Jump to content


petljalo

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

315 profile views

petljalo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala na informacijama. Ni ne zurim sa furniranjem ali bih voleo da naucim nesto o tome posto bi to na kraju bilo lepo uraditi. Iako sam pocetnik nisam ni nameravao da koristim srafove. S obzirom da ce u prodavnici sve lepo iseci prema nacrtu, razmisljam da njima prepustim da izbuse i rupe za tiplove jer je zeznuto ovako, nemam neki alat a pravio sam sam vise puta rupe za tiplove za druge stvari pa znam da nije bas lako. Koji kit bi bilo dobro da koristim? Zapravo jedva cekam da sklopim kutije i da ih poslusam, nece biti problem da sacekam 15 dana sigurno. Zapravo, nameravam da ovog meseca napravim kutije a eventualno sledeceg furniranje.
  2. Fenomenalno, puno hvala, Video sam da ima i refleks cevi, mada nece biti lako naci 150x150mm koja meni treba. Koristicu konstrukciju medijapana koja ce biti spojena samo tiplovima i lepkom ali ce se strane dodatno uklapati da daju cvrstinu kutiji. Skoro sve mi je jasno kako cu odraditi osim furniranja ali otom potom, prvo da sastavim kutije.
  3. Evo malo procitao o Klarkson kutijama, vrlo zanimljivo i imacu to u vidu za neku narednu probu definitivno. Za sada, posto sam kao sto napisah potpuni pocetnik, odlucio sam da se drzim plana kutija 5.6 MKII koje mi je poslao David od koga sam kupio zvucnike. Nije previse komplikovan ali kao sto rekoh imam nekih pitanja, a sigurno cu ih imati jos kasnije. Da li neko zna ima li kod nas neki izbor nozica za podnostojece zvucnike i gde se moze pogledati? Ili je mozda bolje bez nozica? Zna li neko da li se kod nas mogu naci nosaci mrezice koje pokrivaju zvucnike kao i kako napraviti tu mrezicu?
  4. Odlucih se ja na samogradnju zvucnika i nedavno su stigli pomenuti zvucnici. Dobio sam i semu kutija ali kao apsolutni pocetnik na ovom polju, imam i pitanja a i hteo bih da nesto i naucim. Sto se ucenja tice, koliko vidim za projektovanje kutija koriste se programi za to, da li mi moze neko preporuciti neki program i mozda neki link koji bi me malo uputio u materiju? Sto se izgradnje tice, za kutiju bih koristio medijapan, to je valjda ok. Ima li neko iskustva, kako je najbolje spajati strane kutije? U kojoj fazi treba raditi furniranje kutije, kada se sve spoji pretpostavljam? Gde se mogu kupiti delovi kao sto su panel sa prikljucima sa zadnje strane zvucnika, mrezica i nosaci te mrezice, siljci-nogice i sl. ima li toga kod nas? Naravno, svaki savet mimo ovoga sto sam pitao je dobrodosao.
  5. Hvala. Moglo bi ali nije bas ono sto trazim. Da li bi mogao ovakav risiver da posluzi za ono sto trazim, tako sto cu spojiti pojacalo na pre-amp line out risivera? (u uputstvu pise da je namenjen za izlaz na drugo pojacalo) I jedno pitanje o zvucnicima. Soba nije mnogo velika, 4x4. Kakav uticaj na zvuk ima da li je bas reflex sa zadnje ili prednje strane podnostojecih zvucnika? S obzirom da ce stajati blizu zida, da li je bolje za ovu velicinu sobe razmatrati zvucnike koji imaju bas reflex sa prednje ili sa zadnje strane?
  6. Imam samo t-amp (topping tp10 mark4). Novo ili polovno ali bolje novo ako je moguce. Ne bih ni postavio pitanje da znam. Preamp ili mozda AV receiver koji ima preamp out... ne znam. Pitam da naucim.
  7. Izvinjavam se za HDMI (nije potreban), stereo predpojacalo bi bio dobar odgovor na moje pitanje po mogucstvu sa daljincem. Da li ima neko pristojno do oko 300eur?
  8. Imam nameru da kupim komponentu koja bi mi omogucila da razlicite izvore zvuka (CD player, gramofon, HDMI, ...) sprovedem do pojacala. Sta bi bilo dobro resenje za ovaj slucaj?
×
×
  • Create New...