Jump to content


Jeremy

Novi članovi
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jeremy

  1. Djeluje interesantno...Gdje mogu da se nabave ove podloške?
  2. Gospodo, hvala puno na savjetima! U prilogu sam stavio par dodatnih slika da se stekne utisak o prostoru, kao i improvizovani nacrt prostorije sa rasporedom. Znam da je ova vrsta materijala korišćena za izradu apsolutno nepogodna. Ovaj problem sa mislio da rijeÅ¡im sa ovim: http://www.analogueseduction.net/custom-design/custom-design-irap-isolation-resonance-absorbing-platform.html Ne znam da li vi imate iskustva sa prezentovanim...? Malo mi djeluje komplikovano pomjeranje zvuÄnika svaki put kad hoću da sluÅ¡am. RaÄ‘e biram da nista ne diram... )) Postoji dio parketa bez tepiha ispred zvuÄnika, nije velika povrÅ¡ina, tepih je odmah tu....
  3. Gospodo hvala puno na korisnim savjetima! @Dubwise ZvuÄna slika Rotel+B&W mi odgovara u globalu, mislim i da je adekvatna muzici koju sluÅ¡am primarno. Å to se tiÄe upgrade-a pojaÄala, cilj mi jeste bila kombinacija Rotel pre+power amp. @rokijana Hvala! Digitalni izvor je privremeno, prelazno rijeÅ¡enje. Svakako u kolekciji nemam previÅ¡e digitalnih nosaÄa, pa se player toliko i ne koristi. @Nomimasen Soba je malo neadekvatna za experimentisanje sa pozicijama. PokuÅ¡aću da napravim par dodatnih fotografija uz eventualnu skicu pozicije, pa bih volio da prokomentariÅ¡ete. Svjestan sam da trenutna pozicija nije baÅ¡ najbolja, ali bojim se da neće biti previÅ¡e mogućnosti za korekciju. Interesantna mi je konstatacija neadekvatne podloge za na kojoj su ureÄ‘aji...može detaljnije objaÅ¡njenje? Hvala joÅ¡ jednom!
  4. Hvala na dobrodoÅ¡lici! Moj subjektivan osjećaj je da odziv B&W u pojedinim brzim djelovima, sa izraženim brzim bas dionicama, spor...Djeluje mi kao da su lijeni. Povezao sam to, vjerovatno neiskusno sa 40W izlazne snage koju isporuÄuje RA-10, Å¡to djeluje možda premalo za ove B&W. Savijet, sugestija, usmjerenje, drugaÄiji pogled, nove informacije...sve navedeno je dobrodoÅ¡lo!
  5. Pozdrav svima! Već neko vrijeme sam planirao da sa vama podjelim svoj sistem, ali nikako to da se desi....do ovog trenutka. Dakle, u trenutnom sastavu moj HiFi Äine: 1. ProJect Debut Carbon Esprit 2. Denon DCD 635 3. Rotel RA-10 4. ProJect Phono Box SII 5. Bowers&Wilkins 684 6. Chord Crimson + Prvi sljedeći korak koji bi vodio ka upgrade-u je zamjena pojaÄala. Osjećam da RA-10 ne "vozi" dovoljno dobro B&W. Toliko u prvom koraku, kratko i sažeto!
  6. Da li je ikada bilo interesovanja ili pomena da se berza ploÄa održi u Crnoj Gori?
  7. Da da, na ovaj sam mislio izvinjavam se,...RA-10 da ostavim kao preamplifier, a RB 1552 MKII ide kao power...?
  8. Hvala puno!!! potrazicu njega i taj post.
  9. Da se nadovezem... I ja koristim 684, u kombinaciji sa Rotel RA-10...Sve to zvuÄi odliÄno za sad, po meni, ali se osjeća da u pojedinim fazama nedostaje snage... Ima li smisla nadodati neÅ¡to kao Rotel RA-1552 na ovo postojeće?
