Jump to content


Pietro

Novi članovi
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

555 profile views

Pietro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pietro

    Kakav oglas...

    ahahahahahahhahahaha , stereo amplituder SAMSUI,hohohohohoho,strucnjak za hi fi.
  2. Pre nekoliko dana dobio sam odlicnu ponudu za novac koji planiram da ulozim u sistem,medjutim sad imam drugi problem.Na zalost,soba u kojoj slusam muziku nije 15 kvadrata kako sam napisao vec negde izmedju 12 i 13.(uzeo metar i merio),mada to generalno nista ne menja. Deo ponude su zvucnici Epos Elan 30 - dakle floorstanderi,koje generalno vise volim od bookshelfova.Iako o njima nema mnogo rivjua na mrezi nasao sam da ih uglavnom hvale,medjutim opasno me brine kako ce to da se cuje u ovako maloj sobi.Iako planiram da se uskoro selim u sobu od nekih 16-17 kvadrata,na osnovu svih procitanih misljenja o odnosu floorstander vs bookshelf imam utisak da je ovo jednostavno overkill.Naglasavam da zvucnike nisam slusao,s tim sto se za iste uglavnom preporucuje da budu odmaknuti od zida najmanje 10 santimetra,a po mogucstvu i vise,posto pozadi imaju bas reflex.Ako se ima u vidu cinjenica da zvucnici imaju i postolje koje naravno ide jos vise u dubinu,mislim da i pomeranjem od samo 10 centimetara ima da dodju do pola sobe. Soba je inace jako nezahvalna za pozicioniranje zvucnika uopste,posto od 4 zida ima 3 vrata.Uzas! Ne znam sta da radim.Ponuda je od onih sto se ne odbija,posto za pare koje sam spreman da ulozim dobijam mnogo vise od tzv.budzet sistema koji sam planirao da kupim u prvom postu.Svestan sam da iako odem do Beograda da ih cujem (sto mi je trenutno prilicno jako tesko izvodljivo),utisci o sistemu nece biti isti kad isti kupim i doteram kuci.Ovo je dodatni problem - nisam ni video ni cuo ono sto planiram da kupim.Znam da se sistem ne kupuje ovako,medjutim sad trenutno imam lovu za to i sad sam se upalio. Dakle,sta vi mislite o Elanima 30 u maloj sobi? Dal da rizikujem na nevidjeno pa da se kajem natenane,ili da puknem lovu pa se mozda i odusevim?
  3. Najbolji album Cika Korije i album kome se periodicno vracam - atmosfera 70ih,fjuzn,gudaci,prelaz izmedju klasike i jazz-a,odlicni Steve Gadd i jos bolja Gayle Moran. S tim u vezi,odlican je i prvi Cikov album koji u naslovu ima Return to forever iz 1972: Prva stvar (koja se neocekivano originalno) zove Return To Forever ima atmosferu koja neodoljivo podseca na film Halloween ia 1978. Inace,ovu stvar je semplovala Jazzanova u numeri Cofee talk. Kad smo vec kod Jazzanove: Ovakvi albumi su retki,bas retki.
  4. Video sam ovaj oglas.Za te pare,ipak bih pre isao na novo,bez obzira sto je ovaj Vladin Marantz bolji. Mislim da ga je precenio s obzirom da je star 5 godina.
  5. Pozdrav svima! Na budzetu sam, a zeleo bih sebi da nakon duzeg vremena sklopim HI FI sistem. Jedini uslov je da sve mora da bude novo,tj.ne zelim da se zamaram preprodavcima na KP. Izvor ce za pocetak biti desktop, a kasnije cu dodati i gramofon. Razmisljao sam o sledecem: A.Pojacalo: 1.Marantz PM 6005 http://www.bgbstudio.com/proizvod/pm6005 2.Yamaha AS 500 ili AS 700 http://www.4audio.rs/product.php?id=1215 i http://www.4audio.rs/product.php?id=403 3.Nad c356bee http://www.4audio.rs/product.php?id=1238 B Zvucnici: O ovome sam razmiljao malo manje.Recimo,neki florstenderi do 500-600 evra. Npr.MONITOR AUDIO BX5 http://www.4audio.rs/product.php?id=1191 Ovde ocekujem predloge sta najbolje ide sa cim u ovom cenovnom rangu.Kljucno je floorstanderi,nikako bookshelf. Kasnije (sledeceg meseca) bih dokupio DAC,gramofon kao i interkonekte. C DAC: Arcam Ir Dac D Gramofon: Debut Carbon Ortofon 2M Red Ukupno,sve bi izaslo grubo oko 2000 evra. Dakle,sta vi mislite? Da li bih za ove pare mogao da nadjem nesto bolje ili ...? U sustini,ne gadim se toliko ni polovnog ali samo ako kupujem od prvog vlasnika,tj.proverenog prodavca. Soba u kojoj cu slusati muziku je nekih 15-20 kvadrata,a sistem pretezno sklapam za jazz,jazz funk,elektroniku, ma za sve,iako ne znam koliko je to bitno kad si na budzetu. U Nisu sam pa nemam prilike da poslusam uzivo ovo sto zelim da kupim.Da kupujem nesto skuplje (recimo Hegel,Moon,Spendor,DyNaudio) definitivno bih dosao do BG-a na slusanje. Hvala na odgovorma!
×
×
  • Create New...