Jump to content


FANCY

Članovi
  • Posts

    119
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

933 profile views
  • Sten

FANCY's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Da se opet javim. Kao Å¡to sam napisao u prijaÅ¡njim postovima kod mene Luxman radi odliÄno i stvarno sam zadovoljan. a nakon mojih postova od prije mogu samo reći da sam joÅ¡ uvijek prezadovoljan i trenutno nema pojaÄala koje bih mijenjao za Luxman-a. DoduÅ¡e moj Luxman je u A klasi a 505u nisam Äuo da bih mogao reći ovo ili ono. Iz iskustva samo znam ma o Äemu se radilo Audio ili Video da je veoma teÅ¡ko na osnovu malog broja parametara zakljuÄit da jedna komponenta nije dobra. Meni se dogodilo neÅ¡to sliÄno pasam se dobro zamislio. Ovje gdje trenutno živim sam imao Audio Agile STEP AMP i CD Player i to je radilo dobro, bio sam zadovoljan nekoliko godina a onda su dosli Focal Electra BE, Luxman i Moon i to je onda bila druga dimenzija zvuka i tu nema nekakvih usporedbi ALI. Odnesem ja u Hrvatsku u svoju kućicu Agile AMP i CD Player te Focal Pofile Monitore (ne Electre) i spjim sa nekakvim jeftinim Kimber PR8 žicom a AMP I CD Dierktno u zid ukljuÄim, nikakvi strujni filteri ili specialni kablovi sve standardno i kad sam pustio prvi cd vilica mi se do poda otegla od zvuka, strahota, pomislih pa jeli to moguće, zvuk skoro da je mogao parirati Luxman-u i novom setupu sa Electrama. Da neduljim, sadasnji stan u CH je nekih 4.5x4 Metra soba a u Hrvatskoj nekih 9 metara u dužinu zejdno sa sobom za ruÄanje. i oko 5 metara u Å¡irinu i to ima toliko utjecaja na zvuk da nije pojmljivo. Zato opet kažem, sve komponente su dobre ako se dobro poslažu i optimiraju i to je zlatno pravilo. Ja mislim da ne postoji loÅ¡a komponenta nego samo loÅ¡e uklopljena komponeta u setupu i u loÅ¡oj sobi.
  2. Evo mali update na temu. U meÄ‘uvremenu sam se dokopao Wilson Benesch ARC zvuÄnika koji su malo manje osjetljiviji od Electri 1028BE "ALI". Sve drugo u Setupu je ostalo isto osim zvuÄnika a za njih sam potegnuo tamo-amo 800km i isplatilo se do neba. Electre su zvuÄnici za sebe i tu nema diskusije ali kako WB ARC zvuÄi u paru sa Luxmanom to je već fantazija i niÅ¡ta viÅ¡e. (sad sam malo pretjerao ali eto.... Sa Electrama je zvuÄalo odliÄno a sad zvuÄi fantastiÄno. TeÅ¡ko je povjerovat da jedan ovako mali zvuÄnik kao WB ARC može zvuÄati ovako profinjeno-neutralno i Å¡to može sve izvući iz Luxmana. Naravno ima ARC i svoju problematiÄnu stranu. Vrlo ga je teÅ¡ko nariktati u sobi, naću mu najbolji položaj. To me malo izmuÄilo iako ruku na srce i tim pomjeranjem zvuÄnika Äovjek shvati koliko je važan položaj zvuÄnika u prostoru i koliko utjeÄe na zvuk. A sve drugo odliÄno. Toliko od mene.
  3. FANCY

    Luxman

    Evo da kratko napiÅ¡em malo o zvuÄnicima. Imao sam prvo Focal Profile 918 ali samo kao test (mislim Imam ih jos u podrumu u kutijama) prikljuÄene a koliko me sjećanje služi nije zvuÄalo loÅ¡e, sve je bilo na svom mjestu, možda je zvuÄalo malo preoÅ¡tro, znaÄi ne baÅ¡ za sluÅ¡anje na duge staze.. Zatim sam imao Electre 1028b (isto su mi joÅ¡ u podrumu) i tu je već bilo malo drugaÄije, zvuÄalo je odliÄno, dobra kontrola, visoki, srednji ali nakon nekog vremena sam uvidio problem sobe jer electre su bile prevelike za neÅ¡to malo preko 20-ak kvadrata sobu. Ali radilo je dugo vremena bez problema i onda kako to uvijek biva, poÄeo sam tražit manje zvuÄnike poput Micro Utopie BE ali nakon rasprave na jednom drugom forumu dobio sam nekoliko sjajnih preporuka i drugih imena za koje od nekih, ruku na srce nikad Äuo nisam a neki do njih su imali cijenu kao manja vikendica na moru.. Zatim sam se bacio u traženje i na moju sreću ispala mi je vrlo povoljna ponuda za Wilson Benesch ARC zvuÄnika koje prije nikad Äuo nisam nego sam ih naslijepo kupio i to je bio potpuni pogodak. Za nevjerovat Å¡to jedan mali zvuÄnik može, da nekažem osvjeÅ¡tenje u zvuku. Naravno kvalitet WB zvuÄnika je nupitan ali mislim da Luxman voli ove zvuÄnike jer joÅ¡ nikad nigdje nisam Äuo tako svilenkast, umiljat i opojan zvuk kako ovaj kod WB zvuÄnika a opet krajnje ozbiljan, tjera te da ga joÅ¡ sluÅ¡aÅ¡ a znam sluÅ¡ati muziku i po 15 sati bez prekida a nekad i po cijelu noć ako zaspim u dnevnoj uz muziku a sutra, ujutro bi bez problema nastavio sa sluÅ¡anjem da ne doÄ‘e viÅ¡a sila i ne naredi s-visoka: Pa gasi to već jednom zvrnda cijelu noć i pola dana, naravno sa viÅ¡om silom nema rasprave. . Kod ove kombinacije Luxman WB, visoki, srednji, bas jednostavno sve je tu a ponajviÅ¡e onaj timbar sklada i opojnog zvuka koji ti nemože dosadit. Naravno kad malo postane naporno onda ukljuÄiÅ¡ gramofon i eto opet radosti... Moram i napomenuti da uvijek Imam ukljuÄenu line stright opciu gdje su sve kontrole iskljuÄene. A probao sam i sa ukljuÄenim kontrolama i može se dobrano nabrijati a vjerujem da se napravi slijepi test, nitko nikad nebi rekao da je to 20-40W i ovako mali zvuÄnici. Da ih samo ne ureknem. JoÅ¡ da kažem da su mi zvuÄniÄki kablovi NBS Monitor II a XLR NBS Monitor IV.
  4. FANCY

