Jump to content


moonru

Članovi
  • Posts

    186
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by moonru

  1. Najvise sam voleo SKC berzu nedeljom ujutru, sav uzbudjen idem da kupim nove kasete, pa se tamo motam i gledam sta da pazarim, parim oci na kasete kao da sam na sajmu erotike :D pa te koje kupim prevrcem po rukama do kuce i ne skidam pogled sa njih, a tek osecaj raspakivanja i stavljanja u dek dok me miris opija  ... i dan danas kupim po koju novu kasetu, kupim i stoji mi, ne raspakujem, samo siljim na njih :D i prisecam se starih lepih vremena. Doduse kupim i neke polovne koje sam voleo, cisto za arhivu i da ih provrtim kroz ruke malo. Skoro sam nalovio basf maximu design, polovnu ali u top stanju, bio sam srecan kao da sam kupio ne znam sta :D 

  2. Drazo, iz Beograda sam, svakako cemo nesto odraditi nadam se, samo da vidim sa ovim drugarom da li ce ploce ostati kod mene ili da mu ih vratim, i ja sam zatecen situacijom, jer kartoni su izgleda za bacanje a ploce za ozbiljno pranje, sve u svemu ozbiljno cimanje oko svega toga predstoji.

     

    Hvala svakako :D 

  3. To sam i pretpostavio, odmah sam imao utisak da je taj smrad nemoguce ukloniti, samo si mi potvrdio, jbg ... nego sto bolest, daj pojasni  ... resenje je oprati ploce, omote pobacati, ono sto ne slusam prodati u novim gacama i kartonima.

  4. Nove gace obavezno ... stajale 20 godina u podrumu, strasno kako omoti vonjaju ... ima odlicnih naslova, i retkih, dosta elektronike starije koju ostavljam za sebe, ali nekih 100 + komada bi bilo za prodaju, ali ovakve kakve su sada tesko da bih mogao da ponudim bilo kome, sramota ... a i sve sam vise uveren da treba imati nesto tipa VCS makine u kuci, sto za svoje ploce sto za te varijante kada ulete neke kao ove sada, pa ih treba prodati dalje, operes, stavis u nove gace i svima lepo.

  5. Hahahah :D  ... deformacija brazdi zagarantovana :D  ... a mozda bi vap mogao da se nasteluje tako tj mlaz, da ne bude jak toliko da deformise bilo sta a dovoljno jak da istera sve napolje ... neki vapic da se napravi, sa mlazicem :D 

  6. Imam oko 100 ploca spremnih za ciscenje, moram prvo da ih ocistim da bi ih prodao, ploce sam pazario od drugara, stajale mu u podrumu, mirisu tj smrde na memlu, aj to cu i da prezivim nekako, nego su flekave dosta, ima na njima svasta nesto cini mi se organskog porekla :D .... kada se ociste bice kao nove, jer nisu izgrebane i slicno. Posto je mnogo ploca razmisljam se da kupim neku vakum masinu, merkam ovu Drazinu manuelnu, sa usisivacem izadje oko 250 eur, sto je ok ... mozda bih dobacio  i do ProJect  VCS2, otom potom.

    Nego o cemu se radi, palo mi na pamet a ne vidim nigde da se spominje, a kopka me, da li je neko probao vap-om da opere plocu, da li bi vap uspeo da istera sve iz brazdi i sa povrsine, a onda isprati dodatno destilovanom vodom, sta vec ... u sustini zanima me da li bi prvi korak ciscenja mogao da bude vap, a onda posle deterdzenti, vakum, destilovana voda, itd 

  7. Jel zna neko kakav je phono preamp na PM 7001, nadam se da je dovoljno dobar da necu morati da ga kupujem posebno ... nisam zahtevan, dovoljno je da solidan, kao i samo pojacalo sto je, vazno je samo da nije krs neki ugradjen, a nadam se da nije jer je to ipak malo visa klasa uredjaja, pa bi trebalo da je i phono preamp na tom nekom boljem nivou.

