Jump to content


malex

Novi članovi
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

malex's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Uf, za manje pare sam prodao Renault Thaliu, prvi vlasnik, decembar 2006.
  2. Tesko je kucati po telefonu... AV je skraceno od AV receiver.
  3. Na osnovu svega navedenog, sva je prilika da idem na stereo AV receiver, BlueRay player i bookshelf zvucnike. Sada mi ostaje konkretizovanje modela, ali je ovaj deo vec zadovoljstvo, kada se iskristalisala najbolja opcija. Hvala na pomoci!
  4. Pomenuo si da i strimer omogucava sto i AV, pa sam pretpostavio da razlika u ceni nije prevelika. Cista pretpostavka, nisam stigao da pogledam sta se sve nudi.
  5. Upravo tako, 5.1 mi vise ide uz pucacine u prvom licu.
  6. Na pocetku sam racunao na AV (~400), BD (~350-500, klot ili sistem) i ~300 za kutije (ako ne dodju uz BD). U igru je upao strimerumesto AV ali ne verujem da mnogo menja ukupnu cenu.
  7. Ma koliko zeleo da imam ozbiljnije kutije, one ipak traze prostor koji nemam (videcemo drugu varijantu sa TV-om na drugom zidu). Osim Klipsch RB61 sta jos vredi pogledati u tom cenovnom rangu i tih dimenzija?
  8. Nece zvucnici ici iza TV-a, trebao sam reci "na panel koji je iza TV-a", za koji je TV pricvrscen. On je desetak ili tako nesto cm od zida pa se moze napraviti prostor da se kutija uvuce za koji santimetar.
  9. Upravo tako, znam da moram praviti kompromise jer prostor nije 'kockast' (mada se razradjuje i takva opcija). Trenutno sam najblizi sistemu sa BD/DVD i strimerom/AV risiverom (moram jos da listam pro/con opcije). Sto se tice zvucnika, tu se najvise patim. Sa jedne strane, stvarno tezim sto boljem zvuku ali opet da ne bude vizuelni cir. Nikako mi se ne uzimaju 5.1 sistemi jer bi sateliti prakticno bili u liniji, zato gledam pre svega bolje stereo kutije koje mogu vizuelno i da se uguraju u panel iza TV. Opet hvala na dikusiji, i ovo do sada mi.je dosta pomoglo jer sam prakticno krenuo od audio nule.
  10. Aleksandre generacijo ovo je samo prvi predlog, razradjuju se jos dva, jedan od njih je sa TV na duzem zidu. U ovoj varijanti bi manje kutije (eg Klipsch RB 61 ili slicni visine 40-tak cm) isli na policu. Oni veci kao Keff stubovi visine ceo metar bi usli pored polica na podu. Upravo sam pricao sa arhitektom, oba tipa je moguce i 'uglaviti' u panel na kome je TV. Isjreno ne znam sta su kompresione kutije, videcu sta Google ima da kaze na tu temu. A zasto si protiv AV varijante? Znam da je tada izgubljen signal sa tri zvucnika, ali da li je to toliko losije? O strimeru nisam razmisljao jer mi je pustanje fajlova sa HDD veoma bitno, uz vec pomenuti Internet radio, a nisam znao da je i to podrzano (opet - koji formati fajlova, titlovi...). Soba je oko 5x6m, id cega oko 3x6m otpada na dnevni boravak. Sank jeste preko puta.
  11. Kao sto sam napisao, ovo je tek prvi predlog, tek da se vidi kako elementi mogu da se uklope, ali ajde neka lici i na cekaonicu, opet je najjeftinije u fazi dizajna birati komponente da soba bude celina a ne da se sve ostalo vrti oko zvucnika neprimerene velicine i snage za neki prostor. A kako izgleda soba za slusanje muzike? Ako slicna onim koje mogu da vidim na YouTubeu kos amaterskih prikaza komponenti, onda bih radije ziveo u cekaonici. Ideja mi je bila izvuci najvise iz prostora i dostupne opreme, a po razumnoj ceni. Ne tezim "atraktivnosti" i kutijama koje drndaju "ali svetle" pored glave. Ne. Volim dobar zvuk i hocu da platim za njega, zato i trazim savete od ljudi koji znaju vise od mene, ali opet sve treba da bude upotrebljiva celina. Internet radio nije za hvaljenje prijateljima vec za slusanje dobrog jazza, DVD/BD za gledanje animaka sa letovanja i zimovanja i, eto ponekad, i neki film. Suround me apsolutno ne interesuje jer ne patim od toga, i onako muziku slusam u pozadini, zbog ugodjaja. Hvala na misljenjima, u svakom slucaju.
  12. Zato i razmatram BD system sa omanjim 5.1 ili malo boljim 2.0 (uz eventualnu kupovinu vufera) zvucnicima. Vec napisah, volim cist zvuk, ali ne zelim da ceo dnevni boravak sa kujnom i trpezarijom podredim zvucnicima. Dakle... sta je najbolja opcija, uzevsi u obzir Internet radio i HDD kao obavezne opcije? 1. AV Receiver, CD player, jeftiniji BD/DVD (recimo Pioneer BDP 160 K), zvucnici 2. AV Receiver, CD player koji moze da pusta HD DVD (BD mi u vreme striminga deluje off, ali opet...), zvucnici 3. AV Receiver, kvalitetniji BD, zvucnici 4. AV Receiver, kvalitetniji BD player sa 5.1 zvucnicima
  13. Trenutno je go parket, pa prilazem samo jednu od ideja. Sve komponente sem zvucnika ce biti u/na beloj polici ispod TV-a. Tnx!
  14. Hvala! Gledao uporedo sa Tehnomanijom, uporedjivao, analizirao, ali opet se zakucam kod dileme: CD player koji pusta DVD, ili kvalitetniji BD player na kome bi pustao CD? Sve ce biti povezano na AV receiver (nekako mi dodje zasebna tema) sa dva ili vise kanala. Sigurno da 'native' stereo AV daje bolji zvuk od onog 5.1 ali nisam siguran koliko entuzijasta i pocetnik moze da vidi razliku. Ostaje pitanje zvucnika, Pioneer su malo glomazniji a i ne hvale entry-level modele na forumima po belom svetu, tako da sve vise gledam Klipsch RB 61 ili neku alternative u tom cenovnom rangu , osim ako dobri Jedi sa foruma ne kaze da uzmem bolji BD sa zvucnicima. Sorry for being pain in the... samo trazim najbolje resenje.
  15. Hvala na preporuci, na Tehnomaniji (kao najvecem web prodavcu) nije pomenut Internet radio za Onkyo, Yamahu nemaju u ponudi bas kao ni HK... Uvek je tu sajt proizvodjaca, ali je logika bila da prodavac (treba da) navodi spekove koji prodaju robu. A sta sa ostalim komponentama? CD koji pusta DVD ili DVD na kome pustati i CD-a (mnogo fleksibilnija opcija, ako nema previse kompromisa sa cistocom zvuka)? Koje zvucnike? Dve drvene kutije ili i kvalitetniji 5.1 sistem (ako uzmem Blue Ray DVD sistem)?
×
×
  • Create New...