Jump to content


Patolog

Članovi
  • Posts

    377
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Patolog

  1. Ne razumem, zasto nazalost ? Neka ga, neka ide "napolje". Neka kupuju kolecionari, audio fetishisti, vintage freak-ovi. Generalno, i sam znas, za trecinu para koje si pomenuo gore se moze napraviti/pazariti bolji uredjaj. Kao fetish, kultna sprava - respect.
  2. Posto ? Kada ide "na bubanj " ?
  3. Samo da onog Rex-a vise sklone u poseban folder kao vip prodavca. Vise ne moze covek da prati/cita Limundo , sekcija - vinili. Pravda za iskrene i prave Limundo kupce.
  4. Softone Model 7 cementiran u A sistemu. Trenutno sa KT-88 (EH). Probacu uskoro i sa EL-34, potom i sa 6L6GC. http://softone.a.la9.jp/english/Model7/M7-eng-1.htm
  5. Takođe. Ima tamo da se i pronađe i pazari redak, dobar vinil, ali daleko ređe nego ranije.
  6. Ovo je za osudu i da se ovde okači : https://www.limundo.com/kupovina/Muzika-i-filmovi/Muzika/Gramofonske-ploce/TIHOMIR-POP-ASANOVIC-POVRATAK-PRVOJ-LJUBAVI/94072289 A kod distributera cena (naravno ) niža sa sve besplatnom dostavom dok se kod Limundo prodavca to dodatno plaća : https://www.mascom.rs/sr/pop/lp/tihomir-pop-asanovic-povratak-prvoj-ljubavi-vinyl--pid-17914.1.135.html Dakle, prodavac je vaćaroš za prezir i zaobilaženje u širokom luku.
  7. Eno i "ekipa". Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. Vala baš. [emoji106] Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Moji predlozi ( redosled nije bitan ) : 1. Rotel RB - 1090 2. Rotel RHB -10 Michi ( teško se nalazi polovan, ali je moguće uz strpljenje ) 3. Bryston 4B 4. Aragon 4004 MK II Svi ovi pojačivači bi se zadovoljavajuće "uparili" sa tvojim PS preamp-om. Rukovodio sam se sa okvrinom cifrom od 1k eura koju si pomenuo u nekom od tvojih prethodnih postova vezanih za Lux kombo ( takođe odlična komb. ukoliko su sprave OK što se tiče tehničkog stanja ).
  10. Koje će biti dužine ručice koje pravi Raško na tim bazama ? 12" ? Koji će biti phono na testiranju ? Nastavljam da pratim ovde razvoj situacije. Pozdrav.
  11. Šanse da se izbiduje EMT 928 za zadati budžet je na nivou statističke greške, tj. veće su šanse da se bid-om dobije neki dobro skrljani LP 12, nego 928 ( hajp je čudo ). Thorens TD-126 MK III nema svrhe dodatno modifikovati, izuzev da mu se eventualno napravi neko ekstreno napajanje ( i to je upitno koliki bi se benefit dobio ?). Takođe, TD-126 MK II, koji je dosta ređe naći, ima drugi motor u odnosu na kasniji TD 126 MK III ( spec. ), pa i o tome treba razmišljati, ako se odluči za TD 126. Dakle, ukoliko se želi izaći na crtu 1 na 1 sa modovanim L-75, 301, 401 etc. idlerima, lično bih ostavio 126 bazu nakon detaljnog pregleda, podmazivanja i promene belt-a, te montirao isti model gram. ručice, isti model zvučnice, pa tako testirao i donosio zaključke. Thorens TD-125 - ima toga po net-u da se radi, IMO - Next ! Thorens TD-160 ( npr. Super ) se 80-tih godina prošlog veka modifiovao uglavnom na načine koje je već pomenuo @anubisgrau. Jednu takvu bazu sam imao prilike u više navrata čuti sa Mozart Jeličićevom VTA ručicom. Tu je rađen komplet plint, tačnije ogroman sanduk punjen peskom, na donjoj površini tanjira je lepljena sačma po nekom pattern-u. Sigurno je bilo još nekih radova na toj 160-ici. Napomenuo bih da "matematika" kao što bila kod kupovine idler gram. baze ( 150 eura ) nije ista u slučaju belt-aša, tako da treba razmisliti i o tome.
  12. Ne moras da se lozis vise da moras da imas i skupe kablove, kako uostalom kazes za zvucnice. Ocigledno je da si doziveo nekakvu vrstu prosvetljenja, te samo nastavi u tom smeru. [emoji106] Resi se onda i tih precenjeno skupih gajtana i onda uzivaj u zvuku sistema. [emoji41] Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. Definitivno bi trebalo posvetiti paznju na neku drugu, adekvatnu postojecem sistemu, zvucnicu. [emoji846] Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. [emoji41] Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. Ja imam dijametralno drugacije misljenje/iskustvo sa tim "piratskim" naslovima na vinilu. https://www.discogs.com/Black-Sabbath-War-Pigs-The-Early-Sessions-August-1969-September-1970/master/1268888 Nikako ne uzimati, sem ako ste ( kao i ja ) vinil addikt prema Sabatima, ili, ako vam ovaj vinil neko pokloni. Teska "krshina" od zvuka, ne zadovoljava ni 2-. Zaobici u sirokom luku kada se pojavi na vidiku.
  16. IMO - Nije trebalo to da urade. Mislim da je to bila originalna zamisao tada članova benda i producenta. Šteta.
  17. Nije moglo nešto krštenije da se metne umesto ovog DJ gramofona ? Koja je zvučnica na tom Vestax-u ? Btw, vidimo se u subotu.
  18. Nije samo 202. Ima solidna emisija o dzezu pod nazivom "Dzez scena" na RBgd 2 koju vodi i uredjuje Vojislav Pantic. Eto prilike da se sutra i poslusa : http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/3805593/.html
  19. ^ Kada smo kod tih internet stanica, moja preporuka je - BBC 3. Apropo Hit-a nedelje, 202 ne slusam, kao sto vec rekoh, RBgd 2/3, sve emisije izuzev vesti. Odlicno za Zikicu i emisiju "Neonska duga" - vrh. Igla na vinilu - dobro, moze jos bolje.
  20. Beograd 2/3. Vreme i doba dana nebitno. 24/7. Kada se idealno podesi frekvencija, slobodno može da se zaboravi na birač radio stanica.
×
×
  • Create New...