Jump to content


daljinac

Članovi
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by daljinac

  1. Eto da javim epilog. Nekako sam na kraju uspeo da to spojim. Nije mi bio problem puko fizičko spajanje kablovima nego podešavanja na kompjuteru. Koristim Linux, pa mi je trebalo vremena da isprovaljujem opcije za zvuk jer mi najpre nije uopšte ni davalo druge opcije opciju za digitalni izlaz, osim za HDMI. Sad radi nekako i zvuk mi deluje mekše i lakše za slušanje. Taj sistem inače nije ništa posebno i u ovoj varijanti ga korisitim praktično kao kompjuterske zvučnike koji imaju pojačalo. Isto tako, iz nekog razloga je mnogo tiši kad slušam muziku (zasad sam samo slušao internet flac radio) nego kad pustim samo da mi testira zvuk. Tad baš grune. Takođe, što mi je i dalje misterija, analogni zvuk koji ide iz kompa je sad tiši, ondosno treba više da ga pojačam nego ranije dok ovo sve nisam povezao. Sony mini disk sam i rainje koristio, ali sam na njega kačio neki blu rej plejer koji je imao opciju i za flac. Tu se primećivala uloga DAC u odnosu na zvuk. U jednom trenutku i ovaj Terratec i Sony postali višak, tj. nekompatibilni pa rekoh da pokušam da ih ponovo uposlim kad sam video da postoji i ta opcija. Edit: Sad vidim da je prilčina razlika u jačini zvuka kad slušam muziku preko interner radija (flac) i kad pustim flac s plejera. Zasta više ne mogu da ukačim sve te volume levele i opcije na raznim plejerima i izvorima :)) Kako god, nekako fercera. Hvala vam!
  2. Ej, ljudi, hvala vam. A ujedno sam skapirao i da sam tupson. Kad sam pročitao da je steva napisao da je dobio adapter uz Terratec, rekoh aj da pogledam kutiju, pošto sam kupio od jednog čoveka polovno. Nisam ni obraćao pažnju, tj. mislio sam da nema ništa ispod onog kartona gde stoji stik. Uzme kutiju, protresem, čujem nešto zveči, skinem taj gornji karton, kad dole - adapter u kesici, neotpakovan Idem sad da pokušam da to nekako prespajam, da najpre vidim da li uopšte i primećujem razliku i boljitak.
  3. Pozdrav, možeš li da objasniš kako si spojio Terratec i Sony MD? Imam oba uređaja, ali ne mogu da nađem adapter za optički kabl, da ga spojim sa Terratecom. Hoću reći, početni plan mi je bio da na optički kabl dodam taj adapter, ali ni u jednoj radnji nisam mogao da ga nađem. Video samo da ima na Ali ekspresu i na saju nekog domaćeg lanca tehnike, ali ga nemaju u prodavnici. Ili opcija da se negde kupi ovakav kabl sa slike , kao što je sirima postavio Znam i da Kanibal pravi prlilagođene kablove. Da li je to jedina opcija?
  4. S tim da ipak imaÅ¡ u vidu da je sve to ipak polovno, ko zna koliko staro, ko zna gde sve nije bilo, tako da u tom rangu cena i ne treba gajiti prevelika oÄekivanja. Ali bar da ne naletiÅ¡ na prodavca koji će ti svesno uvaliti neki krÅ¡ i to prećutati.
  5. Kako si krenuo, joÅ¡ će ti i oni moji zvuÄnici koje prodajem biti prejeftini ) Ako ti to neÅ¡to olakÅ¡ava, mogu iz prve ruke da kažem da je korektan taj prvi prodavac koga si naveo.
  6. Nemam tu vrstu predrasuda prema zemljama Äiji su zvuÄnici. Osim toga, i ne smatram se audiofilom, u smislu da me previÅ¡e interesuju tehniÄki detalji i da idem okolo i jurcam da posluÅ¡am Å¡to viÅ¡e zvuÄnika i pojaÄala. Za to niti imam ni volje, ni vremena, a ni znanja. Meni je glavni elemnt u celoj priÄi muzika i Å¡to ugodnije sluÅ¡anje. A sve ostalo Å¡to ide u uz to je da se pre kupovine elementarno obavestim i da posle Äitanja suzim izbor na 4-5 opcija, kao Å¡to je sad sluÄaj. Izvinjavam se moderatorima i Älanovima foruma ako sam temu malo skrenuo u off.
