Jump to content


elefterije

Članovi
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kikinda

Recent Profile Visitors

2,946 profile views

elefterije's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. NIje knjiga, jeste neka vrsta biografije, meni posve interesantno, je dokumentarac o životu Boba Dilana - "No direction home". Ja sam nekako uvek izbegavao Dylana. Knockin' on heaven's door i polurazumljivo pevanje je sve što sam znao kada sam bio klinja. Posle dokumentarca mi se promenulo mišljenje o njemu, njegovoj muzici i samim pesmama. Trebalo bi ga pogledati. Eto i od mene nešto za one koje nemaju strpljenja i vremena da čitaju.
 2. Ne bi se mogla nazvati biografija ali je nešto vrlo slično. Reč o knjizi "Dodir iz daljine" koju je pisala supruga Iana Curtisa (Joy Division). Čitao sam je pre nekih 10-tak godina, tada mi je legla, ne znam kako bi to bilo sada. Od novijih izdanja čitao sam Niel Young-a "Teško izvojevan mir". Mnoštvo podataka, zanimljivih informacija o nekim bendovima, raznoj muzici ali se meni činilo da Niel nije najvičniji opisivanju. Ovo je samo moje zapažanje, istina, čitao sam je dok sam ležao u bolnici pa to moje zapažanje treba uzeti sa rezervom. NIje biografija ali meni najdraža knjiga "45 obrtaja - priče o pesmama" koju je napisao Dejan Cukić. Kao što to naslov kaže to su priče o pesmama, njihovim izvođačima, sudbinama tih izvođača, likovima iz tih pesama. Meni je bilo jako interesantno. Cukić zna vrlo lepo sve to da sklopi tako da se knjiga jako lako čita. Pozdrav.
 3. Malo sam se ozbiljnije pozabavio Arylic-om sinoć i evo mojih utisaka. Ovo se tiče samo reprodukcije sa eksterog hard diska. Kao prvo treba mu nešto više vremena da učita fajlove. Kada ih učita poređa ih sve u jednu veliku listu. U aplikaciji nema kretanja iz foldera u folder ali su fajlovi poređani po redu kako su složeni foderi na hard disku (slika 1.). Prebacivanje na sledeću pesmu ide glatko sa nekim kašnjenjem od 1, 2 sekunde. Prebacivanje na pesmu koja se nalazi u nekom drugom folderu ide nešto tj. dosta sporije i to sa kašnjenjem od 10 do 15 sekundi. Pretpostavljam da to malo zavisi i od hard diska. Reprodukcija ide bez seckanja, izobličavanja. Kada se uređaj isključi hard disk ostaje bez napajanja, ako to nešto nekom znači. Pozdrav. desktop.ini
 4. Fin uređaj koji odrađuje dosta toga. Imam ga nekih tri meseca. Dosta integrianih servisa, bez bagova, aplikacija lepo radi. Preporuka za uređaj koji košta malo novca a usput je dobar da se malo uđe u svet strimera i svih tih servisa (barem sam ja to tako zamislio). NIsam imao prilike da ga uporedim sa nekim drugim strimerima. Ako ste mislili na eksterni hard disk onda je odgovor da to sve radi, bar je tako bilo kod mene, uz par stvari koje se moraju znati. Na aplikaciji ne postoji mogućnost šetanja iz foldera u folder nego to bude jedna lista sa svim pesmama. Ko ima mnogo uskladištene muzike to može da mu zasmeta. Istina, ja sam to samo jednom probao jer sam uglavnom baziran na servise. Možda bi se moglo uz malo čačkanja nešto podesiti u vezi tog prikaza. Mogu danas opet probati pa ostaviti komentar ako nekoga interesuje. Hard disk koji koristim je neki Toshibin, ne znam oznaku. NIje postojao problem u vezi puštanja muzike sa harda, bilo je bez seckanja, relativno je brzo prelazio sa pesme na pesmu.
 5. Nikad nije kasno da se stigne kasno. 

 6. Moram da Vas pitam. Koji su to potrošači koje Vi vezujete tj. uključujete na taj strujni krug?
 7. Ako mislite na običnu elektro galanteriju onda gledajte proizvođače kao što su: Schneider Electric, Legrand, Schrack, može i Aling Conel. Ja bih izbegavao, ovo je moje iskustvo, turske/kineske firme Multusan, Makel i tome slično. Guglajte dvopolna, dvostruka/dupla monofazna priključnica/utičnica, malo će više rezultata da bude. Šta želite da dobijete tim razdvajanjem? I dalje je isti strujni krug, ista utičnica.
 8. elefterije

  Slobodna tema

  Svaka čast struci, na njih i ne mislim. Ja stvarno ništa o medicini ne znam a o tome nisam ništa ni pisao već o pojedincima koji pričaju sve i svašta. Jednostavno, nije vreme za takve priče. Eto, ovim putem se izvinjavam svim lekarima. Oprostiće mi.
 9. elefterije

  Slobodna tema

  Još bi samo jedno da prokomentarišem. Političari su dno dna zajedno sa ovim lekarima koje nije sramota da svašta izjavljuju. Izvinjavam se moderatorima, možda ovo ne smem da pišem. Pozdrav.
 10. elefterije

  Slobodna tema

  Uglavnom nam je virus služio za zahe.....ju i kojekakve šale su pravljene u vezi svega. Pre tri dana smo dobili informaciju da je jedan naš kolega "zaražen" i da je u lošem stanju. U toku dana se pojavila informacija da je preminuo. Među prvima sam to saznao i saopštio kolegama. Ne možete da zamislite kakav je nastao muk kada smo saznali da je preminuo (da li je živ ili nije i dalje se špekuliše). Nisam od onih koji olako shvataju čitavu priču sa virusom ali kada saznaš da je to blizu tebe javi se neki čudan osećaj kod čoveka, bar je kod mene to bio slučaj. Briga, strah, ne znam kako bih opisao. Biće sigurno još obolelih jer je već dosta ljudi u nekoj vrsti karantina pošto su imali kontakt sa obolelim. Ljudi, pamet u glavu i čuvajte sebe i druge. Moje mišljenje je da Srbija nema kapacitete da se bori sa ovim. Ni opreme, ni objekte a bome ni dovoljno osoblja za tako nešto. A sumnjam da će nam neko sa strane pomoći jer i njih čeka gotovo ista priča.
 11. Napajanje po meni nije problem. Kada je uključeno samo napajanje problem na tjuneru ne postoji. Pojavljuje se tek pošto se uključi pojačalo.
 12. Ispravka - 16m2 . Prvo što ću da uradim jeste da zasebno oklopim pojačalo. Da li bi valjalo ovako da ga oklopim kao što je slučaj na ovom napajanju? Nemam uzemljenje na tjuneru. Napajanje pojačala je čopersko, prekidačko. Ono je uzemljeno, nešto poput ovoga na fotografiji. Inače svi ostali izvori normalno rade: Cd, TV, dvd.
 13. Hvala Vam Ljubo na savetima. Vrlo konkertni predlozi, to mi je trebalo. NIsam hteo da bombardujem forum sa svim oglasima koje sam video (pritom o tim pojačalima ništa ne znam - ni video, ni čuo). Zato sam i pitao, ipak je iskustvo forumaša nešto što mi je potrebno. Bacam se na pretragu.
×
×
 • Create New...