Jump to content


specko

Novi članovi
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

About specko

  • Birthday 06/06/1987

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Belgrade, Pozarevac
  • Interests
    IT

specko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. specko

    Serviseri

    Pozdrav ljudi opet. Izvinjavam se ako nesto ovako postoji, ali ja nigde ne uspeh da nadjem. Imate li prepruke za nekog ko radi servis, kokretno za dvd-pojacalo ( Daewoo DHC-X150E ) . Ako je zabranjeno na forumu saljite mi na PM. Hvala vam.
  2. Pa nista. Kupio sam kabl sa jedne strane bananica a sa druge 2 cinca. I tako poveozao TV na resiver, izlaz za slusalice na AUX ulaz resivera. Vidim da TV ima neki digital out ali posto resiver nema digital IN onda nista Inace Uzvarb, hvala jos jednom, povezao sam woofer onako, radi sve ok.
  3. Tako je. I kad ubacim USB u TV, i pustim film sa usb-a nema zvuka...
  4. E prc. Ne radi kako treba. Kupio sam adapter ali imam zvuk samo za kanale koji idu preko Kablovske - znaci antena ulaz. Kad prebacim na USB nema zvuka ili kad prebacim na HDMI ulaz, takodje nemam zvuk. Sta da radim? Da li je moguce da je jedino resenje izlaz za slusalice?
  5. Haha... kako god mislim da je u pitanju nesto iz DVD-a. Doduse, sad vec 3 dana radi odlicno.
  6. Jel me zezas? Nemam stedljive sijalice.
  7. Hvala momci. Za vikend prikljucujem. Posto radnja sa tim delovima radi od 10 - 17h ( Bas kad i ja radim.
  8. Ponekad imam problem sa ovim dvd jem. Desava se da se nakon sto ga upalim, nesto cakne (inace to se cuje kad se gasi) i ugasi se sam. Palim ga tako par puta, i onda proradi i radi normalno tipa 3 dana. A onda opet po nekad se to desi. Covek od kog sam ga kupio, kaze da je to neka sitnica, da ni ne kosta puno da se sredi, pa ako mozda znate da li ja mogu to nekako da sredim ili mozda neki jeftiniji servis u Beogradu, bio bih vam zahvalan. Desilo mi se jos juce, da odjednom poceo zvuk da bruji, tj. prvo je poceo da izoblici zvuk a onda samo jako brujanje na wooferu. Ugasio sam ga / upalio posle bilo sve ok. :s P.S. I zanima me da li postoji mogucnost da se updajtuje firmware na ovakvim uredjajima. Malo sam googlao ali ne nadjoh za ovaj model.
  9. Hm.. Idem danas da kupim i da probam. Mada mi to malo cudno zvuci, posto kazete da tv ima samo jedan scart i to ulaz, a ja cu sa adapterom da napravim da bude izlaz. Mislim, super ako moze. Znaci ovo vrsi posao:
  10. Mislis da to moze da utice na izlaz TV-a? Mislim ako TV sam po sebi nece da pusta zvuk na scart? Mislim, jel moguce da sa ovim hoce da radi? Jer ja sam probao scart sa tv-a na scart dvd-ija... nije htelo.
  11. Ammm... Hvala druze. Jasno ko dan. Ja sam inace povezao, tako sto sam stavio iz resivera desni zvucnik direktno, a levi sam stavio sa woofera a na woofer kacio na levo - levi iz resivera a na desno woofer izlaz iz dvd Kazi mi samo, kad ovako prespojim woofer, kako si mi rekao na slici, nema nikakve sanse da mi resiver pregori, cak i kad pojacam do kraja? ( a podesicu u meniju da woofer ima vise volumena ) Hvala jos jedno, nije mi ovo palo na pamet, ali sad kontam da 12 oma, nikako ne moze da bude lose po 8 om izlaznih, jel tako? Ali, ispostavio mi se jos jedan problem. Imam Samsung 32 f5000 LED TV , i ne znam kako da prikacim na resiver da imam zvuk. Tj. da li ikako moze a da ne bude pteko izlaza za slusalice. Jer mi to deluje nekako kao da nije namenjeno za to. A preko ostalih izlaza nece, ili ne umem. Imam onaj coaxijalni izlaz ali ne znam da li on ima tj da li postoji kabl koji na drugom kraju ima 2 cinca Trenutno imam zvuk jer imam sbb-ov d3 resiver, pa sam njegov izlaz za zvuk nakacio na dvd reciver, ali kad hocu da gledam neki FILM sa USB-a, koji se kaci na TV, naravno ne ide preko ozvucenja Pozadina TV-a
  12. Druze, nisi me nista razumeo. Nisam bas toliko lud da ne znam to tako da prikacim
  13. Pozdrav svima. Postovao sam isto ovo na vec postojecu temu, ali niko ni da pogleda, verovatno zvog prethodne rasprave, pa se nadam da nije problem sto sam napravio novu Sad sam na poslu, ali veceras cu postaviti naziv/model zvucnika, u pitanju su Technics neki zvucnici, nesto kao 2.1. Znaci imam woofer, koji za ulaz ima 2 x zice ( znaci neki left i neki right) a isto tako izlaz za 2 zvucnika (i ima i 2 otvora, rupe ). Znam da na wooferu i na zvucnicima stoji 6 OM-a. Danas sam kupio neki DVD sa pojacalom, u pitanju je Daewoo DHC-X150E , na kom pise da za izlaz za woofer je 8 om-a a ostalo 6 oma. Da napomenem da mi nikad nije nesto bilo jasno, a ni sad ne znam, koliko jako, tj koliko oma na koliko oma smem da prikljiucim, a pritom, da mi date neki savet, kako ovo moje da prikljucim. Prvo sam mislio da prikljucim woofer na woofer a left/right front na zuvcnike. Medjutim, shavtio sam da woofer mora da primi 2 ulaza/ tj izlaza iz receivera, sto znaci da tako ne moze plus na receiveru (dvd) stoji 8 oma a na woofer-u 6. A onda mi je palo na pamet, da left/right front kacim na woofer a iz woofera da nastavim na zvucnike. Pa sam se onda zapitao, koliko ce struje povuci za woofer i 2 zvucnika sa 2 izlaza iz receivera? Jeste da je 6 oma izlaz za L/R Front a isto tako na wooferu i zvucnicima... ili pak da kacim zvucnike na L/R Front a woofer na L/R Back. Nadam se da sam objasnio dobro Dajte neki savet.
×
×
  • Create New...