Jump to content


darko85

Članovi
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

darko85's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Bez ikakve brige mozes da to povezes.Ja koristim DEVOLO dlan 200 AV mini i sve mi radi super.Moze cak da se pusta i film iz jedne u trecu sobu bez gubitka i najvaznije seckanja.O muzici da i ne govorim,ali je vazno sto kazu da bude ista faza.Ako je faza razlicita prevezi na tabli i vozi.Mogu reci da ja imam dobra iskustva,bez gubitka,posto mi WI-FI signal zbog zidova dosta gubi ovo je prava stvar.Sada je i ponuda veca pa mozes da biras koji da uzmes.
  2. Mislim da se nismo razumeli.Nisu lose DY kutije,daleko od toga ali...Na svim dosadasnjim Hi-files sajmovima koje sam posetio,kod gdin Mladje u sobi sa DY kutijama,cak i sada sa aktivnim,uvek je bilo puno slusalaca u svako doba.Kvalitet zvuka je vrhunski,ali samo visokih,srednjih dok je bas bio cujan ali ne dovoljno po mom ukusu.To sam hteo da naglasim,a u to sam se i uverio kod odlicnih DY kutija kod gdin Suce.To je neko moje misljenje.
  3. Svima zdravo.Da i ja kazem rec-dve.Pratim vec neko vreme forum a tek sada sam se i ja ukljucio kao clan Velike zajednice ljubitelja-zaljubljenika- u kvalitetan audio,da ne kazem Hi-fi.Posto je tema Dynaudio zvuk,da kazem par svojih utisaka.Posto ne posedujem u svom sistemu DY kutije,mogu samo reci o svojim utiscima sa Hi-files sajmova koji se odrzavaju u hotelu na Nbgd.Gdin Mladja je uvek vrlo ljubazan u objasnjavanju svega,pocev od vrste muzike koju pusta do svojih kutija koje prodaje.Pravi ljubitelj ali i dobar trgovac. Moj utisak o DY kutijama je pozitivan.Sve se cuje lepo,i glas i instrumenti ali...To je ono ali sto devojci srecu kvari.Po meni nema dovoljno niskih bas deonica. Kolega sa foruma SUCA me pozvao da cujem njegov sub RAL posto je i meni potreban ali ne za stereo vec za 5.1 sistem AV risiver i dnevnu sobu. Tako smo kod kolege Suce cuo u njegovih 80m2 njegov DY contur 3.3 ako se ne varam.Nismo slusali ploce tj.vinil,vec sam ja doneo neke cd-e koje smo na njegovom referentnom Burmester-u slusali. To su bili cd-muzika iz filma The dark knight od Hans Zimmer-a sa dosta niskih tonova.Jeste narezan disk ali mislim da je kvalitetno iz Flack u EAC na cd.Po recima kolege suce zvucalo je odlicno. Posle smo presli na drugu digitaliju tj,slusanje sa mog USB na njegovom PC serveru.To jeste flack ali svaki cd po 1,1 do 1,3GB tj u rezoluciji od 24-88 do 192 tako da to zvuci sasvim razlicito od MP3 muzike. Takav utisak je i gdin Suca potvrdio,posto se njegovom sistemu to vrlo lepo culo. Posto moj sin ide u srednju muzicku skolu i u stanu imamo klavir STINGL iz 1888 god,moje uho se vec naviklo na klavir tako da sam ja se naostrio na jazz sa glasom i klavirom uglavnom i lovio po numerama odstupanja od pravog klavira,i utisci su sledeci. Ceo Sucin sistem je odlican.Sve je fino uklopljeno od izvora do pojacala i na kraju zvucnika.Mi smo na kraju pogledali par scena iz filma sparta -300- iz borbe koja obiluje borbama sa macevima.Takav zvuk udarca metala-maceva nisam skoro cuo.Tolika je vernost da sam se od realnosti zvuka cak i najezio.Sve je divno zvucalo ali ponavljam SUB je doprineo celoj zvucnoj slici posto DY jesu odlicni za visoke i srednje tonove ali sub sam slusao ne uhom vec plucima koja su se pomerala na niskim sub frekvencijama ispod praga cujnosti.Jos jedno divno nedeljno vece je proslo za cas,uz gostoprimstvo gdin Suce. Jos jednom hvala,do sledece audio prilike.Pozdrav svima Dalibor
  4. Napokon i meni je proradilo sa coax kablom.Nisam dobro povezao na AV receiver.Ali...zvuk je dobar kao stereo a ako je u surr.modu na zadnjim se cuje sustanje,tako da cu ipak da slusam fm sa antenicom.Usvakom slucaju hvala za podrsku u istrazivanju.
  5. Meni SB touch radi odliÄno.Može se prikljuÄiti na PC,bilo kablom ili bežiÄno,sa USB flash-a ili eksternog HDD-a a ja sam Äak ubacio SD karticu od 4 gb sa 12 cd-a Sa daljinskim to me i uspavljuje i budi muzikom ujutro a i kao radio sat Å¡to kažu multifunkcionalna maÅ¡ina.Stavrno bila bi Å¡teta da ga ukinu.
  6. Nisam se javljao pre jer sam probao i nisam uspeo nista.samo mi radi preko tv zvucnika Probao sam sa coax kablom sa d3box-a na receiver ,pa sa analognog cinc-a na receiver opet nista.Neka neko proba pa ako ima neka iskustva neka podeli.Pozdrav.
  7. Imam kablovsku SBB i D3 njihov prijemnik preko koga gledam tv kanale.Filmove i neke koncerte gledam i slusam preko lg blue ray-a.Hteo bih da slusam i kanale fm koje imaju preko sbb kablovske ali kako? Mora li da bude stalno tv ukljucen pa da preko D3 moram da vrtim dok ne dodjem do fm radio emisija ili moze direktno sa d3 na pionir da se prikljuci i ocita sa njegovog led displeja koja je fm stanica.U uputstvu nista ne kazu.Pomoc?
  8. Evo joÅ¡ jedan glas za ove interkonekte sa Mogami 2549 i rean metalnim krajevima koje sam kupio u ALpro u Zemunu.Meni su sasvim dobri uz Marantz amp i koristim i za tuner i cd. Moram reći da su mi Äak bolji od Oehlbach nf1 crvenih (da me ne Äuju iz 4audia).Lepo prozraÄno ne naporno a rado bih i zvuÄniÄke kablove ako neke možete predložite.
  9. Kupio sam pomenuti Pro- ject DAC box usb i mogu reci da je vrlo dobar.Nisam primetio razliku u zvuku sa marantz cd-6002,sa coax izlaza kao i drugih cd-a,bar ne neku znacajnu. Za CA dac magic 100 nista ne mogu reci jer nisam probao.Slusam trenutno sa PCa muziku preko Logitech SB touch i vrlo je prijatno,ali mp3 je na 320 ili flack tako da je vrlo kvalitetno.Doduse neko je vec pomenuo da ako je snimak los ne moze ni na izlazu biti kvalitet.
×
×
  • Create New...