Jump to content


kodza

Novi članovi
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by kodza

  1. "Chobane,vrati se,ovce tvoje,ne mogu bez tebe ..."
  2. Znam Technicsss,neka ih. Osinjak. Tako su i David Price,iz HifiWorlda oteralisa mesta novinara/ urednika jer je sve nove zvucnike poredio sa NS 1000. Njegovim referentnim zvucnicima. Kaze Zexx da je alergican na one koji zvuk mogu da procene na osnovu izgleda.O tome niko nije govorio ,ali kad smo vec kod toga naravno da mogu da procenim kvalitet zvucnika na osnovu backgrounda proizvodjaca, drivera tj svih komponenti ,ali ne i zvuk, jer ko sam ja da procenjujem zvuk vrhunskih japanskih inzenjera. A sto se tice silnih imena engleskih dizajnera sve ih znaju. Nemackih mozda samo onog Finka jer je radio za engleze.Ali necka stereoplay retko ko cita.Teska nemacka gramatika . Da rezimiramo TAD je japanski,KEF je kineski. Creek/Epos je engleski.B&W je engleski. Yamaha je naravno japanska,Technics ,naravno! Andrew Jones radi za Elac,nemacki,on je englez u Kaliforniji,americkoj! I naravno VW aka Golf je nemacki!
  3. Zexx,tvoj odgovor jos jedan dokaz da je GB propaganda uspesna .Samo da napomenem da niko nije napisao da englezi ne znaju nista,daleko od toga ,vec cime se sluze kad su inferiorniji. Oni su majstori propagande i svega sto uz to ide jer da nisu ne bi bili jedna od najvecih imperija u istoriji gde npr uz pomoc vojne sile,a zatim i propagande drze zemlju sa preko 300 miliona stanovnika uz pomoc 20 hiljada vojnika i cinovnika skoro 100 godina kao koloniju. I ja sam osamdesetih i devedesetih verovao da su engleski zvucnici najbolji,i americki takodje,ali onda je tehnoloska istina uz pomoc interneta izasla na videlo i sajta audio-heritage.jp .Takodje ko je cuo 1000 rku pa cak i 690 ili onaj Pioneer/TAD (sto je bio u onoj prodavnici kod grcke pijace tj buvljaka ) znace o cemu pricam . p.s. ovaj driver ,cini mi se kef-ov u slici koju si prilozio nazalost vise nije engleski vec kineski iako su taj uni-q poceli da prave krajem osamdesetih.Po meni SME rucica, kef model 105.2 ili mozda ATC driveri su jedni od pravih primera njihovog znanja.
  4. tema Yamaha NS-5000 sa razlogom otvorena ,ali se pretvorila u staru diskusiju na temu engleski vs japanski zvucnici. Stara prica koja je pocela krajem 70-ih kada englezi nisu mogli vise da prate japance u tehnoloskom razvoju. Dok su ovi pravili berilijumske visokotonce i srednjotonce sa ogromnim magnetima, englezi su po starom dobrom obicaju poceli da rade na marketingu i ubedjivanju ljudi da je mali rogers dvosistemac bolji od svih japanskih zvucnika zajedno ,pojacalo bez tonskih kontrola bolje od onih sa istim ,linn gramofon bolji od technicsa sp10 ,belt bolji od dd ,japanski zvucnici imaju lose visokotonce i ostale nebuloze i lazi.Tako je i dan danas jer oni rade na marketingu ,a to jeftinije od ulaganja u tehnologiju.
  5. Ono sto prepoznajem interno ozicenje je JPS labs ,koriste ih u Soavo seriji. Izvini ,ali to je poredjenje Yamaha Moto GP motora ili Moto GP 3 motora Husqarne. Oba su vrhuska,ali je razlika 30 sekundi po krugu . A sto se tice zvuka bas me zanima koji su to korisnici sa zlatnim audiometrijski potvrdjenim ushima koji ce da kazu da ovi zvucnici ne sviraju kako treba ,a gde je radio sam vrh japanskog inzenjeringa.
  6. imam I i II ,gotovo isti je zvuk,ako ne isti, mada je bas driver drugacije izrade,kutija je kod I od spera,laksa je 5 kg stoga, ali sve u svemu isti karakter zvuka.
  7. To je to, Yamaha pokazuje snagu ,napravice ovih zvucnika 500-1000 pari ,ali ce zato sve ostale proizvode da prodaju na kilo. A sto se tice onih Harbet 40.2 pomenutih ,treba samo uporediti tehnologiju jednih i drugih pa proceniti cene.Klasika,vrednost materijala pa puta 12.
  8. Terminale mozes da razbusis i moci ces da kacis 5mm zicu. Kad stavis bolji kabl cuces i bolji zvuk .Mozes i da terminale zamenis sa nekim abs ili metalnim,a sto se tice pomaka u zvuku mozda samo ako kupis Cardas ili WBT sto ne ide. Sto se tice internog ozicenja trebace ti velika metraza tako da i to kosta. Skretnicu da unapredis tesko ,mozes da proveris da li elementi odstupaju od zadatih vrednosti. NS690 je prilicno ravan i ima suv i brz bas i pun detalja u sredini sa mirnim visokim, muzikalan. Ima mali pad oko 3kHz tako da to sto cujes kod Dynaudio kao vise detalja su trikovi inzenjera ili sinergija sa ostatkom sistema sem ako nije neka serija sa esotar ili esotec visokotoncem.
×
×
  • Create New...