Jump to content


milooskv

Novi članovi
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by milooskv

  1. Za te pare, da su nove, a pristojnog zvuka - AKG k44 ( ili za +20ak€ - k77, k99 ). Verujem da bolje nećeš naći u tom cenovnom rangu (govorim o novim slušalicama). Čitao sam da su Superlux HD681 sasvim korektne, ali nisam imao priliku da ih cujem. Rađene su po uzoru na AKG k240 (bar po izgledu). Njih u oglasima trenutno imaš od 2900 rsd, pa na gore. Možda ih je probao neko od forumaša, pa ako jeste neka prenese iskustva. Takođe pogledaj i Presonus HD7A i Samson SR850 (takođe klonovi AKG K240), one se kreću oko 4500-5000 rsd, mada ja bih se držao AKG-a. Razmisli i o kupovini polovnih, nekada je bolje uzeti polovno iz jače klase, nego novo iz slabije.
  2. Izvinjavam se što ovoliko kasnim sa odgovorom, ali nikako da uhvatim vremena da napišem nešto. @Proximus Hvala na ponudi, ali će pojačalo trenutno malo da sačeka zarad nekih drugih planova. @den!s Mislim da sam video tvoj oglas na kp, voleo bih i da sam imao prilike da ih čujem, ali hvala ti u svakom slučaju na poređenju sa k701, baš sam radi toga i otvorio temu. A i čitao sam da su pored k1000, najbolje slušalice koje je akg napravio. Svakako idu na moju wish listu, odmah ispod pojačala.
  3. Slažem se da da treba prvo da poslušam Shanling, ali bojim se da prodavac i ja ne živimo u istom gradu... @bokiooo7 hvala na ponudi da čujem Zena, drage volje bih ga poslušao, ne znam odakle si, ali verovatno ne živimo u istom mestu... Svakako ću još malo razmotriti savete i preporuke oko pojačala, sa ovog i stranih sajtova, pa ću da pazarim neko u bliskoj budućnosti. U svakom slučaju, hvala vam na savetima, plaćam pivo kad dođete kod mene u Kraljevo P.S. Malo smo otišli u offtopic, tako da ako je neko isprobao AKG K340, neka ostavi utiske, rado bih ga saslušao. Naravno, ako neko ima još neko pojačalo da preporuči, samo napred. Koristiće i meni i budućim naraštajima koji budu čitali ovu temu.
  4. @bokiooo7 Ako se ne varam to je ovaj kit: http://www.aliexpress.com/item/Hifi-store-NEW-DIY-ZEN-Class-A-Headphone-Amplifier-Kit-Streo-AMP-kit/32245082913.html?spm=2114.40010608.4.27.pQeuc7 ? Ili ovaj: http://www.aliexpress.com/item/2015-NEW-HIFI-STORE-Assembled-PASS-ZEN-Class-A-Single-ended-headphone-amp-board-5W-amp/32552745355.html?spm=2114.40010608.4.22.pQeuc7 ili ovaj treći http://www.aliexpress.com/item/PASS-ZEN-high-end-Class-A-Headphone-amplifier-5w-AMP/629043235.html?spm=2114.40010608.4.2.pQeuc7
  5. @lexus07 Ima li neko pojačalo koje bi bilo korektno za k701, a da mu je i cena korektna?
  6. Gledao sam po domaćim sajtovima (kp, limundo, kupindo), ponuda je baš slaba što se pojačala za slušalice tiče. A i ono što ima ne znam kako je, nisam imao iskustva sa tim. U ovom budžetu do 50€ bih razmotrio sve varijante, bez obzira da li je DIY, novo, polovno, bitno mi je da odabrem zvučno najbolju varijantu.
  7. @Aleksandar75 Ima li neko pojačalo koje bi mi preporučio do nekih 50ak €, i hoće li se osetiti razlika sa takvim pojačalom? Vidim da ih ima po eBay-u raznih, 30, 40, 50 eura, recimo nesto ovako: http://www.ebay.com/itm/6J9-Integrated-Amplifier-Vacuum-Tube-Mini-Audio-Hi-Fi-Stereo-Headphone-Amp-/281936056905?hash=item41a4b2d249:g:wXIAAOSwYaFWd2t0 ili ovo: http://www.ebay.com/itm/Dual-input-Headphone-Amplifier-Audio-PC-HiFi-Stereo-amp-Headset-splitter-/271960840402?hash=item3f522118d2:g:cdwAAOSwPcVV0vFH Ili možda neko trece?
  8. Jedino ako misliš da če pojačalo pojačati niže frekvencije i nadomestiti nedostatak basa (mada se na taj nedostatak kod k701 svi žale). Kod kvalitetnih snimaka, snaga koju daje ova kartica je i više nego zadovoljavajuća, u nekim slučajevima su čak i previše glasne da bi mogle normalno da se slušaju na maksimumu, tako da mi više snage svakako ne bi bilo potrebno. Pre njih sam na istoj kartici koristio AKG hsd171 (K171 mkII sa mikrofonom). Dosta su bolji bas imale, ali kvalitet zvuka je bio lošiji. Iskreno, nisam imao prilike da ih isprobam na boljoj zvučnoj/pojačalu, pa mi je malo teško da zamislim kako bi tad zvučale.
