Jump to content


maxmarko

Novi Ĩlanovi
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,261 profile views

maxmarko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Pozdrav, Ovako procitao sam temu koja je zatvorena (topic/2404-zvucnici-krce/) ali nisam bas naso resenje jedna kutija ima veoma slab bas dok je druga ok merio sam odpornost zvucnika (12,56-12,68) oma na sva 4 zvucnika, i na kutiji koja krci i koja ne krci , zamenim zvucnike stavim od neispravne na ispravnu ponasaju se ok ne krce , pogledam skretnicu kao nova kondenzatori kao novi trazim takav kondenzator po radnjama nema nigde 100v 135uf da li mogu da stavim 100v 220 uf ? a na skretnici ima oko 6 komada ovaj mi je najveci pa smatram da je za bas on zaduzen da li da ih menjam sve ili jedan po jedan ? da li moze da strada namotaj na skretnici ? da li u opste da popravljam ili da narucim novu skretnicu ? predlozi misljenja ?
  2. ne razumem te bas najasnije jedna zica ide na pojacalo na masu a druga gde ? isto i sa kompom jedna na masu kompa a druga ? Kartica nije integrisana kartica je creative 24bit... kabal je onaj sa navodno pozlacenim prikljucima zice do zvucnika su 2,5 kvadrata licnasti silokonski...
  3. Kako da to izmerim ? koliki je normalan napon dc koji treba da pusta ?
  4. Slusam uglavnom sve, od tv , kompa , radio, posto je sve to spojeno na to pojacalo... e uglavnom slusam internet radio i ponekad you tube, pojacalo je pojacano na max 10-15 % jer su zucnici jaki tako da na tih 10-15 % i vise nego glasno. pojacalo se normlano ne gasi nikad uvek je upaljeno i uvek ide muzika cak i dok spavam... iz cista mira se desava da visokotonci jednostavno stanu ! bas primetna razlika u zvuku, da li moze biti do loseg kabla 2 cinca -banana sa kojim je spojen na komp ? ovo se desava po 3-4 put i jedino sto mi pada na pamet je da je pojacalo slabo za njih, ako neko ima savet u vezi pojacala za te zvucnike neka javi ja se dvoumim da uzmem Pioneer VSX-LX 55, da li je ovo pojacalo dobar izbor ako bi hteo da kupim jos par jbl es 100 tj da li ce moci da ih gura ?
  5. Pozdrav Evo ovako pojacalo je pioneer vsx 820k zvucnici su jbl es100 , problem je u tome sto svaki zvucnik koji zakacim da slusam rade neko vreme i spali im visokotonce ovo nije prvi put da se desava jer je spalilo i na sal kutijama. pioneer, kutijama... a uvek izgore visokotonci ! ja stvarno ne znam sta je tu problem ? muzika nije bila pojacavana do kraja nikad mozda na nekih 40-60 % max i znam da prepoznam kad zvucnici suste, muce se i td, jednostavno iz cista mira spali visokotonce bilo kojim zvucnicima !? pojacalo je samo jednom bilo na popravci izgoreo je trafo (dok je jos bilo u garanciji i nista na njemu nije drugo dirano, zanima me sledece , dali neko zna zasto se ovo desava ?
×
×
  • Create New...