Jump to content


milansombor

Članovi
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by milansombor

  1. Хвала на информацији, решио си ме једне велике бриге 😀 Обзиром да овај дак то не може да детектује, како да ја будем сигуран шта добијам на излазу из рачунара 16-24 бита и 44-192 КХз, видим да користиш линукс па можда ти је и то познато. Када сам открио да и на усб могу да добијем 24 бита сетих се да имам неки стари лаптоп па сам планирао да на њега инсталирам ЗоринОС.
  2. У техничким спецификацијама за овај Дак: FX-Audio X-6 које сам добио уз њега стоји следеће: Sampling rate: USB: 24 bit / 96 KHz Optical / Coaxial: 24 bit / 192 KHz Frequency response: 20 Hz - 20 KHz На основу овога планирао сам да овај рачунар преко спдиф оптичког излаза повежем на оптички излаз на даку и да тако добијем звук 24/192. Сада, мени су ту битна два питања: 1. Колико ћу ја на мом систему (описан у првом посту у овој теми) осетити разлику између 24/96 и 24/192 и ако хоћу 2. Како да знам да ли ће овај рачунар да испоручи 24/192 на оптичком излазу ?
  3. Да, у праву си, не види се у документацији. Претпоставио сам да на излаз иде пун квалитет какав је на снимку, тј. ако је 24/192 да толико иде и на излаз. Како да уопште знам колико на овом излазу могу да добијем ?
  4. Добро, дали то онда значи да ако репродукујем фајл од 24 бита да ће и на спдиф излазу бити 24 бита ?
  5. Погледао сам ове дистрое, сви ми делују превише спартански, наравно не сумњам у квалитет. Ја бих ипак да имам пун ОС. Ако инсталирам линукс минт да ли то значи да ћу на том спдиф излазу добити 24 битни звук ако је снимак у 24 бита, или више ако је у већој резолуцији ?
  6. И планирао сам да на њега инсталирам неки линукс, користим Линукс Минт, али нисам упознат са овим дистроима. Који ти користиш ?
  7. Тако каже ... Интел Атом Д525, мислим да је то овај.
  8. Процесор је дуал кор на 1,8 гигахерца.
  9. Поздрав свима. Да мало оживимо ову тему. Нашао сам овај оглас. Да ли бих на овоме могао да репродукујем музику на 24 бита и више обзиром да има спдиф оптички излаз ?
  10. Поздрав, хвала на предлогу и извини што тек сад одговарам. Тешко је наћи тај уређај, нема га и не знам по којој би цени ишао. Сада као извор звука користим рачунар па преко wifi везе "пребацим" звук на Apple Airport Expres, а са њега на дак и то одлично ради. Једини проблем је у томе што да би то радило мора се користити ITunes плејер који не ради на линуксу те морам имати два паралелна оперативна система, па сам мислио да то решим јефтиним плејером који је успут скромних димензија и заузима јако мало места. Међутим, што се тиче овог уређаја могу слободно да кажем да он не вреди ни толико мало новаца колико кошта: 1. Нисам добио уређај са спецификацијама од 8/64 ГБ меморије већ са 4/32 ГБ са образложењем да је овај "јачи" као плагијат и да не ради добро. Нисам хтео да се буним јер је човек стварно променио опис у огласу што ја нисам видео јер сам раније запратио оглас. Осим тога само поштарина би ме изашла 1.000,00 динара. 2. Апликације се често руше и флуидност у раду никако не одговара уређају који има 4 ГБ рам меморије. 3. На полеђини уређаја постоје излази AV и SPDIF који не раде. Звук сам добио тако што сам уређај повезао преко хдми кабла са телевизором, а телевизор SPDIF каблом на дак. Мој систем није такав да бих ја ту приметио неку разлику, али ето, не ради. Звук са јутјуба углавном није квалитетан. 4. Музику сам сместио на додатну флеш меморију па приликом репродукције музике некада зна да запиње. 5. Уз уређај сам купиои додатну андроид тастатуру и флеш меморију па кад све то саберем за тај новац сам могао купити било какав полован лаптоп који би сигурно боље радио од овога. Све у свему, ако неко има жеље да проба, да од прилике зна шта може да очекује.
