Jump to content


hamell

Novi članovi
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hamell

  1. ... nazalost nemaju Stageline Sent from my SM-A320F using Tapatalk
  2. Posto se OneHifi ugasio, gde u Beogradu moge da se kupe Naim uredjaji? Sent from my SM-A320F using Tapatalk
  3. Imam hard disk WD green od 3TB, koji kada ne koristim duze vreme drzim iskljucenim. Da li je dovoljno i sigurno iskljuciti samo data kabl ili se mora iskljuciti i power kabl? Naime, problem mi je iskljucivati power kabl zbog otvaranja 'back plane' kucista.
  4. Potreban mi je malo kvalitetniji interkonekt izmedju PC integrisane zvucne karte i pojacala (3.5mm jack to 2xRCA). Da li je Cordial sa linka vredan paznje: http://www.kupujemprodajem.com/Kablovi-Cordial-2RCA-1Jack-3-5mm-1-5m-19856125-oglas.htm?filter_id=25292759 Ili mozda ovo: http://www.aliexpress.com/item/Vention-3-5mm-Jack-to-2-RCA-Audio-Cable-2m/1693135484.html?spm=2114.01020208.3.14.VVQF7M&ws_ab_test=201407_5,201444_6,201409_5 Da li imate i druge predloge?
  5. http://www.bgbstudio.com/proizvod/r-n500
  6. Hvala Suco, samo nije u pitanju clan Mostly Harmless vec hamell Posle duzeg cekanja stigao je S3.4 i radi u kombinaciji sa Naim Nait XS u sobi od 20m2. Glavni izvor je CD Naim 5i. Imao sam par nedoumica kako ce raditi sa relativno slabim pojacalom. Iako su predhodne kutije (Proac) bile osetljivije, S3.4 je neznatno zahtevniji za pokretanje i na malim pojacanjima sasvim se lepo cuje (cak sta vise). Naim ih izuzetno lepo kontrolise i za moju kvadraturu snage je vise nego dovoljno. Druga stvar je bilo pozicioniranje u sobi. Na moju srecu nisu problematicne ni malo. Za razliku od iskustva iz predhodnog posta, meni kutije stoje tik uz zid, na nekih 20cm udaljene, dok je desna kutija jos i u cosku. Za neko normalno slusanje nisam primetio nikakv boomy efekat. Verovatno bi radile leprsavije da se odmaknu, ali za tako nesto se nema prostora. Sto se tice zvuka, generalna ocena koja je vec izneta za pomenute kutije stoji i u mom slucaju. Precizan, dubok i neutralan bas, srednji vazdusasti i lepo uklopljeni u celu sliku, visoki relaksirajuci. Cela kutija svira malo tamnije, sto meni i vise odgovara. Mozda bi se moglo malo poigrati kablovima ili nekim drugim tvikovima u sistemu, ali otom potom. Tek sam poceo da ih slusam, ali mislim da mogu reci da su kutije za svaku preporuku. I hvala Suci na nesebicnim savetima.
  7. Evo i mojih utisaka iz Doma Sindikata. Charles Lloyd quartet je bio manje-viÅ¡e zadovoljavajući. Pijanista Džerald Klejton i kontrabasista Džo Sanders nisu bili na visini zadatka (mada se jako visoko kotiraju), Erik Harland, možda meÄ‘u najboljim jazz bubnjarima, je bio perfektan, a sam Charles Lloyd je svirao koliko je mogao sa obzirom na godine, na iskustvo i prelepe emocije koje je doÄaravao na samo njemu svojstven naÄin. Dodao bih joÅ¡ da je koncert od pre par godina u velikoj sali Doma Omladine bio dosta bolji, Å¡to zbog bolje ekipe koja ga je pratila, Å¡to zbog samog repertoara koji su izvodili. O MiÅ¡elu Kamilo (Michel Camilo) triu nisam znao niÅ¡ta i oÄekivao sam razigrani latino jazz koji će podići temperaturu u dvorani. MeÄ‘utim, i pored neospornih sviraÄkih kvaliteta i donekle virtuoznosti MiÅ¡ela, svirka je bila blago reÄeno promaÅ¡aj. Bez ikakvih emocija (možda ih je bilo u tragovima kod sporijih numera) i sa željom da se nadsvirava sa bubnjarom, dok je kontrabasista sve vreme bio nemi posmatraÄ. Delovalo mi je kao trka na 100m bez ikakvog suÅ¡tinskog smisla. No i pored toga, beogradska publika je oduÅ¡evljeno reagovala, Å¡to u principu mi nije bilo Äudno znajući da ovdaÅ¡nji auditorijum nije baÅ¡ izverziran za jazz i da se uvek "primaju" na kojekakav "groove". Å to se tiÄe samog zvuka u dvorani, bio je nekako prazanjikav i metalan. Kontrabas se skoro jedva Äuo, klavir je bio zamoran na visokim tonovima. Generalno bilo je problema sa basom i toplinom zvuka. No moglo je biti i daleko gore, tako da organizatori dobijaju prelaznu ocenu.
×
×
  • Create New...