Jump to content


IdlerTire

Članovi
  • Posts

    976
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by IdlerTire

  1. RS-AZ 7 ima posebnu,kako je Technics oznaÄava "Z" glavu za koju je specifiÄnost da se ne smije vrÅ¡iti demagnetizacija pomoću demagnetizatora jer u suprotnom dolazi do oÅ¡tećenja/uniÅ¡tenja.To jasno i piÅ¡e na natpisu na vrhu vrataÅ¡ca kazete,ali dosta njih se zaje...o,pa uniÅ¡tilo glavu zbog neznanja....

    Glava za snimanje sa DCCa je unutra...valjda ih je Philips nastancao na stotine tisuca prije nego je format crko, pa technics otkupio i pobacao u te dekove :-)
  2. Retro moram ti reci da sam navikao na Micromegu i njezin zvuk....ali ovo zvuci skroz drugacije....stereo separacija i detalji su nevjerovatni.... moram jos poslusati, za sad sam ugodno iznenadjen....

  3. Postovanje svim audiofilima,

    Sta kupiti od zvucnika u klasi cene do 250 eur, a da to bude bookshelf kutija?

    Posedujem integrisano pojacalo SANSUI AU D7, cd plejer Marantz 6002 i trenutno koristim zvucnike Tannoy Mercury M2 ali bih hteo da ih zamenim za neke bolje. Soba gde slusam muziku je 20-ak kvadrata.

    Unapred hvala na savetima!

    Mourdant Short Aviano 2....puno dobrog zvuka iz tih kutija....bolje od dosta ovdje nabrojanog.

    A, ako naletis od starijih na AE evo ili evo 1 onda razmisli i o njima! Samo odi i poslusaj.

  4. Tesko je napisati koji je bio najbolji, ako stalno mjenjate sustav...

    Mogu napisati ono sto mi je ostalo u ugodnom sjecanju i sto sam zbog kvalitete zvuka najduze zadrzao;

    1: Musical Fideliti XA 200

    2: Luxman L530

    3: Marantz SC/SM 6

    Najvece iznenadjenje;

    1: HH Scott 222D cjevas

    2: Sony TAF 808es

    3: Musical Fidelity A1

  5. Hvala svima na odgovorima.Nemam nameru da menjam tjuner zbog osvetljenja pokusacu da ugradim onako isto ili slicno kao u modelu 317 kako na skali tako i na instrumentima.

    Pa jednostavnije je da uperis neku bateriju u njega kad trazis stanice :-)
  6. Ide mi na onu stvar sto radite dramaturgiju oko ovakvih stvari umjesto da pomognete covjeku....sve eksperti...jedan kaze prodaj i kupi jaci model, a drugi neeeee! to ti je nuklearna fizika....ufff....ok NEEMOJ STAVLJATI RASVJETU JER TI JE JEDNOSTAVNIJE TOG PRODATI I NACI 317... IMA IH NA SVAKOM COSKU...ISPLATI SE ZBOG DVIJE ZARULJICE SVE TO RADITI....ILI NEEMOJ STAVLJATI NAKNADNO RASVJETU DA U TERMONUKLEARNOJ EKSPLOZIJI NE STRADA DRZAVA CIJELA!!! Eto...rjeseno!

×
×
  • Create New...