Jump to content


Solesoslav

Novi članovi
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

462 profile views

Solesoslav's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Dosta dugo koristim iPod nano 5G 8GB i konacno sam resio da uzmem nesto sa daleko vise prostora. Video sam Sony A25 DAP i odmah mi se dopao zbog svog velikog battery life-a. Laik sam kada je u pitanju kvalitetno slusanje muzike tako da ne znam koliko je on dobar kao izvor. U sustini ako ne vredi te novce uzeo bi Clip Zip umesto njega. Tako da sta mislite valja li A25? Odmah sa njim uzeo bi i slusalice. Posto uzimam sad pa ko zna kad, slusalice moraju da imaju izmenljiv kabl za ne daj boze. Moram da napomenem da trazim samo over ear modele tako da ako neki od sledecih se ne uklapa u tu kategoriju molim vas istaknite mi. Dosta dugo merkam Audio Technica ATH-M40x, ali vidim da od kako sam poslednji put gledao, na nasem trzistu ima pridoslica u vidu ATH-PRO500MK2BK i ATH-M50x. Kakvi su ovi u odnosu na 40x i sto je vaznije da li moze A25 da ih tera? Da li moze A25 da tera 40x uopste? Takodje vidim da na trzistu postoje Sennheiser HD 215-II i HD559 o kojima sam ranije citao, kakvi su oni u odnosu na ove Audio Technica modele i kako bi se A25 snasao sa njima? Za kraj moram da pitam ima li neki Bluetooth model vredan pomena do 20000 din? Cimanje sa kablovima mi se smucilo vise pravo da vam kazem, ali ne verujem da je ponuda kod nas adekvatna. Cisto afterthought, moze li Clip Zen da tera nesto od ovoga? Sad cu da napisem ono najvaznije, a to je moj muzicki ukus. Najvise slusam domaci i klasicni rok, kao i hevi metal. Omiljeni bend mi je Black Sabbath. EQ su mi uglavnom neki koji smanjuju bass i generalno ne volim prejak bass u svojoj muzici, daleko vise se fokusiram na gitare/klavijature, ali generalno nijedan instrument ne treba biti prigusen. Izvinjavam se ako ovo zvuci nejasno ali o muzickoj teoriji nemam pojma. Bilo bi lepo ako za svaki od ovih modela bi ste mogli da mi date komentar kao i procena kako bi se A25 ponasao sa njima. Isto tako ako smatrate da postoji mesto bolje od Sony A25 za 200e porazmislio bi i o tome, ali battery life mora biti barem 20 sati, tako da Fiio x1 2nd gen otpada.
  2. Zapravo zvao sam u Mitros music I rekli su mi da ne mogu da probam, a uzeo bih na slepo jer definitivno novac za M40fs nemam(majka je I za M30 kukala), a racunam da u najgorem slucaju gde bi mi player ispao nedovoljno jak da tera M30 mogao zameniti iste za M20x. Isto tako, na kraju krajeva kad se desi da moram da ih nosim na garanciju ako ne budu mogli da mi ispune garanciju ponuditi mi "kredit" za kupovinu neke druge stvari kod njih, a nova graficka uvek treba
  3. Ne daju da se proba. Nista, onda cu uzeti ATH-M30 verovatno vec sutra. Nije toliko visoka cena, a uzecu preko WinWin-a kako bih bio sigurniji zbog garancije.
  4. I meni se cini da cu uzeti ATH-M30. Danas cu otici da poslusam njih i ATH-M40fs.
  5. Bacio sam oko na Audio-Tehnica ATH-M40x, ali sam shvatio da ipak nemam finansije za taj model i gledao sam da downscale-ujem. ATH-M20 je 36e ATH-M20x je 55e ATH-M30 je 65e ATH-M30x je 75e ATH-M40fs je 78e ATH-M40fs mi se ne svidja jer nema 3.5mm prikljucak, ali koliko jeftinije od toga treba ici? Cuo sam da M20x resava problem koji je M20 imao sa izolacijom i po meni to vredi 20e, da li i M30 ima dobru izolaciju i kakav je kvalitet izrade u odnosu na M20x i isplati li se doplatiti za njih? Isto pitanje i za M30x. Glavno mi je pitanje da li je M30 upgrade u odnosu na M20x(posto M20 mislim da cu ipak preskociti), jer ni M30 ni M20x se ne mogu saviti(nije kao da je nesto vazan feature, nego reko eto ajd, cisto da ih diferenciram po necemu ).
  6. Da kupujem za neko kucno slusanje ulozio bih u zvucnu karticu(vec neko vreme gledam da uzmem neku Creative ili Asus), a mozda I druge stvari, ali dzabe kad ne slusam muziku preko racunara. Na kraju krajeva, ja I dalje imam problem ponovo sam pokvario slusalice, zato ne mogu da ostanem na onome sto imam. Trazim da kupim slusalice koje ce biti izdrzljivije od mojih dosadasnjih ili u najgorem slucaju da mi priznaju garanciju u radnji kad prestane da se cuje na jednoj strani.
