ton generatoru na 55hz desna kutija je glasnija od leve i narocito se primeti kada setam balance na pojacalu (yamaha dsp-a1). Da li to znaci da je drajver u kvaru ili da je nesto cackano ali lose?Sta se radi u toj situaciji,ima li leka?
 7. Pise canton na svakom drajveru.Tacnost instrumenta jeste upitna jer je to najobicniji kinez koji sluzi dok ne stigne ut210d ali na drajverima se ne vidi da je ista cackano. Popodne merim drugu kutiju pa javljam.
 8. Izmereno.U opsegu 200 oma vrednosti su sledece: srednji0.38 tweeter 0.44 bas 0.63 bas 0.44 Mislim da je to u granicama ili mozda gresim?Na drajverima ne izgleda da je nesto cackano,nema tragova lepka itd. Iza srednjeg se nalazi jos jedna skretnica
 9. Nije problem toliko umem,odlemicu izmericu pa javljam.
 10. Nisam se lepo odrazio izvinjavam se,mislio sam da je uvek isti zvucnik tisi bez obzira da li je ukljucen levo ili desno.
 11. Kao sto naslov kaze,levi zvucnik canton fonum 702 dc se cuje tise od desnog.Probao sam da ih rotiram na pojacalu i opet je levi tisi.Preko ton generatora sam probao razne frekvencija i imam utisak da je razlika najizrazenija oko 400hz mada je to subjektivno,do uveta je.Od prvog dana sam imao utisak da je levi slabiji ali sam to korigovao minimalnim skoro neprimetnim podesavanjem balansa medjutim sad je zvuk postao mrljav,nedefinisan,glasovi kao da su iz bureta (izvinjavam se nisam bas vican hifi terminima opisivanja zvucne slike).Pogledao sam vizuelno u kakvom je stanju skretnica i ne primecujem nikakva ostecenja osim sto mi je zapalo za oko da kabl od terminala do skretnice odudara od ostalog ozicenja,izgleda kao jeftini kineski ali mozda gresim,mozda je tako fabricki jer je isto u obe kutije.Slika govori 1000 reci.Da li je mozda uzrok u samoj skretnici,sta u tom slucaju?
 12. Uzeo sam kod kineza pre nakoliko godina 2 komada koji uce komande za yamaha dsp a1,cisto da imam jedan za rezervu i nikako prvi da se pokvari,onaj drugi propade od stajanja.Imas na netu dosta programa za android mob ili tablet koji ima ir senzor pa odatle mozes da prekopiras na daljinski.
 13. Mislim da je kod nas preveden kao "Ta Amerika",secam se price o soku od zelenih glisti i auto perionice gde kola peru neke radnice koje verovatno ne zaradjuju dovoljno pa zato nemaju kompletnu garderobu na sebi.
 14. Da li imate neku preporuku gde kupiti dobar antenski prikljucak,zenski,za tjuner?
 15. I ne rade,gadni Telekom sa svojim satrapima internet provajderima ne dozvoljava gledanje slobodnih televizija N1 i Nova S da slucajno neko ne bi poceo da veruje svojim ocima.
×
×
 • Create New...