Jump to content


Alx_Mkn

Novi članovi
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

About Alx_Mkn

  • Birthday 02/26/1980

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Alx_Mkn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. ...mislim da je za obicne UTP tj. nezasticene kablove maksimalna preporucena duzina za "point to point" instalaciju oko 100m. Duzina koja je tebi potrebna (20m) ne bi trebalo da bude problem. STP kablovi su potrebni za postizanje velikih brzina (reda velicine 10GB/s), a sa obzirom da ovde to nije slucaj, obican UTP kabl ce raditi posao. Klasa kablova CAT6 je po dizajnu otpornija na "crosstalk" od nizih kategorija, tako da ako te brine mogucnost interferencije nije lose da uzmes CAT6 kabl. ...Yamaha koju imam je prikacena UTP CAT6 kablom od 5m na router i to ne pravi nikakve probleme. Inace nisam znao da je preporuka da se koristi STP.
  2. @henk - uputstvo koje si nasao podrazumeva da na serveru otvoris odredjeni fajl i da pocnes da ga strimujes, pa onda klijentom otvaras samo taj stream. Ovo nije bas sjajno jer na strani klijenta ne mozes da biras koju pesmu hoces da slusas - prakticno kao da slusas radio. Dakle, mislio sam da pokusas direktno da sa VLC-om kao klijentom pristupis serveru i direktno odaberes sta zelis da slusas. Izborom oznacene opcije trebao bi u padajucoj listi ispod da ti se pojavi server (ukoliko ga VLC vidi) a zatim ce sa desne strane biti moguca navigacija kroz drvo (audio/video itd.), tako da se pustanje odredjenog sadrzaja svodi na dupli klik.
  3. Nisi napisao koji softver koristis za server, mada verovatno nije toliko bitno. Ako je laptop u istoj mrezi kao i server trebalo bi da vecina media player-a moze da bude klijent i da vidi biblioteke sa servera (VLC, Windows Media Player, itsl). Ukoliko imas firewall, on mora da bude konfigurisan tako da propusta ovaj tip saobracaja izmedju laptopa i servera. Dakle, ako imas na laptopu istaliran npr VLC, u meniju sa leve strane odaberes Local Network>Universal Plung'n'Play i sa desne strane bi trebao da ti prikaze raspolozive servere. Nakon toga sa desne strane kroz drvo dodjes do pesme/filma koji zelis da pustis i to pocinje da se reprodukuje na laptop-u.
  4. ...hvala Arnage za interesovanje, ali nisam se zbunio i stojim iza svega sto sam ranije napisao. Nisi u pravu u vezi uputstva. Papir trpi svasta. RX-V475 koji imam jeste za evropsko trziste, kupljen nov od ovlascenog zastupnika i ima prakticno isto uputstvo kao i novi model, a njemu ima identicnu napomenu, pa i pored toga postoji opcija za podesavanje impedanse. V477 je manje vise isti model samo noviji, pa pretpostavljam da je ista situacija. Mozda gresim, ali u svakom slucaju treba probati. "muva zuji ometa signal" nije napisao kakve zvucnike koristi uz risiver i koliko njih. Ako npr ima sve zvucnike koji bi se na osnovu gabarita svrstali u "SMALL" kategoriju, pa uz to ne koristi subwoofer u sistemu onda bi morao da podesi bar frontove na "LARGE" da risiver ne bi sekao signal na crossover frekvenciji na svim kanalima. Zvucnici ce odsvirati koliko mogu ako im se posalje ceo spektar. Dakle LARGE/SMALL opcija prakticno kaze risiveru "pusti i niske frekvencije" ili "nemoj da pustas niske frekvencije" na ovaj kanal - i to je to. Ako su svi podeseni na "LARGE" svi dobijaju ceo spektar frekvencija. Slazem se da nema smisla velike zvucnike stavljati na SMALL podesavanje, ali obrnuto i te kako ima smisla, pogotovo ako velikih zvucnika uopste nema u sistemu. Da zakljucim... Ni jedno od podesavanja SMALL ili LARGE nece ostetiti zvucnike, samo ce modifikovati signal koji ide ka njima. Sa obzirom da postavljac teme prefereira zvuk koji dobija sa LARGE podesavanjem nema razloga da ne ostavi tu opciju bez obzira na velicinu zvucnika. Ako neko misli "da lepo je to u teoriji, ali... " ...Vise od godinu dana koristim male zvucnike sa "LARGE" podesavanjem i nema nikakvih nezeljenih pojava. Nadam se da ce ovi komentari pomoci postavljacu teme
  5. ...imam RX-V475 pa cu na osnovu toga da ogovorim na ovu temu. Korisnik Arnage nije dobro preneo informaciju vezano za impedansu i SMALL i LARGE podesavanja, pa cu to pokusati detaljnije da objasnim. Konsultovao sam i uputstvo za RX-V477 koje se nalazi OVDE (doduse uputstvo je na engleskom) Prva stvar - risiver dolazi po defaultu podesen za zvucnike sa imedansom od 8 oma i ovo se moze promeniti na 6 oma sto je opisano na strani 15 i strani 94 uputstva sa prethodnog linka. Doduse, u uputstvu stoji da je to odnosi na "U.S.A. and Canada models only", ali je moj uredjaj imao identicnu opciju iako je kupljen u Beogradu. Ako opcija ne postoji nije zgoreg prvo uraditi firmware update - mozda se nakon toga pojavi. Sto se tice SMALL i LARGE podesavanja, ono se u prakticnom smislu ne odnosi na fizicke dimenzije/osobine zvucnika, vec na signal koji ce im biti isporucen. Dakle ukoliko se odredjeni zvucnik podesi da je SMALL risiver uopste nece slati frekvencije ispod podesene "crossover" frekvencije. Ovo znaci da cak iako je zvucnik u stanju da odsvira odredjene niske frekvencije, nece ih svirati jer mu risiver nece ni slati takvu informaciju. Sa druge strane, ukoliko je odredjeni izlaz konfigurisan kao LARGE risiver ce prosledjivati kompletan signal ka njemu. Ovo je objasnjeno na str79. uputstva sa linka. Za kraj da kazem da se crossover podesava na Speaker>Configuration>Crossover (str.80 u uputstvu) i to takodje treba podesiti u skladu sa zvucnicima koji se koriste. Nije napisano koji zvucnici se koriste i koliko ih ima, ali ako se ne koriste svi kanali potrebno je iskljuciti ih (NONE opcija kod izbora zvucnika) Eto toliko od mene.
  6. Ovo je moj prvi post na ovom forumu, mada ga citam vec neko vreme, ali ni u kom slucaju nisam ekspert po pitanju ovih stvari. Imam slican "problem" sa odabirom kucnog bioskopa. Gledajuci po netu zakljucio sam da bi u tom cenovnom rangu bilo mozda pametnije kupiti neki 2.1 sistem umesto neke varijante sa vise zvucnika. Sve u svemu izbor sam suzio na sledeca dva modela koji bi trebali da se uklapaju u pomenuti cenovni rang: Panasonic SC-BTT282 Pioneer BCS-FS525 Jedini problem je sto ti sistemi izgleda ne mogu da se nabave kod nas (bar ih ja jos nisam nasao). Bilo bi dobro ako bi neko od iskusnijih clanova ili neko ko ima licno iskustvo sa pomenutim modelima prokomentarisao ponesto o njima, ili dao neke smernice za sisteme slicnih karakteristika
×
×
  • Create New...