  7. Imaju i B&W detalje, bar tako mislim, ali su mi kod njih zamorni visoki (možda i srednji) na duže vreme, kad glasnije sluÅ¡am, nekako jeÄni, limenasti. Sad ne znam koliko tome doprinose i druge komponente i prostorija. Onako, kako je to virtuelno zamiÅ¡ljam moj idealni zvuk, to bi trebalo da bude onako barÅ¡unasto, neopterećujuće, ako je to uopÅ¡te moguće opisati. A inaÄe poslednjih godina volim taj neki melodiÄni melanholiÄni indie rock, ako je to pravi izraz, gde ima duvaÄkih i gudaÄkih instrumenata, klavijatura, raznih udaraljki i kojeÄega, ali i neÅ¡to tipa Massive Attack. To neko samo praÅ¡enje gitare Äini mi se da je iza mene, pa u skladu s tim tražim i odgovoarajuće ozvuÄenje koje mogu da priuÅ¡tim .
  8. Pitao sam da li je neko sluÅ¡ao Tannoy Sensys 2 uopÅ¡teno, ili neki sliÄan model, a ne konkretan primerak u uglasima ili primerak sa ulubljenjim kalotama. Dakle, da ponovo rezimiram, prodavac i kalote mi nisu briga. Edit @vule80 Pisao sam prethodni odgovor kad i ti, pa nisam ni proÄitao Å¡ta si napisao. Naravno, upravo zbog toga i sam se najviÅ¡ei namerio na ove zvuÄnike, kad se uzmu u obzir svi parametri, ukljuÄujući i budžet. Jedino joÅ¡ ne znam za taj zvuk, a ne bih voleo da zvuÄe sliÄno kao ovi moji B&W. Već isam ih zgustirao i hteo bih da promenim neÅ¡to, a Äitao sam da ovi Tannoyi navodno imaju barÅ¡unastije visoke, Å¡to mi viÅ¡e odgovara od reskih visokih kod mojih B&W.
  9. Ljudi, hvala i vam i za info o prodavcu, ali ja sam pitao da li je neko sluÅ¡ao ove zvuÄnike ) Kao Å¡to već rekoh, i meni je Äovek preko telefona delovao korektno i moja zabrinutost nije u vezi sa njim.
  10. Te me kalote manje brinu od mogućeg razoÄaranja u zvuk ako ih kupim naslepo. Zato sam i pitao da li ih je neko od iskusnijih eventualno sluÅ¡ao, pa da može da mi preporuÄi, ili da me odgovori. Jasno mi, naravno, da bi moje uÅ¡i trebalo da presude, ali specifiÄna je situacija, kao Å¡to napisah. Estetski mi i ne smeta toliko (evo kako to izgleda http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-9599284-1.htm ), ionako bi bile prekrivene grilovima. Prodavac mi je ostavio utisak korektnog, kaže da je već smanjio cenu zbog toga i da mi može nabaviti i kalote.
  11. Eno, moji zvuÄnici B&W 601 su na oglasima ovde. Ako si u Beogradu, možeÅ¡ ih posluÅ¡ati kod mene.
  12. RazmiÅ¡ljam o kupovini ovih polovnih zvuÄnika. Nažalost, samo na osnovu onog Å¡to sam proÄitao o njima, jer nisam imao priliku da ih Äujem. Dodatni problem je Å¡to mi je komplikovano da idem da ih posluÅ¡am pre evantualne kupovine, jer prodavac (sa KP) nije u Beogradu, gde živim. Osim toga, ovi zvuÄnici imaju malo i ulubljene kalote (prodavac kaže da ne utiÄe na zvuk). SluÅ¡ao bi ih na CA 640A, na kojima su su trenutno B&W 601. Pa, ako neko ima iskustva s ovim zvuÄnicima, ili sliÄnima, bio bih mu zahvalan ako ih podeli i eventualno uporedi sa B&W 601.
  13. Evo za one koji voli indie bendove preporuka za internet radio KEXP. Muziku puštaju i u FLAC formatu, a imaju i Youtube kanal, sa snimcima živih nastupa. Između ostalih, tu sam otkrio i ovaj sjajan bend.