  9. Pozdrav svima, Pokrenuo sam ovu temu u nadi da ću ovde naleteti na iskusne forumaše koji su imali prilike da probaju oba modela slušalica iz naslova, pa da mi prenesu njihovo iskustvo iz prve ruke. Naime, već duže vreme koristim AKG K701 u kombinaciji sa zvučnom karticom M-Audio Audiophile USB, i prilično sam zadovoljan zvukom, možda fali malo više basa, ali u principu to je to. Slušam manje-više sve muzičke pravce, i na njima mi nekako najlepše leži jazz i klasika. Nisam imao prilike da isprobam neke bolje slušalice, tako da su ove za sada najbolje za koje znam. Već neko vreme na netu čitam o modelu AKG K340, koje su hibridne sa electrostatic/dynamic drajverima, i dosta sam lepih stvari o njima pročitao (sem da im je potrebno ozbiljno pojačlo ), pa me zanima da li je neko imao priliku da ih isproba i prenese mi svoje utiske? Najbolja varijanta bi bila ukoliko je neko ima prilike da isproba oba ova modela, pa da ih uporedi. Takođe, čitao sam da postoji i bass heavy verzija ovog modela, koja je dosta bolja od običnog, pa me zanima kako mogu da ih razlikujem od običnog modela? Povremeno nalete po oglasima na domaćim sajtovima, pa razmatram da pazarim jedne.
  10. Pozdrav svima! Izvinjavam se Å¡to kasnim sa odgovorom, bio sam u nekoj gužvi protekle nedelje, pa nisam imao vremena da odgovorim... Pazario sam dve kartice, Creative Audigy SE SB570 i M-Audio Audiophile USB, i utisci su sledeći: 1. Creative Audigy SE SB570, kupljena za 650 dinara polovna, zvuk je korektan, bolji nego sa integrisane i za 20% jaÄi. Za te pare, skroz OK varijanta, ali niÅ¡ta posebno. 2. M-Audio Audiophile USB, kupljena za 2950 dinara polovna, zvuk izuzetan, Äist, uravnotežen, dosta jaÄi izlaz od Audigy-a, i mislim da za ove pare nisam mogao kupiti bolju varijantu.
  11. @HMrules Pokušaj neke novije driver-e da nađeš, ne verujem da Asus može baš toliki propust da napravi...
  12. @ringeraja 20€ sam odredio za ovu kupovinu zato Å¡to trenutno nemam neke toliko kvalitetne ureÄ‘aje koji bi pravili razliku izneÄ‘u ove klase i neke skuplje. Za poÄetak mi je dovoljno neÅ¡to Å¡to je kvalitetnije od integrisane, a mislim da to za ove pare mogu da naÄ‘em. Za 30€ mogu da kupim bolju nego za 20€, ali onda za 40€ mogu da kupim bolju nego za 30€, i tako dalje. Ne kažu džabe "koliko para, toliko muzike".
  13. @seizmos MožeÅ¡ li mi reći preko Äega si sluÅ¡ao? Ako si preko sluÅ¡alica, preko kojih?
  14. @Dark Magician Imaš li neki poseban razlog zašto misliš da je DG najbolje rešenje?
  15. @Spachek Ne greÅ¡iÅ¡ iz Kraljeva sam. Prema specifikacijama, DG stvarno deluje najbolje, 192kHz/24bit, THD 0,0025%, SNR 105dB, ima pojaÄalo za sluÅ¡ke, ali opet sve su to samo brojke. Na nekim forumima kažu da je SB A2 bolja, na nekim SB A4, na kekim DG, nikako da naÄ‘em nekoga ko je imao obe pa da mi iz prve ruke kaže. Hvala na preporuci komÅ¡ija i pozdrav!
  16. Postoji više verzija ove Xtreme Gamer, zaboravio sam da navedem da to nije onaj osnovni model, već neki slabiji:
  17. Kao Å¡to sam naslov kaže, potrebna mi je pomoć pri odabiru zvuÄne kartice. Trenutno koristim integrisanu zvuÄnu, Äijim zvukom nisam baÅ¡ zadovoljan, i hteo bih da pazarim neku polovnu zvuÄnu karticu, koja bi mi služila iskljuÄivo za sluÅ¡anje muzike. Od sluÅ¡ne opreme koristim prvenstveno sluÅ¡alice AKG hsd171 (verzija K171 sa mikrofonom) i muziÄki stub Panasonic SA-AK300. Å to se drajvera tiÄe, potrebna mi je zvuÄna koja će raditi na Windows 8.1 x64. Gledajući ponudu iz oglasa, a shodno budžetu koji sam namenio za kupovinu (do 20€), izbor sam suzio na sledeće modele: 1. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS (SB0350) 2. Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS Gold (SB0350) 3. Creative Sound Blaster Audigy 4 (SB0610) 4. Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer (SB0730) 5. Creative Sound Blaster Xtreme fidelity (SB0790) 6. Creative Soundblaster Live! 24-Bit USB 5.1 External (SB0490) 7. ASUS Xonar DG Prema specifikacijama mogu da zakljuÄim koji je najoptimalniji izbor, ali me zanima kako su se ove kartice pokazale u praksi. NajviÅ¡e bi mi znaÄilo iskustvo nekoga ko je probao dva ili viÅ¡e od gore navedenih modela, pa da može da mi kaže koje su prednosti, a koje mane tih kartica. Ukoliko neko ima neki drugi predlog za kupovinu, a da je u ovom cenovnom rangu, može slobodno da ga iznese. Napomenuo bih da mi je najbitnija stavka pri odabiru kvalitet zvuka na izlazu, eventualno snaga izlaza, poÅ¡to dosta koristim sluÅ¡alice. Pozdrav!
×
×
  • Create New...