Jump to content


Dzonin

Članovi
  • Posts

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Dzonin

  1. OK, hvala vam na odgovorima. Tekstilna izolirka kupljena, pa cu shodno prethodnim postovima da stupim u akciju. Sigurno će barem malo smanjiti zujanje, a meni je bilo najbitnije da saznam da li je to zujanje kritiÄno i vodi li to ka, ne daj bože, nekom većem kvaru.
  2. Evo još jedne dopune. Danas sam otvorio uređaj i sada 100% zanam šta zuji. Nije baš u levom ćošku gde ulazi strujni kabl već malo ka sredini sa iste strane ona poveća kuija (). Jel to glavni transformator?
  3. Buni me jel to zujanje ili nisam cuo ili ga nije bilo kada sam probao AVR kod coveka od kog sam uzeo. Sad da li uloziti zalbu lil ne Kao sto sam napomenuo AVR sam prikljucio na drugu uticnici i trenutno nema nijedan drugi kabl oko njega i nista nije prikljuceno na njega. Recimo da me to zujanje nervira jel to resiv problem, jel skupa popravka tog glavnog transformatora ako resim da se obratim nekom zapopravku? Hvala na odgovorima!
  4. Nema preklopnik. Inace sad sam sve otkacio, jos jedanput probao uticnicu iz druge sobe i dalje zuji. Ustanovio sam da zuji negde u levom cosku, tamo gde ulazi strujni kabl. Ako kazete da to zujanje nije normalno i ne treba da se cuje, zovem coveka od koga sam nabavio samo sam to hteo da proverim. Poz
  5. Pozdrav druÅ¡tvo, Tražih neki savet za moj problemÄić, naletih na ovu temu pa sam reÅ¡io da ovde postavim jedno pitanje. Ovih dana sam promenio svoj stari Denon AVR 1801 i uzeo AVR 1803 (mali upgrade). Primetih da ovaj novi AVR 1803 zuju. ZnaÄi prikljuÄen je na isto mesto kao stari i sve je isto prikljuÄeno na njemu kao na starom AVR 1801. Sve dobro radi, svi ulazi, izlazi, svi zvuÄnici i sl. ali zuji. Zuji Äim upalim AVR, zvuÄnici stiÅ¡ani skroz, i tako konstatno. ZvuÄnici rade normalno i u njima nema zujanja. PrikljuÄio sam novi AVR na drugu utiÄnicu isto. Povadio sam sve ulaze cd x 2 , dvd, antenu, optiku od kompa i opet se Äuje. Jedino nisam otkaÄinjao kablove od zvuÄnika. E sad jel ovo neki problem? Da li da se brinem i preduzimam neÅ¡to? Bojim se da ja ne nastavim da ga ovako koristim, pogorÅ¡am stvar i AVR crkne. ÄŒim je malo jaÄa muzika/film to se ne Äuje ali ako je tiÅ¡a muzika/film Äuje se. Pozdrav
  6. Dobio sam dobru ponudu i kupio Creative Soud Blaster Recon 3D. Instalacija laka, a zvuk na Logitech X-540 mnogo bolji, bas jaci i jasniji. E sad, Äekam optipÄki kabla od 5m da mi stigne pa ću da podelim sa vama kvalitet HD koncerata i filmova na Denon AVR-u.
  7. Pozdrav druÅ¡tvo, Treba mi VaÅ¡ savet ili predlog. PoÅ¡to sam uvideo da neću skoro menjati komp oću da uzmem jednu solidnu zvuÄnu kartu (trenutno imam integrisanu 5.1 na MSI ploÄi K9N Neo staroj 8god. ) koja bi i sutra na novom kompu mogla da se koristi. Trenutno mi je AVR Denon povezan sa spomenutim integrisanom kartom preko kabla bananica/2RCA. Å ta mi je potrebno..... da bude PSI Expres, da na njoj mogu da nakaÄim 5.1 Logitech X-540 i ono naj bitnije da ima optiÄki izlaz kako bi povezao komp i Denon AVR i dobio dig. signal na AVR. Cilj mi je da na Denon-u i zvuÄnicima iz potpisa uživam u koncertima i filmovima HD, DTS, THX i sl. ZnaÄi ne treba mi kartica za bilo kakva snimanja, sluÅ¡alice, karaoke, niti za sluÅ¡anje muzike na Denonu preko kompa (za to mi služi CD pleyer) već za filmove i koncerte. Ne sumljam da ce nova karta prijati i Logitech-u ali prioritet mi je dig. signal na Denon-u. Izbor sam sveo na dole navedene karte, pa 1:da li su one Ok, 2:koju predlažete, 3:da li je potrebno da gledam sertifikate na karticama kako bi mogao da gledam filmove i koncerte u 5.1, DTS-u i sl. 4. da nisam neÅ¡to predvideo u celoj ovoj priÄi i da li će da radi ovako kako sam ja zamislio?? - Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio http://www.itsvet.com/proizvod/creative-sound-blaster-x-fi-xtreme-audio-30sb104200000/comp_comp_soundcard/39/110 - Creative Soud Blaster Recon 3D http://www.itsvet.com/proizvod/creative-sound-blaster-recon3d-pci-e/comp_comp_soundcard/39/145 - Asus Xonar DGX http://www.itsvet.com/proizvod/asus-xonar-dgx/comp_comp_soundcard/20/169 Hvala
  8. Dzonin