  10. Nemam neko iskustvo da bih mogao da preporuÄujem, ali.... Imam taj u prvom postu pomenuti ProJect Debut Carbon, doduse sa Rotelom RA-10 i B&W 684. I meni zvuÄi odliÄno. MožeÅ¡ negdje makar da probaÅ¡ kakvi su, možda ti se svide....
  11. Hvala puno na informacijama....bolje da nista ne diram...
  12. Gramofon je uredno uzemljen - povezan za pojaÄalo. MisliÅ¡ da je ok da probam ovo sa ekserom? Hvala puno na pomoći!
  13. Pozdrav svima! Nije kasno da vam i sada poželim srećnu novu godinu! Imam jedno pitanje, možda će biti Äudno, tim prije Å¡to na internetu nisam naÅ¡ao skoro nikakvih informacija o tome. Relativno skoro sam kupio kompletan stereo: Project Debut Carbon Esprit Rotel RA-10 B&W 684 Ono Å¡to mi se deÅ¡ava je sljedeće: kada upalim pojaÄalo i pojaÄam ga preko "1"-"2" sata, bez paljenja gramofona, u prazno, iz zvuÄnika se Äuje radio, stalno ista radio stanica, vrlo jasna, ali tiha. Kada raskaÄim gramofon iz pojaÄala ne Äuje se zvuk, pa se oÄigledno gramofon ponaÅ¡a kao neka vrsta recever-a. Ima li neko ideju zaÅ¡to se ovo deÅ¡ava i kako bih mogao da se rijeÅ¡im toga, iako mi realno prilikom sluÅ¡anja ploÄa ne smeta. Naslov editovao Infidel
  14. Hvala puno svima na informacijama!!! Bio u AudioDream, vidio da ima sve sto mi treba... ostalo je da skupim jos nesto novca i to je to...
  15. Hvala puno na korisnim informacijama...!!U Audio Dream nisam jos svracao, al bojim se da je zatvoren!Pro-audio, u zgradi Maxima, nudi kao sto si rekao Yamahu, najvecim djelom...i svidjelo mi se sta nudi AS-500.Ali mi je Rotel RA-10 ipak prvi pik, samo sto je problem oko nabavke...U Podgorici ne vjerujem da cu ga nabaviti, a koliko sam uspio da istražim po internetu, po onome sto je dostupno nema mjesta gdje se moze Rotel uzeti u Srbiji...Grijesim li? Bas ovaj Rotel je predstavljen u posljednjem broju Hi FI casopisa, gdje ga preporucuju u kombinaciji sa Monitor Audio BX2 zvucnicima, mada sam ja radje za izbor podnostojecih...Takodje predlazu ProJect Debut Carbon gramofon, a kako je moj dotrajao, odlucio sam da cu i ovaj ProJEct uzeti...On se moze lako naci u BG?
  16. Hvala puno na odgovoru... Ipak mislim da cu uzeti Rotel RA-10...nisam se jos odlucio za zvucnike...
  17. Zdravo svima! Evo mojeg prvog posta u ovoj sekciji... Na slici je par LP-jeva koje sam nabavio prije par dana...
  18. Zdravo svima! Kako sam htio da umaprijedim doživljaj sluÅ¡anja muzike odluÄio sam da uložim neÅ¡to novca u to i trebala mi je vaÅ¡a pomoć. Budžet je trenutno ograniÄen pa ne mogu raÄunati na neÅ¡to spektakularno. KAko živim u Podgorici izbor je svakako sužen. Kao najprimamljivija kombinacija po pitanju cijene i kvaliteta koji ide uz nju, kao i mogućnost kupovine ovdje u PG uÄinila mi se kombinacija integrisanog pojaÄala Yamaha as300 i podnostojećih zvuÄnika Mission MV8. Da li neko ima iskustva sa pomenutom opremom, i kakva su vaÅ¡a misljenja o njoj? Svakako, predlozi o evenutalno nekim dugim kombinacijama sliÄnog cijenovnog ranga su dobrodoÅ¡li! Hvala unaprijed na pomoći!
×
×
  • Create New...