    Zasto mi je vazno, pa prvenstveno zbog samog zvuka , a pod dva zeleo bih da presnimim neke ploce na kasete a kapiram da cu sa boljim preampom da dobijem i bolji snimak na kasetu, jer to sto snimam sa ploce sada snimam i te ploce lete dalje, pa mi je vazno da je taj snimak na kasetu sto bolji moguci.

  8. Hvala lepo, to bi bilo to onda :D  ... da vidim da pojurim original iglu ako ima da se kupi, ako ne onda neku zamensku da gledam. Dakle, ako neko ima, ili zna da negde ima, kupujem original iglu, novu naravno, ili ako je nemoguca misija naci novu original, onda sta gledati od zamene ako neko zna.

  9. Skoro sam sredjivao ovaj gramofon, bila je iskrivljena igla, uspesno je ispravljena, bilo je jos nesto oko rucice posla, nisam pitao servisera sta tacno, uglavnom gramofon sljaka super, volem sto ima repeat, automatiku, na njemu su originalna zvucnica i igla, i zvuk je vrlo prijatan i lep, ma ne treba mi nista bolje u B sistemu nikada, tako da planiram da ga dugo dugo koristim, em se i vizuelno slaze sa ostalim Technics komponentama koje su u tom B sistemu. E sad, posto kapiram da je zvucnica stara preko 30 godina, i da nece jos dugo raditi, ili ce bar igla trebati uskoro, u svakom slucaju ce doci vreme za zamenu kad tad, pa me zanima sta se najbolje pokazalo od zvucnica iz P mounta, ne bih stedeo na tome i kupovao bilo sta sto jeftinije, pa mi treba savet od nekoga ko je imao ovaj gramofon i original zvucnicu, ili slusao kod nekoga, pa onda imao ili slusao neku zamensku, ma kakva god  iskustva, sta bi moglo da daje isti zvuk kao originalna zvucnica, ili ako ima i neka sa jos boljim zvukom to bi bio bingo. Citam kako neke Audio-Technica P mount zvucnice imaju ravan i dosadan zvuk, tako da ako je to istina onda nisam bezveze postavljao temu, a u principu ne bih da jurim zvucnicu u momentu kada rikne, vec ranije da kupim i imam spremnu, i da znam sta treba da kupim, mogu da narucim i sa e-bay, dakle ne moram da se baziram na uobicajenu ponudu kod nas. 

  10. Vraca se i traka, jedan dek vec postoji, nagovestaji oko kaseta su tu, ali ostace to u domenu egzotike samo, za mali broj ljudi, jer klince nema sanse da navuces na traku a mi necemo ziveti vecno ... mada, sve je moguce sem drvenog sporeta.

  11. On 21.1.2022. at 18:12, steve_pan said:

     

    Odavde je krenula prica, tj nada :D  ... digitalija i ploce su jednostavniji nosaci zvuka, manje komplikovani, jeftiniji, sta god, necu reci i da su zvucno bolji a verovatno jesu, ali to neka bude druga tema ... i kako onda mladom coveku objasniti da treba da kupi dek, kasete, i da je to sad ludilo, kada oni svi slusaju mp3 i imaju zilion pesama u fonu, dele muziku u sekundi, skidaju sta hoce u sekundi, povezuju svoj fon sa raznim hi fi uredjajima, mogu da budu i DJ - evi na zurkama sa fonom u ruci, itd ... ali mozda Tascam napravi neki bolji studijski dek od onog duplog, pa oni ameri uspeju da naprave kasetu da valja, i mozda se ta prica i bude kotrljala ako zazivi tj ako bude ekonomski isplativa.

  12. To da, nego mislio sam na neke "manje" serije, ne verujem da bi danas neki novi dek bio radjen u velikoj seriji kao nekada kada je svako domacinstvo imalo po dekic u kuci ... kako danas planirati veliku seriju dekova da bi cena tog deka bila sto niza, kada nemamo potencijalno trziste za tako nesto ... ali bilo bi lepo da se bar po malo pojavljuju, ma koliko bili egzotika i skupi, pa se mozda nesto i vremenom promeni ako se narod ponovo primi na kasete, ali nesto ne verujem u to, tako da je izvesno da budu neke manje serije i visoke cene u buducnosti, ma i to je sasvim ok, malo da balavimo na nove modele, a mozda i neki od nas kupe....sve je bolje nego da ih ne bude uopste 😀