    AMAZON

    PayPal stigao u Srbiju! http://www.mondo.rs/s285672/Komunikacije/Vesti/PayPal_stigao_u_Srbiju_Proverili_smo_-_radi.html
  9. Dzonin

    AMAZON

    Pa ja sam plaćao preko Visa Electron koju su oni reklamirali kao kartica za plaćanje preko interneta i baÅ¡ sam tako i razumeo. Nema konverzije ako imaÅ¡ valutu u kojoj si izvrÅ¡io kupovinu na kartici. Sada sam uplatio evriće, naruÄio pa ćemo da vidimo prosek u odnosu na proÅ¡li put. I nema frke nego gledam kako proći Å¡to jeftinije i koji je najbolji naÄin kupovine.
  10. Dzonin

    AMAZON

    Pa ja sam skontao kako iz ove teme tako i sa info. od banke da je bolje da uplaćujeÅ¡ valutu u kojoj plaćaÅ¡, jer možda tu valutu možeÅ¡ da kupiÅ¡ u menjaÄnicama po boljem kursu nego Å¡to ti daju banke. Ali za ovu caku nisam znao, iako sam pitao da mi objasne kao debilu da li ću joÅ¡ neÅ¡to platiti sem konaÄnog raÄuna Amazon-a. Hvala na info. pa ću sl. put uplatiti u evriće. Mislim tih 30penija koji su mi uzeli viÅ¡e nego Å¡to sam oÄekivao nije neka para ali mi je cilj, kao i svima, da proÄ‘em Å¡to jeftinije pa zato da isprobamo sve kombinacije.
  11. Dzonin

    AMAZON

    E to znam i tako bi, ali i nakon tog vraćanja ukupno su mi skinuli 30 penija viÅ¡e nego Å¡to mi je ukupan raÄun. E to ću da razjasnim (sa njima ili bankom) ako ista priÄa bude prilikom sl. naruÄivanja
  12. Dzonin

    AMAZON

    PoÅ¡to sam preko ove teme dobio ideju i skupio potrebne info. za kupovinu preko Amazon-a, reko da prenesem moje utiske i obnovim malo temu. Kupovinu/narudzbinu sam izvrÅ¡io 12.03 preko Intesa Visa Electron kartice , na Amazon.uk. Na karticu direktno uplatio funte. Amazon mi je posalo tri kom. cd-a 13.03, posle par dana skinuli pare a diskovi su stigli 27.03 . Od tri diska, pakovanje jednog je naprslo ali niÅ¡ta straÅ¡no. Dava su bila u celofanu dok jedan nije. NaruÄio sam dva dupla diska i jedan obiÄan i u proseku me disk izaÅ¡ao 950 din. Iz nekog razloga (možda zato Å¡to je prva porudžbina) Amazon mi je skinuo 30 penija viÅ¡e nego Å¡to mi je total na raÄunu . Sve u svemu zadovoljan i sledi pa onda ponovo
  13. Dzonin

    AMAZON

    OK. Hvala. ProÄitao sam celu temu tako da mi je jasno Å¡ta mi je Äiniti. Krivo mi je samo Å¡to nisam stigao da uživam u zavvi.com, i bar u poÄetku, besplatnoj poÅ¡tarini, akcijama i sl.
  14. Dzonin

    AMAZON

    Ja mislio ne umem da se snaÄ‘em ili tako neÅ¡to kad ono.... ZnaÄi Amazon!?
  15. Dzonin