  11. Хммм, и плашио сам се да ће одговор бити такав, а баш сам се понадао. Имаш ли можда предлог за нешто слично што би могло проћи ?
  12. Хвала на сугестији. Мене више интересује да ли си можда имао искуства са овим или оваквим уређајима. Да ли има смисла такав уређај додавати у мој систем ?
  13. Поздрав свима на форуму. Поседујем скроман аудио систем: Појачало: Onkyo Integra A-8450 ЦД плејер: Sony CDP-797 Дак: FX-Audio X-6 Кутије: IQ Ted-4 (од пре десетак дана). Музика ми је углавном у флак формату, максимално 24/192. Размишљам да купим медија плејер из наслова (Media player MXQ pro TV Box android 11 4k 5G). Судећи по спецификацијама у њега бих могао да сместим сву музику, а преко оптике бих га спојио на дак. Шта мислите, како би ово радило? Има ли неко искуства са овим стварчицама? Хвала свима на одговорима.
  14. Хајде да мало оживимо ову тему. Мени се јако свиђа како звуче оба албума Јелене Томашевић мада мислим да је мало бољи "Име моје" из 2015. године.
  15. Ја користим Apple Airport, а то ми је препоручио @siroma и хвала му за то. Ствар ради прилично једноставно. На рачунару мораш да имаш инсталиран неки Виндовс оперативни систем или ако користић Apple рачунаре, па онда инсталираш плејер ITunes (једино тако ради), дакле на рачунару репродукујеш, сигнал иде преко Wi-Fi везе до Airporta а њега оптичким каблом вежеш на дак који ти стоји близу појачала и то је то. Погледај ову тему и мислим да ће ти бити све јасно, прилично је једноставно а ради.
  16. Кад смо већ код техничких и других проблема, зашто ја уместо наших слова видим којекакве хијероглифе ? Можете ли и то да поправите ?
  17. Поздрав свима, ја имам СББ Трио пакет са горе поменутим старим рисивером који солидно ради.Обзиром да је Телеком инсталирао оптику у Сомбору размишљам да пређем код њих. Има ли неко искустава како то ради ? Какви су им рисивери ? Имају ли оптички или спдиф аудио излаз ? Видео сам неку малу кутијицу поред телевизора али ми то не улива неку сигурност.
  18. Скинуо. Повезао. Ради. Искрено, никада нисам користио оптички кабл и нисам ни знао д аима заштитна капица, а уз то видео сам ову слику - упозорење на кутији и ето ... забава од ничега. Али добро, барем сам нешто научио. Хвала на помоћи.
  19. Ја сам само био савестан грађанин. А за дан безбедности ако ме се сете сете а ако не ....
  20. Стигао је дак. Сада цео систем изгледа овако: Појачало: Marantz PM 350 Еквилајзер: Wangine Weq 120 ЦД плејер: Sony CDP-797 Дак: FX-Audio DAC-X6 Кутије: Schneider Festival 2000 LS. За почетак користим лаптоп на коме је WinXP, спојен преко УСБ кабла са даком. Што се тиче звука који дак даје осети се битна разлика у односу на ЦД плејер, звук је пунији, и музика уопште не замара. Хтео сам да оптичким каблом спојим ЦД плејер и дак и купио сам оптички кабл као на сликама. Кабл редовно могу да прикључим на оптички улаз на даку, али у ЦД плејер једноставно не може да уђе јер је оптички улаз на плејеру ужи. Да ли некок од искуснијих аудиофила можда има решење, у виду неког адаптера или слично. Да ли је можда решење кабл са овог линка? Хвала унапред на помоћи.
  21. Хвала свима на одговорима. Кад ми стигне дак јавићу прве утиске, до тада слушам радио са кабловске и цд плејер. Само, не могу баш да поверујем да су ове моје кутије толико лоше, али видећу, кад све средим што имам у плану.
  22. Ок, хвала ти, нисам ни знао да ово може, баш си ме сад заинтересовао. Лаку ноћ.
×
×
  • Create New...