Jump to content


skomirendalica

Članovi
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

669 profile views

skomirendalica's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Aham .. konsultovacu se ovamo u ovoj EL radnji , uglavnom sad znam sto i kako da trazim. Hvala puno svima !!
  2. Mislis na ove http://www.njuskalo.hr/image-w920x690/rasvjeta/led-diode-traka-5-metara-300-led-najpovoljnije-slika-22761684.jpg ? I kakav ispravljac mi treba ? zar ne moze samo ove 2 zice da se namontiraju na onaj utikac koji ide u uticnicu ?
  3. Pozdrav , kupio sam skoro jednu Pioneer policu za komponente Pioneer audio component system. U prilicno je losem stanju , tj nije nigdje slomljena , ali iskrzana i tako neke sitne popravke moraju da se urade. Posto je polica zatvorenog tipa , tj nije sad ali bice ) Odlucio sam da ugradim 2 tanka ventilatora kao za kompjuter na bocnim stranama police i da polica ima svoje napajanje i utikac za struju ... Osim toga , kad vec sprovodim struju u polici , hocu da stavim na 2 police unutra po 2 tanke neonke svijetlo plave boje , dakle ili neonke ili neke tanke Led kao konope svijetlece. Ali ne znam kako da kucam na googlu da to pronadjem i narucim , jer sve sto sam uspio da nadjem su kao LED STRIPES , a to nije to .. Ima li neko neki savjet kako da kucam na netu da to pronadjem , neki sajt gdje to mogu da narucim , neki savjet u vezi toga itd ? Takodje zanima me neko dugorocnije resenje da nisu neke sijalice koje crkavaju na svakih pola godine , pa nema veze iako su skuplje. Hvala unaprijed i samo molim bez komentara " sto ce ti to " , " ne treba ti to itd " Pozdrav svima ! )
  4. Nije neki kvalitet , ali ovako za " mozak na otavu " i inace znam mnogo ljudi da ovu pjesmu obavezno drze u kolima .. i tekst je takav )
  5. Ovako , nisi napisao da li ces zvucnike u vrata ili nazad izvise gepeka na onu kao platformu. Takodje moras da znas precnik zvucnika ako ces za vrata. Ja imam taj plejer i takodje sam trazio zvucnike odgovarajuce i samo cu ti reci ODUSEVLJEN sam JBL zvucnicima za vrata , teski mnogo teski , kvalitetna izrada , jake membrane , nisam mogao da vjerujem kad sam otvorio. Pored njih pioneerove elipse koje imam 80rms-a sto je za kola dosta izgledaju smijesno , kao da su kineski neki no name marke Savjet moj OBAVEZNO nadji zvucnike koji su iz 2 dijela sa skretnicom. Jer sve ove varijante u kojima su i visoki i bass ujednom su bzv. Da bi se dobilo na kvalitetu zvuka moras uzeti one koji u mjesto za zvucnike u vratima se nalazi bass , a onda gore ona kao " kugla " koja se lijepi ili sarafi gdje je visoki. Ako nemas para sad bolje sacekaj skupi pa onda kupi takvu varijantu. Mislim da je jbl ova ta varijanta oko 100e. Sto se tice zadnjih zvucnika kupi neke elipse , preporucujem ti minimum 100w ali RMS-a. Dakle obrati paznju prilikom kupovine nemoj da gledas sta pisu 300w 400w i gluposti , nego samo pitaj i pogledaj koliko je RMS-a. Taj plejer moze da da dosta snage tipa nazad 100 rms a naprijed u vrata 80 90 rms-a. Ako imas malo vise para ja bih gadjao i mozda jos jace rms , taj plejer ima snage prilicno. Nadam se da sam makar malo pomogao. Pozdrav.
  6. Pozdrav , ovo je moj sistem HK 3390 , mission m72 i yamaha yst-sw030 , radi kao 2.1. Potreban mi je CD plejer , dakle ne sad neki astronomsko skupi , ali onako da pruza kvalitetan zvuk po mogucnosti sto jeftinije. Molim preporuke za novi i za polovni. Takodje interesuje me sta je potrebno mijenjati kod polovnih , postoji li neki generalni servis ( kao sto je to kod pojacala zamjena kondenzatora , prelemljenje itd ) i sta se mijenja ? Hvala unaprijed
  7. a reci mi hipoteticki ako bih sve zalemio , oba kraja , jesam li pogorsao provodljivost ?
  8. Nista nisam planirao , to je za mission m72 on se samo " zavida " , nego me te licne nerviraju a ne mogu tako da ostavim da jedna ne upadne , nervira me
  9. ee vidis toga se nisam sjetio ! tako cu napraviti , samo eto ako jos ako neko zna gubim li sta ako sve zalemim , kad sam vec otvorio temu zanima me. Hvala tebi za predlog nije mi padalo na pamet
  10. ti i dalje ne kapiras da ja necu da pravim kabal , nego vec kupljeni bakarni sa licnama se razmisljam da zalemim na krajevima ? Ako ti je do humora idi na neki forum muje i hase..
  11. Hvala. Kao sto sam napisao vec sam ostavio posao drugima , ovo pitanje je za moj licni kucni sistem pa ako dopustis mozda mi neko raspolozeniji od tebe odgovori na pitanje.
  12. Uf kad ne bi ti izigravao Aristotela laksi bi mi zivot masu bio znas li stari ? Dobio sam posao u medjuvremenu neplanirano zbog kojeg nemam vremena da se bavim ovim biznisom zbog cega je tema prvobitno otvorena. Kao sto sam napisao da ne bih otvarao temu radi pitanja na koje se odgovara sa DA/NE ili NEMOJ TO DA RADIS/RADI sam napisao ovdje jer se tice zvucnickih kablova. Da se ne puni forum sa milion tema. Ovo je druga tema tacnije moje pitanje da li to da radim ili ne i mnogo bi lakse bilo da si odgovorio nemoj to da radis ili radi , nego sto kucas istoriju internet komunikacija.
  13. evo da probam ovdje prvo da ne pravim novu temu. Zanima me , da li je na odmet preko zvucnickog kabla ( bakarnog sa licnama ) samo lemilicom " izliti " jedan sloj one zice za lemljenje kako bih lakse mogao da prikljucujem na zvucnike , jer ono uvijek neka licna pobjegne itd ? Gubi li se time na provodu zvuka ?
  14. Pozdrav , imam Harman Kardon 3390 , i sad kad se na njemu na onom koturu za pojacavanje zvuka i smanjivanje okrece nije bas ok , tipa ako okrenem unaprijed malo on ga pojaca za 5 6db pa ga smanji za 1-2db. To je onaj tip kotura sto moze beskonacno da se okrece unaprijed i unazad. Funkcionalno mi ne smeta nista jer imam daljinski , ali bih ga popravio , pa me zanima sta mislite o tome , je li velik kvar , koliko skupa popravka itd Hvala unapred
×
×
  • Create New...