  13. On 29.1.2022. at 22:33, NShappy said:

    Tja, prodaće čitavih 999 komada. <_<

    Pa da, 1000-1200 eur nije malo za dek ... ali kada pogledam ovaj dupli Tascam koji je nov 500 eura, kapiram da bilo sta novo troglavo  ( u klasi  765 )  ne moze da kosta ispod 1000 ... ma svakako ce novi dekovi biti egzotika - ako ih i bude uopste, tako da koliko god da kostaju ne mozemo da se bunimo, malo trziste, male serije = velika cena, i tesko da ce se tu bilo sta ikada promeniti, tipa zaziveli dekovi i kasete kao nekada, konkurencija i ponuda ogromna, cene normalne.

  14. Ja bih nesto troglavo, obavezno autorevers - jer ko da ustaje da okrece kasetu,  da kosta oko 1000-1200 eur, da bude nekog opsteg kvaliteta i klase kao recimo Technics 765 , da ima neke lude pikove, daljinski, i to bi bila moja lista zelja :D 

    Ja zvuk sa deka nekako obozavam, i ceo taj trip uopste, ne zna se da li vise volim dek, kasetu, pikove, da gledam kasetu koja se vrti u deku, da kliknem play dugme, da snimim kompilaciju, tako da u potpunosti podrzavam svaku novotariju vezanu za dek i kasete...ali svakako moze i bez novotarija, jer polovnih dekova na trzistu koliko hoces, kaseta polovnih i novih ima da se pazari, za sada, ko voli moze da se snadje i uziva :D

  15. Ketklou, nisam audiofil pa da umem to lepo da objasnim :D  ali ajd da probam, na reloopu je uska zvucna slika, zvuk je tu oko zvucnika i samo je tu, i to ne bi smetalo toliko da nemam 1210 da uporedim, e kada uporedis onda shvatis da je 1210 tu za 3 klase bolji, i da je takav zvuk ono sto se trazi i voli, i tu je ta glavna razlika. Dalje, bas je dublji, puniji, definisaniji, vokali su takodje posebna prica, za 2 klasi bolji na 1210. Pre testa ocekivao sam daleko manju razliku u zvuku, a onda sam shvatio da sam bio u zabludi. Sveukupna muzikalnost koja izlazi iz 1210 je takodje za 2 klase bolja, u tom zvuku ima zivota, energije, dok je reloop tu nekako suszdrzan. I ovo mi je pomoglo da shvatim da ipak pre bilo kog audiofislkog gramofona u buducnosti zelim 1210 GR, jer meni treba i za DJ-ing i da ima dovoljno dobar zvuk.

     

    Somilenko, meni je u planu GR i MP200, nadam se najkasnije do kraja 2022, sanjam taj kombo :D  ... gledacu da GR nabavim u Nemackoj, kum mi zivi gore i dolazi 2 puta godisnje, bude oko 1200 nov na akcijama, oko soma polovni u super stanju...kod nas je MP200 najjeftinija za sada, tako da cu to ovde kupiti. 

     

  16. Danas sam povezao JVC TDV 662, secam se da je usporavao pa sam ga spakovao i tako stoji desetak i vise godina, nisam tada hteo da se bakcem sa popravkom, ali sam ga uredno odlozio :D ...kao nov je, bas sam bio srecan sto je u takvom stanju :D  ... e sad, mota napred nazad ali nece da ukljuci play, i radi mu open close ali ima neki glup zvuk prilikom otvaranja i zatvaranja. Svakako je bio zreo za servis, jedino sto sada uopste nece play, ranije je bar zavijao. Nosicu ga narednih dana do servisa, tu do Bitoljske, inace Goxija znam odavno, nesto sam kupovao od njega, jos dok je bio u Avala filmu, ali bih voleo ako neko ima njegov telefon da mi posalje, da ga ipak konsultujem pre nego odem jer imam jos nekih uredjaja za servis, pa da znam sta sve da mu ponesem.

×
×
  • Create New...