Jump to content


Nomimasen

Članovi
  • Posts

    1,162
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Recent Profile Visitors

3,099 profile views

Nomimasen's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Kupio sam Audeze LCD-2C juče. Usviravaju se bez predaha. Za koji dan pišem, posle prvog pravog slušanja. Na prvu, takvu teksturu i rezolutnost u srednjima sam samo mogao poželeti. Mislim da je i tek najava onoga što dolazi. Bas je posebna priča, deluje. Kofer u kojem dolaze i ukupna izrada su jasan nivo.
  2. Zaintrigirale su me LCD-2 Classic, otvorene. One bi se nekako uklopile u (dobrano nategnut) predviđeni trošak. Međutim, ako je sredina kao na većini *savremenih* slušalica, nije dobro. Krto, napadno, sterilno. Gore zrnasto. Grado 325e razmatram i izvesno sve više naginjem njemu ili RS1e. Filip potvrđuje sredinu. Važni su mi krajnje rafinirani visoki, bez zrna i prskanja. Dole da se spuštaju prilično, bez napadnosti u višem basu. Sredina mora biti sočna, karakterna, čista i prozračna. Beyer DT900 Pro X sam uzeo u obzir, takođe. Svaki komentar je od velike pomoći.
  3. Da li je neko imao priliku slušati neki od Audeze modela?
  4. Odlično je što si nehotice skrenuo pažnju i na Anteloper. Jeff Parker je to, sjajan igrač. Preporučujem njegove solo albume. Maupin zvuči sjajno. Drži se. Veliki prostor koji se može zapaziti na ovom albumu je fino primenjen digitalni reverb visoke klase. Podseća me na kombinacije nekih hardverskih i softverskih rešenja koje i sam koristim.
  5. Hvala na preporuci! Danas ću poslušati ceo. Sjajna selekcija. Josephson mikrofoni su izuzetni. Želeo bih imati prilike raditi sa njima, ali su prlična retkost u ovim krajevima. Iz onoga sto znam - mek i izuzetno sadržajan zvuk. Neumann KM84 je posebno u verziji iz sedamdesetih divan mikrofon, bujni srednji, jako lepa karakteristika koja zvuk u odnosu na pozicioniranje čini u potpunosti prikladnim za dati miks. Veoma rafinirani visoki. Schoeps MK5 - skoro sam snimao koncertni klavir sa njima. Verovatno najbolji primer muzikalne otvorenosti I rezulutnosti medu savremenim mikrofonima. U snimanju kamernih i simfonijskih orkestara su danas standard. Svi navedeni mikrofoni su cenovno prilično visok rang, takođe.
  6. Ovo je dobar primer. Kako bismo opisali zvuk ovog albuma, šta ga čini zvučno zanimljivim?
  7. E, ta boja baš. Neuporedivo. Zanimljivo je kako se nametne taj parametar i koliko ubedljivo dolazi do izražaja. Pominjali smo boju ovde već. Vlada je pomenuo kako smo često izloženi monohromatskom zvuku i sa tim se slažem.
  8. Istina, solo instrument poput čela postavlja pred sistem mnoge zahteve. Preporučujem uvažavanje ove izvedbe. U mom slučaju, doslovno da je isključila želju za bilo kojom drugom. Ne znam šta ovaj čovek ovde čini, teško mi je da objasnim. Nigde drugde to nisam čuo.
  9. Dodao sam u prethodnom postu u editu, bolje da ponovim - kako biste vi okarakterisali zvuk tih 10cc albuma iz sedamdesetih?
  10. Jedan od baš velikih uticaja. Sheet Music i How dare you? od 10cc su albumi za sva vremena. Udžbenici. Zvučno su primerni, prikaz toga šta je u domenu nadahnutog i vrcavog 70s roka moguće. U okviru teme, opisao bih zvuk tih albuma kao taminji i sočak. Sa dosta snage i dinamike. Kako biste ga vi okarakterisali? Njihov zajednički rad u sopstvenom studiju (Strawberry Studios) je izrazito inspirativan. Toliko posvećenja ostavlja bez daha. Sjajno je da ste ih pomenuli! Hvala na preporuci, Consequences nisam slušao.
  11. Kako je to obavljeno, voleo bih da se ponovo uključim u razmenu mišljenja u duhu koji uvažava i poštuje druge. Hvala većinskom članstvu na razumevanju i izvinjavam se na off-u.
  12. Jedan istaknutiji član ovog foruma mi je uputio privatnu poruku koja me je povukla da zaboravim na jučerašnji impuls, koji je imao i veze sa činjenicom da dva sata nisam mogao da uspavam dete. Elem, u rad koji ti se toliko kriminalno nije dopao sam uložio pet godina života, napisavši svaki ton te muzike, otpevao sam i odsvirao sve što sam umeo, producirao i imao mudo da objavim taj album. Šta si ti uporedivo u životu izneo, objavio, stavio svoje ime iza toga? U potpunosti prihvatam da se mnogima muzika neće dopasti, ali prosere te vrste koji obezvređuju nečiji trud i diskredituju nečiji rad samo zato što osećaš da sam te nagazio time što sam se pre osam godina drznuo da čujem nešto što smatraš nečujnim i što ti generalno idem na nerve jer ne prihvatam tvoje tehnicističko nadmeno prosvetljivanje - govori mi dovoljno o tebi kao čoveku uopšte. Da nisi znao da je rad moj, dočekao bi ga svakako drugačije, to je bar svima jasno. Svakako si svestan da za sve ono što ti diskredituješ, postoji mnogo više njih koji to isto vrednuju i poštuju. Iako im možda nije sve toliko dopadljivo ili zanimljivo. Ideš sada na MASTAN ignore. Imao sam susreta u životu sa tebi sličnima. Nećeš postići ono što bi najviše voleo.
×
×
  • Create New...