milansombor

Članovi
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

About milansombor

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

402 profile views
 1. Ја користим Apple Airport, а то ми је препоручио @siroma и хвала му за то. Ствар ради прилично једноставно. На рачунару мораш да имаш инсталиран неки Виндовс оперативни систем или ако користић Apple рачунаре, па онда инсталираш плејер ITunes (једино тако ради), дакле на рачунару репродукујеш, сигнал иде преко Wi-Fi везе до Airporta а њега оптичким каблом вежеш на дак који ти стоји близу појачала и то је то. Погледај ову тему и мислим да ће ти бити све јасно, прилично је једноставно а ради.
 2. Кад смо већ код техничких и других проблема, зашто ја уместо наших слова видим којекакве хијероглифе ? Можете ли и то да поправите ?
 3. Поздрав свима, ја имам СББ Трио пакет са горе поменутим старим рисивером који солидно ради.Обзиром да је Телеком инсталирао оптику у Сомбору размишљам да пређем код њих. Има ли неко искустава како то ради ? Какви су им рисивери ? Имају ли оптички или спдиф аудио излаз ? Видео сам неку малу кутијицу поред телевизора али ми то не улива неку сигурност.
 4. Скинуо. Повезао. Ради. Искрено, никада нисам користио оптички кабл и нисам ни знао д аима заштитна капица, а уз то видео сам ову слику - упозорење на кутији и ето ... забава од ничега. Али добро, барем сам нешто научио. Хвала на помоћи.
 5. Ја сам само био савестан грађанин. А за дан безбедности ако ме се сете сете а ако не ....
 6. Стигао је дак. Сада цео систем изгледа овако: Појачало: Marantz PM 350 Еквилајзер: Wangine Weq 120 ЦД плејер: Sony CDP-797 Дак: FX-Audio DAC-X6 Кутије: Schneider Festival 2000 LS. За почетак користим лаптоп на коме је WinXP, спојен преко УСБ кабла са даком. Што се тиче звука који дак даје осети се битна разлика у односу на ЦД плејер, звук је пунији, и музика уопште не замара. Хтео сам да оптичким каблом спојим ЦД плејер и дак и купио сам оптички кабл као на сликама. Кабл редовно могу да прикључим на оптички улаз на даку, али у ЦД плејер једноставно не може да уђе јер је оптички улаз на плејеру ужи. Да ли некок од искуснијих аудиофила можда има решење, у виду неког адаптера или слично. Да ли је можда решење кабл са овог линка? Хвала унапред на помоћи.
 7. Хвала свима на одговорима. Кад ми стигне дак јавићу прве утиске, до тада слушам радио са кабловске и цд плејер. Само, не могу баш да поверујем да су ове моје кутије толико лоше, али видећу, кад све средим што имам у плану.
 8. Ок, хвала ти, нисам ни знао да ово може, баш си ме сад заинтересовао. Лаку ноћ.
 9. ОК, а како се зове, да знам шта да тражим (сад сам баш досадан)
 10. Овај оптика/аудио са којим спајам јабуку са даком.
 11. Како то ради на линуксу ? Ево, нашао сам га. Може и ово. Још ми само кажи како се зове овај кабл, где може да се купи? Колико од прилике кошта?
 12. То сам делимично схватио, тј. како да натерам рачунар да кроз WiFi рутер емитује сигнал који би онда ова справица ухватила и пренела га на дак ? Можда ми треба Мас рачунар?
 13. Ако сам добро разумео, то онда значи да могу на свој рачунар да прикључим WiFi адаптер (они за 500 дин.) и да шаљем на овај рутер, а овај рутер да шаље у дак. А како се спаја са даком, какав ту иде кабл ?