Jump to content


Miškon

Članovi
  • Posts

    268
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Miškon

  1. Stigla prinova u sistem Onkyo tuner .
  2. Zato što koristim DAT kao DAC zbog digitalnog i analognog ulaza. Kada puštam multimediju sa smart TV-a ili preko računara gde skladištim FLAC muziku . SPDIF COAX konekciju nisam probao . FTA interkonekt kablovi su mi poznati slušao sam ih i dobri su , digitalni coax njihov nisam imao . Videću da ga pozajmim ili uzmem na probu . @petarjovicHvala za savet isprobaću i tu kombinaciju pa javljam utiske . Cuo sam da preko njega DAT svira još bolje ali nisam imao dovoljno dugačak kabel da isprobam . Pošto mi je računar udaljen od police u drugom ćošku sobe .
  3. @somilenkoKoristio sam baš analogni kabel i izlaz na zvučnoj za dva rca činca . Sada koristim optički kabel Toslink i bolji je zvuk primetno .
  4. Dražo Odlicno si skockao i sredio sisteme dosta se toga uradilo od kad smo se videli . Sve pohvale za radove i trud . Cestitam na Revox prinovi . Samo tako nastavi . 😍
  5. Jeste HK 6950R je odlicno pojacalo veoma muzikalno i mocno sa obiljem snage . Davno sam bio procitao na forumu necije misljenje da Harmani jako uspesno kombinuju tu interesantnu muzikalnost sa mocnoscu . Sto i jeste tako zbog svog HCC moda . Cak manji i slabiji modeli iz tih serija . Sve te starije serije jako lepo i mekse sviraju ,bass je sa punocom i kickom (udarcem) a zrace toplinom i milina ih je slusati . Govorim kao Fan i iz iskustva jer sam od Harmana slusao i posedovao dosta modela od pocetnih do top modela . Moja preporuka je da ih poslusate!!
  6. Koristim sada analogni izlaz sa zvucne do DAT-a. Probao sam i opticki izlaz al mi analogni lepse svira , mozda je to zbog interkonekta koji je dosta kvalitetniji . Probacu bolju optiku da pozajmim od drugara pa cu da sumiram utiske .
  7. Hvala svima na pohvalama Probavao sam to ranije da se poigram sa pozicioniranjem zvucnika . Najbolji rezultati su kad ih jos vise odmaknem od zida da su izdvojeni napred ispred police i blago zakoseni ka slusaocu . Pa moram da ih vratim zbog prostora i prolaska po sobi . U sadasnjoj postavci su odmaknuti oko 30 cm isto lepo sviraju . Visoki su lepo definisani ne nametljivi pogotovo se lepo cuju vokali koji su prijatni fini i cisti a srednji daju dosta detalja i bass nije prenaglasen taman kako treba cvrst i dubok . Odlicna sinergija komponenti . Ja sam zadovoljan to mi je najbitnije .
  8. Nisu promenili vlasnika Drazo kod mene su i dalje . Pravi se polica za njih i jos ponesto , to mi je drugi sistem koji se sredjuje i ima novina . Videces kad se zavrsi necu odmah sve da odam ! 😉
  9. Pozdravljam sve clanove foruma ! Predstavljam vam svoj sistem . Moj Hi FI kutak je soba od 20 kvadrata . Posle nekog vremena lutanja i traganja za uredjajima pa eksperimetisanja sa komponentama sklopio sam sledeci sistem . Koji ovako sada izgleda . Tjuner : Harman Kardon TU 9400 CD Plejer: Harman Kardon HD 7525 Kaset Dek : Sony DTC 55 ES Pojacalo : Harman Kardon 6950R Zvucnici : Canton Ergo 90 DC Zvucna karta : ASUS Xonar Essence STX Interkonekti : Oehlbach NF1 Zvucnicki kablovi : Oehlbach 1008 Za slusanje sa racunara koristim Asus zvucnu kartu koja je povezana preko analognog izlaza na Sony DAT koji mi u sistemu sluzi kao DAC . Sistem ce se dalje unapredjivati i poboljsavati . Prvo se planira nabavka boljih zvucnicih kablova . Evo i fotografija sistema ...
  10. Pozdrav svima nisam bio dugo na forumu . 😊 Pojacalo HK 6950R je jos uvek kod mene i dalje lepo svira samo tako . Realna cena im je bila izmedju 350-400e zavisi sve od stanja . Sada za njih traze vise sve je ova situacija sa Convidom poremetila i cene su skocile . Bio je jedan primerak u Beogradu na oglasima za 450e u dobrom stanju al izgleda da je prodat . Prati oglase i srecno .
  11. Imao sam Dayens zvucnike i lepo je sviralo sa Harman Kardon pojacalom . Potrazi modele HK 6500 6550 6600 . Imaju dosta snage da poteraju i zahtevnije zvucnike i odlicni su zvucno a bices jako zadovoljan bassom . Pa ih potrazi na oglasima da su u dobrom stanju .
  12. Pozdrav @Honda94 Posedovao sam Onkyo zvucnike iz te serije model SC-660 . Model SC-760 ima iste srednje i visoke a razlika je u bassu. Kvalitetno uradjena cela serija sa po dve skretnice u kutiji . Visoki meki i fini a srednji sa obiljem detalja malko su naglaseni . Odlicni zvucnici i sviraju za klasu vise . Za te pare mozes da kupis samo izvikane serije drugih proizvodjaca . Koje pojacalo koristis ? @BodyZasto bih i prodavao ako su dobri i coveku se svide . Ipak ih kupuje za sebe. Nije ih problem prodati !