    Luxman

    IdlerTire ovaj tvoj Luxman kao da je juce izasao iz tvornice.
  5. FANCY

    Luxman

    Ovo je moj (stariji model) L-550 AII 2x20W na 8 Ohm, 2x40W na 4 Ohm ono gore je L-590 2x30W na 8 Ohm i 2x60W na 4 Ohm (jos bolji od moga) a sad Luxman ima nove verzie u A klasi L-530 AII 2x20W na 8Ohm i 2x40W na 4Ohm , L- 550 AX 2x20W na 8 Ohm 2x40W na 4Ohm i L- 590 AX 2x30W na 8 Ohm i 2x60 na 4 Ohm, cista A klasa.
  6. FANCY

    Luxman

    Moze, ali samo unutra a kad slikam bolju sliku stavit cu prednju i zadnju stranu.
  7. FANCY

    Luxman

    Evo i ja se javljam u klub. Ponosan vlasnik Luxman-a L550 AII u A klasi oko 3 godine. Luxman je nekako firma za sebe, rade odlicne uredaje, kvalitet im je na visokom nivou i nema brljanja. L550 AII je fenomenalan aparat iako me prije par dana dobrano uplasio ali na moju srecu sve se dobro zavrsilo.
  8. Da se malo i ja ukljuÄim u diskusiju. Imam Luxmana L550A II već dvije godine i kod mene je proÅ¡ao sve moguće testove . Å to se tiÄe grijanja, kad postigne svoju radnu temperaturu nakon sat-dva rada onda radi i po 24 sata bez manje ili viÅ¡e da se grije. Po ljeti ili po zimi nema razlike.. Cijelo kućiÅ¡te je toplo na dodir usudim se reći veoma toplo ali ne i vruÄe. Gornji dio gdje ima otvore za hlaÄ‘enje (dimnjake) možete slobodno kratko stavit ruku i zatvorit isti nećete se opržit ali nebi držao ruku duže od 20 sekundi na otvorima jer tad bi se već opekli..To mi se Äini kao odliÄno rjeÅ¡enje ali i opasno ako imaÅ¡ malu djecu koja nosaju Äajiće, sokiće, limuniće po sobi i dovoljno je da "sluÄajno" ode par kapi krioz "dimnjake za hlaÄ‘enje"i eto ti vraga. Moja soba je oko 17 kvadrata i ovih 20W na 8Ω, i 40W na 4 Ω -a su sasvim dovoljni za ovako jednu prostoriju a usudim se reći i da u sobi do 30 kvadrata nebi bilo problema. Možda malo pripazit kod odabira zvuÄnika i sreći nema kraja. Ako je vjerovati VU Metru ugodna glasnoća na kojoj ja sluÅ¡am je negdje izmeÄ‘u -50 i-45 dB övisno o jaÄini i kvaliteti ulaznog signala dok na -10 neÄujeÅ¡ sugovrnika metar udaljenog kad priÄa veoma glasno (skoro se dere) a na -3 ili 0 je već bolno za uÅ¡i stim da nemoram spominjati da nema izobliÄenja iskrivljenja zvuka pri velikim glasnoćama. (bar ja ga nisam primjetio). A da spomenem i potroÅ¡nju struje. Ja sam sam mjerio potroÅ¡nju i ovo pojaÄalo vuÄe ni manje ni viÅ¡e nego 250W -270W struje na sat. O zvuku nebih jer to je priÄa za sebe. Moram i spomenuti da ovo pojaÄalo sa Wilson Benesch ARC zvuÄnicima radi kao neÅ¡to Å¡to dosad nisam Äuo, jednostavno perfektno, goliko god da sluÅ¡am uvijek hoću joÅ¡.
  9. FANCY

    Revox 215b

    Pozdrav svima, evo da se kratko javim, Revox radi i nema nikakvih problema. Jos jednom HVALA svima na pomoci.
  10. Jednom sam imao ovu na slici dole lijevo kasetu i izgubio ili a trazim vec dugo i ne nalazim ali naletit cu sigurno na istu, nekad? A ako netko ima viska rado cu se mijenjati ili kupit istu.
  11. FANCY

    Revox 215b

    Evo da se samo kratko javim da dek i nakon 10-al dana radi bez problema. Nema vise blokiranja. jos uvijek specialno ulje nije doslo ali i sa ovim sondekovim radi bez problema i neka tako ostane necu se ljutit.
  12. FANCY

    Revox 215b

    Hvala vam na savjetima, za lak nisam siguran ali pogledat cu. Ako me sjecanje ne vara, uopce nema lak-a, ali necu napamet govorit vidjet cu prvo a da se opet kazem, radi i radi i dabogda radio jos 100 godina.. .
×
×
  • Create New...