Jump to content


Dzordz

Članovi
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Dzordz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. @ManicP Nisam znao za RaspyPlay4, bas si me obradovao da vidim da neko nas slicno radi. Verujem da cu poruciti makar samo zarad podrske domacoj proizvodnji. @edinm Sa ovim dodatkom na RaspberryPi dobijem racunar + dac u kompletu u maloj kutijici. Za ovaj Silver Xmos mi treba uvek racunar. Presao sam na RPi jer sam uklonio desktop u pokusaju minimalizacije broja i velicine uredjaja.
  2. https://www.hifiberry.com/dacplus/ Cao drustvo, jel imao neko prilike da isproba ovo? Imam raspberrypi na koji se kaci i verovatno cu poruciti ovih dana ali bilo bi lepo ako neko ima neki komentar.
  3. Da ali ja bih da izbacim racunar iz igre. U tome je i stvar tako da treba da gledamo na to kao da imam samo aktivne zvucnike
  4. @Peter Oba uredjaja zajedno 370e @Kursum Da kanda sam prevideo nesto. Ne bih da menjam zvucnike, da li je ovo nepremostiv problem bez dodatnih troskova?
  5. Izvor bi bio doticni blue-ray, USB ili internet radio. Povezao bih cincom L/R. Hocu da potpuno izbacim racunar iz igre u toj varijanti. Nadam se da nisam nigde omasio i lupio glupost
  6. Zdravo drugari Lutam tako nekad po internet prodavnicama pa naletim na neke popuste koji mi se ucine posebno zanimljivo. Trenutno muziku slusam sa racunara preko Creative Sound Blaster X-Fi Titanium PCI-Express i ESI nEar08 satelita. Zeleo bih iz te racunice da se oslobodim desktop monstruma koji i pored svih mojih pokusaja i dalje pravi znacajan huk vazduha (nista ne zuji). Pa sam tako na nekom usputnom prelazu uvideo ovu ponudu (zivim u Ceskoj). To je po trenutnoj ceni 370 eura i ja bih rekao OK ponuda (pogotovo kad me prevare ovako velikim popustom). Nisam strucnjak za zvuk tako da nemam prevelike zahteve i ovi zvucnici su me do sada sluzili dobro pa sam hteo da se prosirim malo Soba je 4m x 7m i slusa se normalnom glasnocom raznih pravaca (ali bas raznih) a i gledali bi se i filmovi preko toga. Ima li smisla i jel dobra to ponuda u ovoj situaciji? Ako ne, ima li neki drugi predlog?
  7. .epub i .mobi su isti formati tako da se samo olako prebace u Calibre. Sto se tice popravke i vracanja u garanciji ako se dobro secam koleginica ovde u CZ je prijavila da joj je pukao ekran i oni su redovno poslali novi kad je ona poslala stari. Nisam siguran da li je imala neke troskove oko slanja.
  8. Kindle se krade, papirne knjige ti niko nece ukrasti
  9. Kindle po meni iskljucivo WiFi, ne vidim da mi je potreban jos jedan nacin da se okacim na net. Keyboard je nepotreban potpuno ako ne belezis stvari (ili surfujes internetom) a to je vrlo neprakticno za mene. Bez tastature je osetno manji za drzanje u ruci i rekao bih laksi ali nisam ih drzao jedan u jednoj ruci drugi u drugoj. Uporedi ga sa novim Nook-om ($139) koji ima integrisano osvetljenje sto je po meni jako dobar benefit. Evo sad gledam prvo ga nema na stanju a i znam da je bilo problema sa slanjem van US. Google Nexus 7 od 16GB kazu da se vec rasprodao u US i prica se o 7'' iPadu za oko $300 uskoro (poslednje sto sam cuo).
  10. Znam da to nije pitanje ali tablet od 6-7'' ti nece raditi posao nista bolje od Kindla od 6'' IMHO. Kindle DX je sa $380 preskup za to jer uz neku manju doplatu dobijes ipad nove generacije. Ako to mora da bude za citanje PDF-a i da podrzava celu stranu ja bih definitivno pikirao iPad zbog mogucnosti dalje prodaje bez velikog gubitka vrednosti ukoliko se pojavi nesto bolje. Kazu da ce Amazon do kraja godine da izadje sa Kindle Fire u nekoj velicini ranga 9'' sto bi moglo da se uklopi i opet bude jeftinije od iPad-a. Isto se prica da ce izaci manji iPad uskoro tako da ako nije hitno ja bih sacekao jos par meseci da vidim kakve novosti ce da se pojave do jeseni.
  11. Ne bi trebalo da bude problem da se dogovoris sa tim likovima da ti nabace tu knjigu u PDF i nekom epub/mobi i da probas. Samo im posaljes mailom pre nego li dodjes i tacno vidis kako je. Ja licno ne mogu PDF da citam, burazer ga cita sa okrenutim ekranom za 90% ali opet moras da skrolujes po stranici sto mene uzasno nervira.
  12. Najbolje ako imas nekog iz US da dolazi da ti donese posto je tamo i jeftinije. Kao drugu opciju isto ovo samo iz EU da te ne bi rebnuli PDV+Carina+Spedicija. A kao treca mozes i sam da narucis ali krajnja cena je varijabilna u zavisnosti da li ce da salju na carinu ne znam kakva su sad pravila posto si ranije mogao do valjda 100e bez carinjenja. Ja sam hteo busom da posaljem burazeru ali su mi bezobrazno trazili vozaci 40e na sta sam ih ja vrlo kulturno odbio.
  13. Rabim Kindle 2+ godine i mogu da ti kazem da je lepse nego stampana knjiga. Jedini problem na koji ja naletim jeste ako hocu da preletim knjigu ono 2-3 strane ovde pa pa 2-3 iz sredine pa malo sa kraja da osetim knjigu. Citam iskljucivo non-fiction knjige i 4-5 sati sa kratkim pauzama (zbog mozga ne ociju) svaki sat i nema problema. Calibre je program koji radi konverzije sasvim pristojno, i ono sto ume da zabrlja jeste da ostavi futer i header kao da su pravi tekst ali posto je na svakoj strani isto to samo preskocis, vrlo brzo se naviknes. Autonomija je beskonacno ako redovno citas Tj videces da ti fali baterije pa ces ukljuciti da se napuni. Struja se trosi pri promeni ekrana tj pri listanju a ne pri prikazivanju. Na kraju i cena u poredjenju sa raznim tabletima je sjajna tako da za citanje knjiga postoji samo jedna opcija a to je eink reader. Cini mi se da novi Nook ima i led osvetljenje u sebi pa pogledaj i njega. A ovaj najnoviji kindle bez tastature je smesno lagan (ima ga koleginica) i za istu velicinu ekrana je nesto manji.
  14. Dzordz

    Šta se sluša ?

    Soundtrack: Martin Scorsese: The soul of a man
×
×
  • Create New...