  13. Infinity Reference 60 i 60i nisu iste kutije . RS 60 je prva generacija a 60i je naslednik gde su promenili viskotonac EMIT-R za kalotni i basevi su dragacije izrade IMG (Injection Molded Graphite) a u drugom APG driver sa carbon and Kevlar vlaknima . Drugacijom izradom drajvera se dobila veca osetljivost 92 dB naspram 90 al se izgubilo na zvuku i kvalitetu . Obe kutije rade na 6 oma i nisu teske za pogoniti provereno kod mene u sistemu sa Sony pojacalom. Panasonic ti ima 100w na 6 oma sto je dovoljno da ih lepo pokrece jedino sto nisu ista liga ja bih posle isao na bolje stereo pojacalo . Marantz Sony Harman Kardon ti se lepo slaze sa Infinity-em probao sve kombinacije kod sebe pa ti govorim iz mog iskustva . Poslusaj jedan i drugi zvucnik pa odluci tvoje uho je najmerodavnije ti ces ga posle slusati !
  14. @Fredi Imao sam Infinity Reference 60 kutije u mint stanju to su jako dobri kompresioni zvucnici . Kod mene su prvo bili u manjoj sobi od 16 m2 pa sam ih posle prebacio u dnevni boravak od 30 m2 . Laki su za pozicioniranje i moze da svira u manjem i vecem prostoru bez problema . Jako su lepog i prijatnog zvuka sa punim basom . Kod mene su svirali sa Sony ta fa 3 es pojacalom koje ih je pokrecalo bez problema. Nisu zahtevni po pitanju amplifikacije velike su osetljivosti. Drugar moj kad ih je cuo i video kod mene kao sviraju izmolio mi je da mu prodam sta ces bolje da ih slusa neko koga znam a mogu posle opet da ih cujem kad odem kod njega . A ja sam posle presao na vecu ligu . Moja preporuka uzimaj !
  15. Pozdrav Dayens KA 3 zvucnici sa slike su nekada bili moji . Dok su bili kod mene bili su u fabrickom stanju nakon toga sam ih prodao drugaru . On je sa neadekvatnim pojacalom probilo dva bassa i jedan srednjetonac. Pa mi ih je vratio i ja ih sredio. Promenio sam srednjetonce za druge vifa a baseve nisam nasao originalne vise se ne proizvode nema ih ni u Dayensu da se nabave pa sam stavio peerless . Tako sam ih posle prodao.
  16. Posto vidim da si imao dugo JBL + HK a hoces da promenis pojacalo moj ti je predlog nesto od Sony ES serije lepo svira sa jblom prijatno ces se iznenditi . Dobro se slazu .
  17. Za JBL odlicno se slaze Harman Kardon ipak je to ista firma . Jos jedan glas za HK 6500 . Kod mene u sistemu svira mladji mu brat 6550 i njega potrazi isto je dobar !
  18. Posto sam imao HK 6500 slusao sam ga u kombinaciji sa Canton kutijama i to jako lepo svira . Isto tako dobro se slaze Heco Superior, posedovao sam najveci model 950 iz te serije i Harman Kardon komplet snagas i predpojacalo ap 2500 i pa 2400 odlicno se ukopilo ali zbog selidbe i nedostatka prostora prodao sam ih . Dali 104 i Harmana HK 6500 sam slusao kod poznanika i to isto dobro svira . Tako da sto ti kazu poslusaj sve kombinacije pa sta tvom uhu najvise godi to kupi . Srecno u izboru .
  19. Videh da nema mikro prekidace samo za loudness .
  20. Cela ta serija Harmana ima problema sa mikro prekidacima starost i vreme uradi svoje . Jako su retki da se nadju zamenski . Obavezna proba i pregled pre kupovine . Inace zvucno odlicna pojacala . Preporuka da gledas novije serije HK 6xxx i 6xx koje nemaju problema se prekidacima a isto su dobre .
  21. Koliko se secam @oridjinale pisali smo u tvojoj temi . Harmana si uzeo jeftinije zato sto je bio estetski u losem stanju a preprodavac je imao dva komada jednog ocuvanijeg skupljeg i tog drugog . Cena za HK 6500 je uvek bila 100-120e ako je u dobrom stanju i unutra sve originalno . Ni ja sa mojim HK 6550 nisam nista jeftinije prosao . Bitno je da se kupi od vlasnika jer ga oni vremenom srede i osveze ili ti barem kazu sta je ne ispravno . Moj primerak je zavrsio kod @pompi i bio je komplet sredjen . Prilikom prodaje to ulozeno ti niko ne nadoknadi , Meni je drago da je zavrsio u dobrim rukama .
  22. Da ne otvaram temu . Za sve je kriv @Technicssss sto od skora postadoh vlasnik Onkyo zvucnika . Procitah ovu temu i kopkalo me kako zvuce . Ukaza mi se prilika da u gostima cujem Onkyo zvucnike i to model SC 601 i svidelo mi se na prvo slusanje pogotovo kako starija produkcija na njima zvuci . Krenuh u potragu za zvucnicima ali slaba je ponuda bila uglavnom su bili osteceni, polu ispravni ili prepravljani drajveri . Trazio sam originalno stanje i naletih na model SC 660 . Odlicna kutija kako si je opisao . Imam osecaj kao da je veci zvucnik u pitanju .
×
×
  • Create New...