Jump to content


mac_edon4

Članovi
  • Posts

    235
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mac_edon4

  1. Zvao sam coveka nakon sto mi je ispratio slike od uredzaje,izgledaju fino/necackano,kaze kablovi su izgubljeni prodaje se kao neprobano, ipak je chorava stvar,vredi li se rizikovati? sa jedne strane je jeftino,sa druge ipak nisu male pare. 400e.+ automatski idu na kablovi(burndy+snaic5),i na kraju da ne proradi!!
  2. Zdr, drugari imam jedno pitanje za strucnjake:),vidim naim nac52+52ps na KP,nema 17 pin kabal i cena mu je niska/sumljiva? Moze li se lako nabaviti burndy? radi li nac 52 na CB serije?
  3. Hvala doktore , prvi o kome sam pitao je na KP,druga 72/180 kombinacija nalazi se u Bugarskoj,oba valjda ne mogu poslusati,ali navuko sam se na B klasi pa nemoze se natrag.Posle (ne tako velikog) razocarenja od supernait-a i XS koji nisu ni dlaku od starog naita,odlucio sam da se opet naimiziram ,tacnije oliviziram ,zbog izgleda i generacije naravno.Bamper mi se ne svidza bas ali uzeo bih za pocetak posto nemam puno izbora..daj mi link od pinka,nemogu pronaci 72/hc/140?
  4. Pozdrav svim naimovca,zelim i cenim vase misljenje,zanima me Naim CB nac42 nap110? Ima li u toj kombinaciji muzikalnost i emocije slicne nait 2-ke? Vredi li se daleko vise platiti za olive nac72/nap180 ? cheers..
  5. ^ Lepo se cuje,pa sta ti trazis covece?....uzivaj !!! mozda za nijansu vece starije kutijice,trebao si ovo priloziti od prvog posta da ne zamishljamo sta ustvari trazis,imas Rogers ls 2 na kp za stotinak eura,malo pare za nirvanu.
  6. ^ Ocigledno da sam bio pijan dok sam objasnjavao moje iskustvo..pomesao loncice..pa da se popravim; vienna haydn je bukvalno kanta od zvucnika,muljav i preterano tamni samo zbog KONDENZATORE koje su gori od onih u kineskom tosteru ,vec prvog dana slusanja moze da dosadi,ali ima potencijal i to velik ukoliko se preradi,ako ne planira kupac to neka odmah zaobidze,,,uostalom haydn grand je mozda najljepsi zvucnik u klasi tako da se vredi uloziti(vise truda i zelja nego pare)i dobijete zvuk za koji bi platili 2x vise,ako ne jednostavno potrazite drugo resenje. Eto ja licno nisam za budzenje i repariranje,ali neki uredzaji jednostavno moraju na operacijoni sto.
  7. Polipropilen svakako,hvala stari. Veliki je problem sa bass regijom na skretnice,samo zbog previsoke cene i velike kapacitivnosti hifi industrija najvise ustedi sa ugradnjom elektrolitima. U vienna grand na basove ima 22mf M.D.L elektrolit koji kosta 1.5$ komad ,ko zana na kilo kolko ide..a i na visoki ima jadni neki no name 3.2mf..audiofilski prosecni polipropilen je oko 30+ eura,za hiend ne pitaj.Ona rupa odjenom nestaje @destimulacija prijatelju,i ima razlike puno vise nego kad promenis pojacalo na isti zvucnik.. Ali otruli smo temu coveku sa upgrejdom...sorry kupuj vienneeeeee i lemilca u ruci .......
  8. Primite izvinjenje,ja sam samo pisao to sto sam uradio licno,ne prepisujem iskustva , brojke i znanje sa neta btw ..ta rupa u fr. opsegu koju vi zamishljate sa tabele postoji iz razloga o kome sam pisao..
  9. ^ svira taj za sve pare,sto ga rashodovati? onda dobijes dva pokvarena plejera,po obicaju ..
  10. +1 za Vienna,samo je velika steta sto zvucnik ima jadne fabricki ugradzeni lo-end (bruka za vienna)elektrolite/kondenzatore u skretnici sto ga cini spori/tamni/mutni-obojeni,kad se to pazljivo preradi sa dobrim odabirom bipolarnih kondova, dobijes 95% proac 1sc sa daleko boljim basom...to znaci da KEF nema sta tu raditi.
  11. + proverena stvar u zilion navrata. + ako pogodis onaj pravi,dzaba ti milion dolara na novi zvucnik.
  12. Da nije simaudio koji ti smucio? iritirajuci visoki ?? Nije ti mozda naslov teme kako treba,probaj -''Dynaudio focus110 + ????????'' Taj malisan je prava bonbona u tom prostoru,cemu muke sa znatno vecim zvucnicima koje nisu klase bolji?,mozda ljepsi..
  13. Potrebnija je laboratorija gde se moze oceniti ko sta i kako cuje,ono u detaljima,ko vise cuje gajdu a ko zurlu,ali onda predpostavljam da bi sekle vene.Posto problem je u ljudima a ne u sistemima