  14. Isto je reÄ o subovima, pa da ne otvaram novu temu. Imam B&W DM601 zvuÄnike, koji mi baÅ¡ ne ležu baÅ¡ za muziku, ali su mu ok za filmove, pa razmiÅ¡ljam da ih ostavim samo za tu namenu. Koji bi se pristupaÄan sub (imajuÄi u vidu vrednost ovih zvuÄnika) uz njih uklopio? Da napomenem, ako je bitno, reÄ je u 2.1 sistemu, jer bih sub spajao na pojaÄalo.
  15. Ne vidim baÅ¡ neku preveliku svrhu uzimanja DAC samo za zvuk iz televizora. Za to ti je dovoljan izlaz za sluÅ¡alice s TV. Da imaÅ¡ digitalnu kablovsku i D3 risiver, to bi imalo smisla za pojedine kanale, tipa HBO HD i nekih muziÄkih koji se doplaćuju. A u ovom drugom sluÄaju, kao Å¡to je reÄeno, zvuk bi dolazio s D3 risivera, tako da ti TV nije ni bitan za povezivanje.
  16. Ne znam, a nema vremena sad da proveravam da li plejer koji je naveo pavlaka ima flac fajlove, tako da ti to može biti dobro reÅ¡enje. Koristim neÅ¡to sliÄno, Isto LG, ali blu ray plejer (BP420), koji sam uzeo najviÅ¡e zbog toga Å¡to Äita FLAC. Nema opciju da kao ovaj pomenuti SP820 da ima svoj browser, ali meni to i ne treba. Osim filmova, korstim ga i kako internet radio i za youtube, kad preko njega gledam i sluÅ¡am svirke snimljene u HD formatu. Te tri stvari, uz FLAC, su mi najkorisnije. Ima joÅ¡ nekih aplikacija, tipa facebook, picasa i sliÄnih džidž-bidža, ali me one i ne interesuju. Jedino bi trebalo joÅ¡ da ga spojim na neki DAC. Sve u svemu, korisna spravica za te pare (14.000 din je bio nov)
  17. Onda nisam dobro zapamtio kad sam napisao pojaÄivaÄ.
  18. Ne znam sad koga si pitao. Uglavnom, sve zavisi kakve zahteve imaš i koliko možeš da se protegneš s parama. Ako su ti bitni filmovi svako razmišlajo o nabavci posebnog blu rej ili nekog medija plejera. Nemam sikistva s gledanjm fimova preko USB na tv, ali to mi ne deluje baš nešto spec.
  19. Ako ti je digitalna kablovska, onda spoji i D3 risiver s pojaÄalom. Da ne gledaÅ¡ fimoe preko tog USB na tv, nego preko posebnog plejera, ne bi bilo ni porebwe da tv spajaÅ¡ s pojaÄalom. P. S. Ne razumem se baÅ¡ u te novije risivere, ali ne znam Å¡to ti je to toliko bitno, Bitno ti je da li snimak dobar ili ne i kakav je plejer. Koliko kapiram, risiver je pre svega za zvuk bitan
  20. Bolje ti je i tako nego da ih gledaÅ¡ sa zvukom uz tv zvuÄnika. Ali gde bi i gledao takve filmove s tv uopÅ¡te. Ne pratim baÅ¡ domaće kanale, ali vidim da samo HBO ima takve filmove. Je li imaÅ¡ analognu ili digitalnu kablovsku?
  21. Nisi napisao s kojom namerom da se spoji, poÅ¡to tv ima razne ulaze i izlaze. Napisao sam već da može da spojiÅ¡ preko izlaza za sluÅ¡alice na analogne ulaze risivera, ako hoćeÅ¡ da preko njega ideÅ¡ dalje na zvuÄnike. A vidim i da imaÅ¡ scart, pa možeÅ¡ i preko njega verovatno, zavisno od toga da li je in il out, ili oboje. Za te HDMI nisam siguran da li su in ili out, ali verovatno možeÅ¡ i preko njih.
  22. Već dogovorio i bio kod Äoveka. Potpisujem sve preporuke koje ste mi dali i joÅ¡ jednom se zahvaljujem na njima. Sad Äekamo dijagnozu i rezultate, pa da vidimo hoće li pojaÄalu (pojaÄivaÄu, kako me Ston ispravio) biti produžen život ili će zavrÅ¡iti kao donator organa.
  23. Jesi li ih slušao u 4audio? Ako jesi, da li si slušao PSB, pa poredio?
×
×
  • Create New...