  7. Necu nesto sto ce vama audiofilima da valja(jer slepima je I jednooki kralj), vec nesto sto ce biti bolje od mog trenutnog resenja po zvucnom pitanju, ali I po pitanju kvaliteta izrade. Ne zanima me da izvlacim nikakav maksimum niti da kupim zvucnu kartu/dac I pojacalo za slusalice jer muziku slusam iskljucivo preko prenosivih player-a(iPod, Nokia 6710), cak I kod kuce jer mi je tako prakticnije. Nisam spreman da zrtvujem to zarad boljeg zvuka Kada sam stavio KRK na usi, prosto sam bio zacudjen kako to da mi zvuk nije bio ubedljivo bolji od kineskih slusalica koje imam, nije bio cistiji kao sto sam ocekivao vec suprotno i iskreno moracu da dodjem opet sa pesmama viseg bitrate-a kako bih video da li mi je taj zvuk uopste po necemu bolji od mojih slusalica. Nekako sam mislio da kakvi god ostali uslovi, da bi slusalice od 10.000 trebale da budu poboljsanje u odnosu na kineza. U svakom slucaju hvala na savetima.
  8. Bio sam da poslusam KRK 6400 I prosto sam razocaran zvukom. Ono sto sam cuo nije ni skroz poboljsanje u odnosu na slusalice koje vec imam, a kamoli da vredi 10000. Pesme su mi uglavnom 192kb/s pa verujem da je zbog toga, ali posto to nije stvar koju mogu da promenim, cini mi se da necu kupiti slusalice.
  9. Iskreno ne daju mi se 13000 za slusalice, razumem da je za vas 50e jeftino za slusalice, ali za moju finansijsku situaciju to nije slucaj, a I da imam para pre bih izdvojio te pare za nesto drugo, ali stoji da zelim da kupim slusalice koje bi mi trajale. Inace jedan jeftiniji model mi je zapao za oko jer je zatvorenog tipa, a to je KRK KNS 6400. Da li bih napravio gresku kad bih uzeo taj model? Sutra cu da idem u Mitros da vidim da li ga stvarno imaju I da se raspitam oko odlozenog placanja. Ako dobijem OK sa ovog foruma, a nista novo ne ispadne u medjuvremenu verovatno cu ih uzeti u toku sledece nedelje.
  10. Pa cena ovih Superlux-a je jedva 50% cene HD518 modela, ne jurim vrhunski zvuk, koliko jurim dobar zvuk I slusalice koje ce da mi traju sto duze. Nista, sad ide skupljanje para za HD518, samo ne znam kako cu da ubedim caleta da neki tamo Sennheiser moze da bude bolji od, po njemu cuvenog, AKG-a Hvala ti puno, naravno ako neko ima da doda svoje misljenje dobrodosao je da to I uradi.
  11. Pozdrav svima, vec neko vreme jurim da kupim Superlux HD668B ili HD669 zbog preporuki sa Benchmark foruma, ali prosto mi se cini da ti modeli nikad nece biti uvezeni kod nas pa sam odlucio da kupim nesto drugo. Video sam model Sennheiser HD465 na sajtu player.rs, ali kada sam otisao u njihovu radnju blizu moje kuce rekli su mi da ih nemaju I da ih nece ni biti. Kada sam pitao gospodina koji radi u radnji da mi preporuci neke on mi je ladno predlozio Senn HD25 II ili HD558 na sta su meni za malo ispale oci, jer sam jedva mogao da progutam cenu HD465 koja je bila na sajtu. Sve u svemu on iz nekog razloga uopste nije bio raspolozen za pricu, ali smo nekako uspeli da dodjemo do modela Sennheiser HD518, a ja sam na polici video neki AKG model pa rekoh da pitam I za njega I ispalo je da je u pitanju K141 MKII koji je cenovno slican HD518 modelu, a odgovara mi to sto ima izmenjiv kabl. Posto 90% sam siguran da na benchu nece niko da mi odgovori, sasvim slucajno sam naisao na ovaj forum, pa rekoh da probam srecu ovde. Da li su bolje AKG K141 MKII ili Sennheiser HD518 za slusanje rock I metal(sve od ex yu-a, preko Black Sabbath-a do Metallica I zescih bendova), muzike prvenstveno preko iPod nano5G? Koliko su izdrzljive I uopsteno upotrebive za svakodnevno prenosivo slusanje muzike(nosio bi ih svakog dana, a kada ih ne bi slusao bile bi mi oko vrata). Nisam jedan od onih koji se loze na bass, jer uopste ne slusam dubstep I te elektronske "muzike". Da li postoje neki drugi modeli koji bi mi mozda vise odgovarali, a koji bi bili u toj cenovnoj klasi ili mozda jeftiniji? Isto tako me zanima da li ove slusalice idu oko usne skoljke ili preko nje I koliko ce ljudi oko mene cuti muziku koju ja slusam. Za kraj samo da pitam, zna li neko da li ce I ako da kada kod nas doci Superlux HD669 ili eventualno HD668B I koliko su ti modeli gori izbor od ova dva?
×
×
  • Create New...