Jump to content


Gaston

Članovi
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

729 profile views

Gaston's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Cuo sam se danas sa prodavcima: - X333ES je u losem vizuelnom stanju, ogrebotine i slicne udarce i rane zbog malog deteta koji sve koristi kao autodrom, ali navodno radi odlicno, - 501ES je vrlo malo koristen, prodavac kaze tvrdim mint bez niti jedne jedine ogrebotine, prvi gazda, cuva upatstvo, kutiju, cak i fakturu, pa zbog toga i ta cena valjda i ja bi ga rado uzeo, ali meni je problem boja posto na oglasu je postavio sliku od crnog plejera, a njegov je srebrn. Tako da oba otpadaju. Ok, idemo dalje...
  2. Pa da, to i planiram. Ali problem je da nadzem problematicno CD, jer moj Philips CD600 cita sve i to u izuzetno kratkom vremenu. Sekundu dve. Nista dosad nije odbio. Imam i ja DAC (DragonFly) ali ne zvuci nesto mnogo bolje od Philips-a. Oshtrije zvuci, a Philips zvuci prozracno. Gramofon mi zvuci najbolje. Pogotovo stare ne-remasterirane ploce.
  3. Predaleko od Skoplja... da je bar negde oko Nisha ili nesto od Majstora iz Krusevca i to nije predaleko.
  4. A ponudili mi danas i 101, 102 i 103, ali to mislim da je ipak prestaro i pored toga sto mi tvrde da su u odlicnom radnom stanju. Sony CDP-102 za 25 eur bez daljinca, Sony CDP-103 za 30 eur sa daljincem, Sony CDP-501ES (vec pomenuti) za 140 eur, Sony CDP-X505ES za cak 300 eur ali je navodno vrhunski ocuvan i jedan van radnog stanja Sony CDP-101 za samo 10 eura
  5. Pa jeste nesto sumnjivo mada... zvuci ko da oce da se otarasi. Daje zvucnike AR-35BX za 90 eura, zvucnike KLH-2 za 100 eura (ali bez bass kompjutera koji ide s njim), Rotel RA-840 za 90 eura i ovaj Sony Cd plejer X333ES za 70eur.
  6. Ma ovaj Alan Ford mi je prava faca. Ne ljutim se ja Kupicu lepsi Sony, pod uslovom da je ocuvan.
  7. Dakle da ih batalim jer bi oni ubrzo umrli? Steta, a bas mi se dopao 501ES Pa onda koju generaciju Sony ES CD-a da trazim?
  8. Eto, posto je ispalo da je sve u redu sa pojacalom, mozete li mi sad pomoci da odlucim koji od ovih CD-plejera bi se upario bolje sa pojacalom Neznam u kakvom su stanju, ali ako pretpostavimo da su oba u solidnom kojeg bi preporucili? - Sony CDP-501ES za 140 eura koji je ista generacija sa pojacalom i to bi lepo izgledalo zajedno - Sony CDP-X333ES za 70 eura
  9. Pa da, eto sad bas uzivam i srecan sam sto nemoram da ulazim ponovo u taj vrtlog - oglasi, prodaj, trazi neko novo, kupi, ponovo kidaj zivce. Nisam se raspitao, previse obaveza u toku radnih dana. U subotu cu otici do tog trznog centra da pitam.
  10. Pa velika je razlika... Dolazim danas s posla palim i zivci mi igraju od loseg zvuka. Menjam razlicite CD-e, nista ne zvuci kako treba. Na kraju pustam Bob Marley-a i sedo na kompjuter i skoro da ignoriram muziku. Pri kraju albuma cujem da se nesto skroz promenilo i da zvuci ok. Vracam CD ispocetka, sve ok. Onda pustim Dire Straits Brothers in Arms CD zvuci super. Pustim tu istu plocu i zvuci isto super... dakle cak i phono sekciji treba vremena.
  11. Dobro, valjda to znaci da ono sto cujem je pravilno, njemu treba vremena da se "razradi". Zasto je to tako? Koja je logika? Treba vremena da se kondenzatori napune jer su stari ili sta vec? Dakle najbolje bi bilo da ga nikad ne iskljucim
  12. @stoN_Cold @Toza Ja se izvinjavam sto sam ovako dosadan. Ali moram da kazem da je sve u redu sa pojacalom (ili mozda nije?). Ustvari odlicno zvuci, skroz neutralno... ali tek nakon sat vremena rada otprilike. Sve se smiri, basovi postaju mocni, srednji vise ne divljaju, a visoki postaju umiljati. Neznam dali je ovo tacno ili mi se samo ushi adaptiraju, ali eto i supruga kaze isto Ako ovo nije neki fenomen, dali treba nesto promeniti/servisirati na pojacalu kako bi odmah sviralo kako treba? edit: ne, ne varam se, eto dosad sam slusao CD, a samo sto sam prebacio na gramofon i on takodze sad zvuci odlicno... Dali ludim?
  13. Aha, dakle radi se o istoj generaciji. Pa cim se svi slazu, a najvise ti koji ga imas, da zvuk ovog Sony-ja je odlican, onda nemam ja sto zanovetati. Uradicemo refresh, ali ne tako skoro, mnogo obaveza su se nagomilala.
×
×
  • Create New...