elefterije

Članovi
 • Content Count

  112
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About elefterije

 • Rank
  Iskusan član

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kikinda

Recent Profile Visitors

1,692 profile views
 1. elefterije

  Slobodna tema

  Svaka čast struci, na njih i ne mislim. Ja stvarno ništa o medicini ne znam a o tome nisam ništa ni pisao već o pojedincima koji pričaju sve i svašta. Jednostavno, nije vreme za takve priče. Eto, ovim putem se izvinjavam svim lekarima. Oprostiće mi.
 2. elefterije

  Slobodna tema

  Još bi samo jedno da prokomentarišem. Političari su dno dna zajedno sa ovim lekarima koje nije sramota da svašta izjavljuju. Izvinjavam se moderatorima, možda ovo ne smem da pišem. Pozdrav.
 3. elefterije

  Slobodna tema

  Uglavnom nam je virus služio za zahe.....ju i kojekakve šale su pravljene u vezi svega. Pre tri dana smo dobili informaciju da je jedan naš kolega "zaražen" i da je u lošem stanju. U toku dana se pojavila informacija da je preminuo. Među prvima sam to saznao i saopštio kolegama. Ne možete da zamislite kakav je nastao muk kada smo saznali da je preminuo (da li je živ ili nije i dalje se špekuliše). Nisam od onih koji olako shvataju čitavu priču sa virusom ali kada saznaš da je to blizu tebe javi se neki čudan osećaj kod čoveka, bar je kod mene to bio slučaj. Briga, strah, ne znam kako bih opisao. Biće sigurno još obolelih jer je već dosta ljudi u nekoj vrsti karantina pošto su imali kontakt sa obolelim. Ljudi, pamet u glavu i čuvajte sebe i druge. Moje mišljenje je da Srbija nema kapacitete da se bori sa ovim. Ni opreme, ni objekte a bome ni dovoljno osoblja za tako nešto. A sumnjam da će nam neko sa strane pomoći jer i njih čeka gotovo ista priča.
 4. U planu je. Zato sam i potražio savet ovde.
 5. Napajanje po meni nije problem. Kada je uključeno samo napajanje problem na tjuneru ne postoji. Pojavljuje se tek pošto se uključi pojačalo.
 6. Ispravka - 16m2 . Prvo što ću da uradim jeste da zasebno oklopim pojačalo. Da li bi valjalo ovako da ga oklopim kao što je slučaj na ovom napajanju? Nemam uzemljenje na tjuneru. Napajanje pojačala je čopersko, prekidačko. Ono je uzemljeno, nešto poput ovoga na fotografiji. Inače svi ostali izvori normalno rade: Cd, TV, dvd.
 7. Hvala Vam Ljubo na savetima. Vrlo konkertni predlozi, to mi je trebalo. NIsam hteo da bombardujem forum sa svim oglasima koje sam video (pritom o tim pojačalima ništa ne znam - ni video, ni čuo). Zato sam i pitao, ipak je iskustvo forumaša nešto što mi je potrebno. Bacam se na pretragu.
 8. Osetljivost je 86db, 6 Oma. Prvo što mi je zasmetalo, ne znam zbog čega se dešava, jeste da kada se uključi pojačalo stanice na tjuneru se skroz izgube tj. pojavi se šum koji uguši sve, tj. nema ničega. Pretpostavka da visoke frekvencije na kojima rade čine to da se tjuner sav pogubi. Inače tjuner ima promenjljivi kondezator, u metalnom je kućištu, nema uzemljenje - nema šuko utikač. Jeste relikvija (Sansui T5) ali u kući se sluša radio pa ga ne bih izbacivao iz priče. Drugo, voleo bih malo više basa i toplijeg zvuka. Ova digitalija mi ipak ne leži skroz. Snage na malom 3116D2 ne manjka, zna da bude iznenađujuće glasno. Soba je cirka 16mm2,
 9. Poštovanje svima, Izradio sam svoje prve zvučne kutije pa bi mi trebala pomoć pri kupovini nekog pojačalceta za iste. U pitanju su bas reflex kutije, korišćeni su Vifa drajveri, zapremina kutija je otprilike 10l. Sada ih slušam na malom TPA 3116D2 pa bih da uzmen nešto konkretnije. Budžet nije veliki i bio bi najviše 120e. Ovo bi trebalo da bude B sistem, instaliran u kući, na selu. Ako ima neko nekih predloga bio bih vam veoma zahvalan. Nije problem da ponudite i neke vaše stvari koje su vam višak i koje bi da otuđite. Samo mi pošaljite PP pa ćemo da vidimo za dalje. Pozdrav svima.
 10. Na prodaju uređaj iz naslova. Uređaj je jako malo korišćen, ne više od 10-tak sati. Čak sam i ispravljač držao isključen. Jednostavno ga nisam koristio. Uz uređaj dajem i adapter - US prključnica na EU utikač. Ako Vas nešto interesuje budite slobodni da pitate. Cena 4000 dinara.
 11. Desilo se u par navrata s početka ali je sada sve ok, ne secka, ne štuca. "Full dynamic range" uključen, za sada ga nisam povezao sa externim DAC-om jer mi fali onaj nesrećni adapter, no, biće i to ovih dana. Evo, sada kad su se malo složile kockice, utisak je da je reč o dobrom uređaju. Kvalitet reprodukcije je dobar, za ovaj novac koji je izdvojen i više nego zadovoljavajući. Nije za mene pitanje ali i da i ja reknem nešto. I meni Dezzer radi bez problema. Jedini problem jeste pri reprodukciji kada ga ja zabunim tj. kada mu isprebacujem pesme jako brzo pa ni sam ne zna šta ja hoću, inače sve normalno radi. Pozdrav.
 12. Stigao je mališa do mene. Isprobao sam par stvari i u principu sam vrlo zadovoljan uređajem. Na prvu mi se nije svideo zvuk ali zamenom kabla dobio se pristojniji i dosta lepši zvuk. Sa računara lepo strimuje. Instalirao sam plex media server i zaista lepo radi. Iz browsera takođe strimuje sve bez problema. Jedino sam primetio da sa youtube-a ponekada zaštuca. Da li je do videa ili možda do nečeg drugog kod kompa ne znam ali se par puta to desilo. Eto i mojih utisaka. Još jednom hvala na savetima.
 13. Video sam ovaj od 20e ali mi nešto ne uliva poverenje, ne znam zašto, možda i grešim. U principu, to će ipak biti chromecast i vereovatno nov. Nemam sada vremena da čitam i upoređujem uređaje, nezgodno vreme skroz. Zahvalio bih se svima na pomoći i na vremenu. Pozdrav za sve iz Kikinde.
 14. Hvala na Vam na ponudi Milane. Juče sam dobio poziv da odem da vidim i poslušam cca kod jednog sugrađanina pa ako mi se to sve svidi možda se dogovorimo.