    AMAZON

    Jel znate Å¡ta se deÅ¡ava sa .zavvi.com jel praktiÄno cd-ova i nema. Samo DVD, Blu-ray i sl. ali udio Cd nema. Mada vidim da je ova tema dugo ne aktivna pa jel ima nekih novina? Ja planiram da poÄnem sa ovim naÄinom kupovine i naoÅ¡trio se na zavvi, prema ovoj temi, kad ono.....
  16. Pa koliko se ja kapiram jeste tako. ZnaÄi to je bitno, a ako je natpis na kablovima u suprotnom smeru te nema nikakve veze ako sam dobro skapirao.
  17. Pa u prethodnih par postova, bilo dosta istine. Da, dobri su za poÄetniek i zato sam ih i uzeo (OK cena, OK kvalitet pa da krenemo od toga). I jeste jedan par neÅ¡to labav a drugi tesan i malo su labavi na pojaÄalu. Kažu ljudi da imaju dobra iskustva sa njima Å¡to me raduje. Da ne bude zabune oko boje, kaÄim sl. celog kabla, to su samo obeležilu zbog usmerenosti kabla (i to spomenuh u prethodnom postu). Obeleženi deo na pojaÄalo a konektori su identiÄni. Nego ja volim da dobijem ono Å¡to piÅ¡e. Ako je Neutrik onda Neutrik ako je Rean onda Rean, a ubeÄ‘ivanja: Ma to ti je isto, nikada nisam voleo.
  18. Na slici izgledaju ozbiljnije a uživo i ne odaju neku utisak kvaliteta.
  19. Pa kontam i ja da to inace nema veze(i patah ih i oni kazu da to nema veze) ali oni su od jednog kabla (usmerenog fabriÄki) napravili dva interkon. sa natpisima u obrnutom smeru. DoduÅ¡e i ja se ne razumem, i Äitao sam da to zavisi od lemeljenja i sl. ali bas pitah zbog te priÄe Å¡ta je usmeren a Å¡ta nije i kako se i pod kojim nazivom i karakteristikama neÅ¡to prodaje. A i to. REAN-NEURIK mi je sumljivo. Ili je REAN ili NEUTRIK. Mislim da je kabl za pare koje sam platio dobar ma odliÄan Å¡ta god bilo i pisalo, nego ....... JoÅ¡ jedanput da se ogradim ako sam neÅ¡to pogreÅ¡io, da ne kažem lupio ali ovo je neÅ¡to Å¡to ja primetih.
  20. I ja sam se odluÄio za Mogami (MOGAMI/NEUTRIK 2549/352), pa reko da se zapljunem a i da pitam neÅ¡to (valjda može na ovoj temi). Kada sam povezao, obeleženi krajevi na pojaÄalo, natpisi na kablovima idu u razliÄitom smeru. E sada jel to ima neke veze ili jok? Mislim sve radi ok ali sam zapazio jer sve slike koje sam video (i Mogami i dr. intekon.) natpisi na kablovima idu u istom smeru pa Äisto da budem miran. I ÄinÄevi su, odnosno na njima piÅ¡e, REAN pa jel to neka pod marka NEUTRIK ili model ili....?
  21. Drustvo, Jeste uzeo sam Mogami, prikacio i lepo to radi. U odnosu na Cordial, ipak malo bolji kabl. Hvala svima na predlozima a jesam i po nesto i naucio. Malo o brendovima, malo o samim kablovima, prodavnicama i sl. Å¡to smatram veoma korisnim. Mogami sam kupio jer sam proÄitao dobre komentare, raspolagao sa para koliko sam raspolagao a sada da uzmam kablove sluÅ¡am, vraćam, ponovo kupujem, presluÅ¡avam za to nemam vremena. Kako budem napredovao Å¡luÅ¡no i komponentno u ovom hobiju verovatno će i meni apetiti postati veći i Å¡to se tiÄe kablova, ali mislim da će to uvek biti u granicama normale (nikakve stotine evra i sl). E sada Å¡to se tiÄe teme, ja bi voleo da i dalje ostane aktivna i da se daju predlozi za ovakve budžetske kablove ili ako moderatori misle da je zrela za lock onda neka bude tako. Kao novom Älanu, em ste mi pomogli da reÅ¡im svoju dilemu, em sam uÄestvovao u raspravi em smo se malo i upoznali, tako da je to win win kombinacija.
  22. Ipak je ova tema bila kabl 25-30 EUR, a mi stigosmo do 90EUR. Ima na forumu joÅ¡ tema o interkon. za ozbiljnije pare i nema sumlje da su ti kablovi bolji od ovih koje ja spomenuh ali reko da iskopamo neÅ¡to dobro (koliko toliko) za sitne novce. JuÄe mi je kolega prolazio pored ALC i uzeo Mogami pa javljam utiske. OdluÄio sam se da krenem od tog kabla, pa ako mi se ne sviÄ‘a, barem nisam dao mnogo para i lako mogu da preÄ‘em na neÅ¡to bolje i ozbiljnije (ako bude nekih akcija, sniženja, dobrih ponuda po oglasima i sl.) Kuci mogu da uporedim Cordial i ovaj Mogami (interkon.) pa javljam. Oni su sliÄna klasa, a i ostajemo po cenama u ovoj temi.
  23. Van de Hul, model koji sam ja gledao nema a sl. je 50EUR Å¡to je već iznad ovoga o Äemu priÄamo. TakoÄ‘e i Oehlbach NF214 od 1m je 65EUR, Å¡to je dosta preko mog budžeta. Nekažem da ih u budućnosti neću kupovati, pogotovo sa ovog aspekta svetlog sistema Å¡to se slažem, ali trenutno ne bi ulagao toliko.
  24. Moj sistem je u potpisu i daleko od toga da je besan. Prosek. Nisam ni mislio da ce izmedju tih kablova biti neka razlika na mom sistemu, nego racunam da kupim nešto što ću koristiti i kada dodju neke nove komponente. Inace, G Snake je 33$ oko 25EUR na akciji u audiophile.
  25. Tako je. Moja greska. Bacio sam pogled na 1,5m dužinu. On je 20. Skoro pa je Mogami i izvestan, ali reko vredi li razlika u ceni za QED Performace Audio recimo.
×
×
  • Create New...