  14. Focus ima esotar2 neodymium visokotonac nije bas isti !,cini mi se da je u Audience 42 6db skretnica a opet kazes da si se namucio,sta ce se desiti ako krene nagore sa skretnicama u f360 ,bilo bi pravi pakao ako zahteva promene u vrednostima.Ima tamo bolje i od ampohm-a a kod f360 sigurno je preko 40uf+ za basove(pricam napamet),onda bi jedan ampohm(ili par) kond bio preko 200e .Ako se pocne razmisljati u tom smeru,bice poboljsanja i to velikih,ali treba se pogoditi kond,svaka izvedba trazi pravog igraca a to kosta,desilo se kod drugara da m-cap gold/oil slabije svira od 3$ AV audio,taman posla da se kupuju vise setova pa da se odabere pravi ali to ce kostati vise od zvucnike onda dodze ne dzaba ona moja prica 2k$ za skretnice najbolje je da se pronadze neko ko je lomio glavu sa dynom(focus) pa da da savet kako sta. +1 za Jantzen
  15. Treba da bolje citam postove,da ne letim kao corav za stap mada meni licno ne bi mi smetao u tom prostoru f360.
  16. Mozda i ja previse cenim/postujem fokuse,ali to sam ja. Iskreno obe preporuke suci su uzaludne,da se operise Dyna je rulet,puno menjamo pa onda kad (obavezno dosadi)se prodaje tesko preparirani da odu bez razlike kolko su poboljsani.Diy-om je strasnije,ulozi se puno pa i da budu utopije bog ne moze da ih proda kada dosade Koje si dyna preparirao? svakako nije mundorf sakriveno blago pa ni dynaudio,usvirao li si lepo ,kondovi trebaju mesec dana rada za max!sta si drugo oprobao? zanima me. .
  17. Woland,apsolutno nemam zelje da se preganjam samo mi cudno bilo na moju preporuku da se focuse prerade(a to kosta,i vredi) kako treba,bez razlike lupio sam mundorf ko zna sta ce biti ako se ima mogucnosti isprobati nesto bolje(citaj skupo),ti preporucujes diy sa nekim visatonima od 2k$ kompletni budget i tvrdis da bi to bilo bolje od sucine focuse? non sence..i kazes kao svi ovde po nekom obicaju-''ne cujes kako treba'' ili ''nisi cuo ono pravo'' ,dajte molim vas. Ako zelis uraditi diy kutije a da to bude hi-end u pravom smislu kakvom tvrdim da bi preradzeni focusi bili,onda sigurno ce ti za skretnice biti potrebno preko hiljadu eura(uracunaj muke i odabir delova) i pitanje je sta ce to biti!!!,ostalo je inprovizacija i zavaravanje samog sebe da sa 200-300 eura kao i svi balkanci mozemo u hajend ,to jednostavno nema.Ako nisi shvatio komparacije auta/drivera,bmw=dynaudio visaton=fiat. Eto kao po diy-erskom logici ja bi preporucio suci da uradi samogradnju(posto preferiram dyna preko byeme i visatone),neka baci kutije,postojece dyna drajvere ima,neka isklepa nove kutije,skretnice jovo na novo,jedno hiljadu merenja i prerade,pa mozda nesto da bude kod nas kazu 'plukni pa zalepi''
  18. Pa sve je moguce,mozda nisam,,,,a mozda i ti nisi cuo dobre DIY kutije sa Dynaudio drajverima pa ti visaton bolji a mozda zato sto to imas momentalno kuci,mozes i na BMW forumu da se pohvalis da si tunirao fijatovog motora bolje od motorsport
  19. Interesantnija bi bila tema ''Hi-End o kome se prica puno i pise se po sve dnevne novine a ne vredi za q...ac'' Zvucnici koji su meni ostavili dobar utisak a se malo prica o njima - Audioplan,Manger,Acustik-Lab,Piega,,Paradigm je svakako neko i nesto u svetu hifija(ne hiendu) ali nazalost samo u proslosti kao i puno ostalih brendova.
  20. @suco moj predlog je da zadrzis focuse i zaboravis na diy,neko je pomenuo kako sa Visaton >diy kutije ces bolje izvuci,moguce je ako se ulozi 2k$ u skretnice.Problem u focuse su jadni(bar po meni) Solen kondovi,probaj uraditi upgrejt sa Mundorf suprime>bolje otpornike,malo kosta ali ja ti garantujem 20-30% bolji zvuk(mozda i utepa taj c2),to je jedini problem u fabrickim kutijama sto stavljaju kante delove i u skupe kutije,tu DIY ima prednosti sto moze da se igra sa skretnicama,druge prednosti apsolutno nema,sumljam i u akufejze,probaj nesto od pojacala .
  21. Zato postoji WAF(with Wife Audio Fight) faktor Kupis ljepse uredzaje (kako bi mogla sa merakom obrisati 3x na dan)sa visokim waf i svadze nece biti velike,izbegavajte ruzne stvari (nahebali ste ako su i skupe)i lakse ce svako proci. Ja najgore prolazimem kad donesem vintage kod kuce,onda objasnjavam kako je to najmodernije kako se moda vraca retro stil i shit,nekad upali,ali tu ima prednosti,ne dira to (max.mokrom) krpom ni pod razno
  22. Trebace ti R/A konvertor,tojest Romulan to Arabic i nema problema.
  23. ^ e to nisam znao,a bas slici novom dualu koji su isto g....o
  24. Novi Thorens TD-240 koji je plastikarija kosta 800e. i kaze fully automatic ,ako bi kvalitet bio bar priblizno starom TD-150/160 onda bi novi TD-550 trebao biti slicni kvalitetu(kao sto je sa cenom) starom reference serijom.Ocigledni je totalni downgrade na kome samo stoji nekada vrhunski logo,pljacka u svakom pogledu.Pogledajte novi TD-170 koji mislim da svaki audiofil kod nas moze da si dozvoli,bruka..
×
×
  • Create New...