Jump to content


Chov1ch

Članovi
  • Posts

    57
  • Joined

  • Last visited

About Chov1ch

  • Birthday 11/11/1995

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Hrvatska
  • Interests
    Kompjuteri i Muzika

Recent Profile Visitors

905 profile views

Chov1ch's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Hvala svima na odgovorima jos cu razmislit!
  2. Moram razmislit jos onda.. ovaj cxa80 se cini kompletan jer ima i Dac u sebi ali opet 20w manjka oce li igrat veliku ulogu? Kad se vec kupuje je bolje dat vise para pa uzet tako nesto od 100w pa bit miran ili se moze proc i sa 80w?
  3. Pitam za sad samo za pojacalo.. Pa budget bi negdje bio oko 1500-1700€. Negdje sam procitao da tannoy i cambridge i nisu neka kombinacija jer obadvoje bacaju na bright.
  4. Znaci pojacalo je cetvrokanalac? moras kupit onaj Y razdjelnik za cincheve takva dva i provuc dva cincha do pojacala iza.
  5. Kao sto naslov kaze koje bi pojacalo preporucili za ove zvucnike? Unaprijed hvala! http://www.whathifi.com/tannoy/revolution-xt8f/review
  6. Malo sam citao i izgleda da je problem ground loop.. tako da cu sutra otic kupiti taj ground loop izolator pa cemo vidit dal ce to rijesit problem
  7. Evo ovako, posto obicno slusam muziku preko kompjuter probao sam spojiti sve to na PS2 i sve se ljepo cuje i nema zujanja eh sad sta je problem? žica ili kompjuter znaci kad je spojeno sve preko kompjutera bez subwoofera nista nezuji kad je spojen sub zuji onda kad stavim stari sub od yamaha ne zuji al kad spojim na PS2 onda nezuji sa subom ili bez njega.. ovih dana cu kupit novi kabel pa vidit dal ce to rijesit stvari, ak ne uzet posebno zvucnu karticu za komp?
  8. Narucio sam subwoofer SVS SB-1000 sa lsound.no eh sad on je stigao nakon dva tjedna (prekjucer). Subwoofer je stvarno izvrstan, jako precizan zvuk i dosta jak a tek je nov, eh sad to je sve ok no dolazi do jednog problema.. neznam dal je to od pocetka kad sam ga ukljucio u sistem jer sam samanjio zvucnike da njega bolje cujem za prvi put kakav je. Znaci kad je on ukljucen i kad pojacam na nekih -13 db pocinje iritantno zujanje iz zvucnika (obicno najvise pojacam do -4 -5db ovisi do pjesme) znaci kad je na nekih 20-25db to se ne cuje al cim odem do nekih 13-15 se pocme cut.. e sad ovako probao sam zamjenit chincheve i opet isto pa spajanje preko obicne zice i opet isto.. u cemu bi mogao biti problem? kad spojim stari subwoofer nema zujanja.
  9. Cijenim to sto zelis da nebacim novce bzvz kazem ti na nekim pjesmama je cak ok mozda fali jos malo jacine (po mom ukusu ) a kod nekih fali dosta jer su zahtjevne pjesme.. detaljno da ti kazem sto se tice "brundanja" nije da sad sjedim pa da to se od zidova odbija i tako nego to bas iz njega dolazi mislim klasican zvuk kad zvucnik preopteretis
  10. Gle meni ti je sub u kutu i tamo daje najbolje.. al nije problem u poziciji on moze trest dobro ali meni fali jos malo snage.. znaci kad pojacam na nekih -5db ovisi do pjesme i pocme jos malo pojacavat on pocme da gubi dubinu i po malo se pocme cut kako zvuk iz njega dolazi.. kuzis.. da sad ima vise snage mogo bi jos tih 10% pojacat da nebude problema.. neke pjesme izvodi da fali nekih 10% a nekima fali barem 20% jos.. drzim ga negdje na 40% od 100%
  11. A gle da imam para sigurno bi uzimao nesto skuplje hehe trenutno mi je cilj napravit si neki sistem s ovim zvucnicima, nekim subwooferom koji bi ljepo radio s njima i uzet si neko pojacalo (mozda marantz pm6004) i to bi bilo to.. za nekih 3-4 godine i onda mozda prec na rx6 kad bude bilo para.. iskreno imam jako malo iskustva sa zvucnicima i subwooferima.. tako da ovo sto sad imam je jedan od boljih sistema koji sam u zivotu cuo.. ja bi rado da mogu negdje otic pa poslusat onako nesto dosta skuplje da cujem kako bi to ubiti trebalo zvucat.. al nema ti toga kod mene u gradu tako da to odpada..
  12. A bome nisu ni jeftini :/ ajmo rec da mi je buđet oko 400€ onaj gore od SVS pb1000 cini mi se odlican al mislim da se nece uklopit sa mojim zvucnicima..
  13. prostor je 4x5m i pojacalo od yamahe rxv359 i subwoofer od yamahe sw216 @celini ja bi sebi najradije uzeo neki od 12" i 500wrms ali fora je u toma da je meni najbitnije da to sve zajedno ljepo funkcionira a ne da samo nabija.. npr za navedeni link vjerojatno je dovoljan neki bolji HT sub da to odradi perfektno..al zato u drugim zarnovima nebi to bilo to... trazim si muzicki sub koji bi se ljepo upario sa mojim monitor audio bx2 zvucnicima..
  14. Gledaj nepocme bas krcat... al pocme derat u prazno.. tj on ga nabija al nedaje dobre frequencije...gubi se ona dubina zvuka.. mislim netreba puno ocekivat od 70w rms suba..
  15. ma subu fali snage hehe tj pocme krcat fali tih 30% negdje.. trenutni zvucnici su mi monitor audio bx2 not bad ali moram jos postavljat ih bolje itd.. al bitno je da fali snage u subu
×
×
  • Create New...