Jump to content


Dr Roadstar

Članovi
 • Posts

  275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Dr Roadstar

 1. Više sam menjao uz doplatu za 1582. Snagaš koji sada moze biti ok i za zahtevnije kutije. Imam utisak da nije samo snaga ono što je sistem dobio. I širina zvucne slike je tu i detalji... Poklopilo se sve sa boljim pozicioniranjem i kablovima... Verovatno od svega po malo. Da ne zaboravim i Tidal. Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
 2. Da, ovako male kutije ovde imaju prostora....67cm su od zida, mogu još malo napred. Silver 8 nisu imali adekvatan amp i prostor... Ne žurim sa novim frontovima, možda nalete Gold 100 ili 200 ( kao manji iz serije)...GX možda realnije.
 3. Nešto sam u tranziciji komponenti opet...Otišli Silver 8, na prednje stali iz moranja RX1.... Slušao ih malo uz Rotel RB 1552 MKII, zatim njega zamenio sa 1582 MKII. Wow, kakva razlika. RX1 su prosvirali. Sigurni, dosta dobili na širini zvuka. Ove male kutije skrivaju remek delo. Zatim, promenio QED reference IC za Atlas Hyper...Još jedan Wow i na kraju, kako bih našao low budget stalke dok ne kupim podnostojeće....RX1 stavio na blokove...Treći Wow. Toliko lepo sviraju da se ne žurim sa podnostojećim. Mogao sam i moje Silver 8 da vratim, ali na kraju ću sačekati. Slika govori 1000 reči,a tek kad se čuje...
 4. Interkonekt dužine 1m. Cena za forum 120e.
 5. Pozdrav poznavaoci i ljubitelji, malo mi je potrebna pomoć. Da li uzeti Linn Keosa zvučnike i po kojoj ceni bi bilo realno....? Boja natur. Od prvog vlasnika u CH. Hvala unapred. Ako je tema za Šta da kupim, moze se tema prebaciti. Mada je pitanje ipak za Linn korisnike.
 6. Jesam, sasvim ok pšenično pivo, 99 kinti mislim. Od ponude u Lidlu, ovo i njihovo malo svetlo, Perlenbacher, su mi bili baš dobri. Ostala piva kod njih .... ne. Kad smo već tu, Grimbergen Blonde za mene lično najbolje na tržištu. Mislim na piva koja nisu limitirane serije ili mali proizviđači...Varijante Blanche i njihovo crno, takođe premijum.
 7. Probao sam random pesme koje mogu da upotrebim, tj. one koje imam FLAC na HDD i Tidal streaming MASTER. Lako je mogao da bude i Dire Straits, Nirvana ili The Weeknd ili Tiesto. Verovatno. Hvala.
 8. Probao uporedo : Sade-King of Sorrow Red Hot Chilli P. - Californication Bryan Adams-The only thing that looks good on me is you FLAC, Foobar, Volume 100% foobar, 90% master PC volume, -26dB AVR Tidal HiFi/Master, Volume Tidal 100%, 90% master PC volume, -26dB AVR FlAC sa kompa preko Foobar-a sa istim postavkama ( koliko je to relevantno i realno), prosto glasniji, više detalja u srednjim, bass konkretniji. Za sada ne brišem :) Mislim, kvalitet sa Tidala je stvarno ok, uz mogućnost da nađeš bukvalno šta želiš u HiFi/Master kvalitetu....Definitivno vredi.
 9. Ukačih i ja Tidal Master. Lepo. Ima to sa prebacivanjem playliste ali ok... Za sada sam pod utiskom : Brišem sve iz kompa muziku
 10. Pitah za iskustva, opet kažem nisam naručio niti se upalio da uzmem. Imam trenutno šta imam od sistema i ne mogu puno da menjam. Video sam da čovek ima u ponudi, ja radoznao, a ovde je uvek baš lepa diskusija. Što i treba da bude. Nekome bi taj super tw dobro došao i nekome se uklopio. Neko kaže bljack. Sve je to ok. Čak se i tvoj post smatra za neko mišljenje o tome.
 11. Pa ovi visoki su oštri, cepaju sveee. A ovi tupi su spooori "The data convincingly show that wave frequency does not affect wave speed. An increase in wave frequency caused a decrease in wavelength while the wave speed remained constant. ... " https://courses.lumenlearning.com/physics/chapter/17-2-speed-of-sound-frequency-and-wavelength/
 12. Već jesam, prošle godine, uzeo neke kablove od njega i malo pričali o toj koncepciji i filozofiji.
 13. U, jeste razlika. Svaka čast. Nije strašno Ja sam u srednjoj školi namerno mašio teme na pismenim zadacima jer nisam voleo ograničenja...
 14. Evo , rasprodali i najskuplje https://www.aperionaudio.com/products/aperion-audio-dual-air-motion-ribbon-super-tweeter-speaker-amt-pair
 15. Mator sam da učim audio-elektoniku. Lemilica i ja...Nikako. I ovo iz struke jedva radim. Ako iskopam ili iskukam na probu ovako nešto, onda može.
 16. Добро, значи има,користи се. То сам и хтео да чујем. А за тинитус...Vrlo nezgodna pojava.Individualni pristup lečenju je osnova i zahteva strpljenje. Ako je otosclerosis, gotovo da niša ne pomaže. Baš me interesuje, da svi probaju da u apsolutnoj tišini ocene svoj tinitus, kakve bi rezultate dobili ovde među audiofilijom....
 17. Око 330е за фреквенце које не чујем Али су леппиии. И МА високи по спец. иду до 35кХЦ . Наравно, да могу да пробам и видим да ли има разлике сигурно бих.
 18. Mislim da budu u dogovoru sa onim ko će da ih izradi , već upakovani u svoje kućište ili bez njega, sa nosačem i povezanim kablovima i otpornicima....Suprotno od toga što Nixie kaže da sam sve radim.
 19. No way , mislim samo gotov prozvod dolazi u obzir. Ako odlučim tim putem da idem... Nemam znanja ni vremena za to. Plug and play varijanta samo. Sad tek shvatih da misliš na EQ na risiveru. Mislim da možda MultEQ® XT32 i Dynamic EQ moraju da budu na off. Vredi probati. Ali da li posle utiče na zvuk pri gledanju filmova.
 20. Nisam siguran koji EQ. Na playeru? Ne slušam stream preko playera. Preko aplikacije. Više sam pitao za utiske, nisam poručio Za sada vidim da se uklapa u zavisnosti od želja i sistema. Da ne ulazim ko ima High End ko ne. Možda RAAL ide skuplje...Dolazi sa skretnicom...Ja sigurno ne bih znao da ništa od toga uradim sam.
 21. Ок. Може. Пробаћу. Имао сам ПБЈ па продао... ПС Куцам семинарски за спец. па један пост латиница, други ћирилица....
 22. No. Primer neki. To su DIY ili brendirani? Razumem za konektore, pitam za gotov kabl.
 23. Za stereo ( muzika): X4500h Denon, MA Silver 8 front, power amp Rotel 1552MKII, z.kablovi Oasis 7. Interkonekt QED reference 40. Problem je i izvor zvuka. Ne mogu stalno da puštam flac, streaming 99% ( Spotify, YT Music, online radio stanice 320kbps). Jazz Hip Hop, Blues, Deep House.
 24. Da li još neko uživa u Hip Hop Jazz-u...? Meni je baš legao zvuk. Nešto ovako
×
×
 • Create New...