Jump to content


Knežević

Članovi
  • Posts

    217
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Knežević

  1. Hajde da i REL ima svoju stranicu Building A REL 3D System https://rel.net/building-a-rel-3d-system/?utm_source=Building+A+REL+3D+System&utm_campaign=Building+a+REL+3D+System&utm_medium=email Nova serija HT: https://rel.net/shop/subwoofers/ht-1003/ https://rel.net/shop/subwoofers/ht-1205/
  2. +1 za temu Mene bi zanimala priča o surround-u. Način postavljanja ima u korisničkom uputstvu, koliko se udalji svaki zvučnik od zida, razmak između zvučnika... ali bi me zanimale cake koje iskusni članovi koriste kod 5.1 i više zvučnika u sistemu... Najviše bi me zanimala priča o sabvuferu, kako nalaze najbolju poziciju, kako su podesili crossover, low i lfe level. Što kaže začetnik teme da će neko reći ima sve na YT-u ali ipak je bolje kada bi ovaj forum imao i video sekciju.
  3. Vlado, koliko ima istine u postu: http://www.avsforum.com/forum/90-receivers-amps-processors/2932044-denon-avr-x3400h-vs-marantz-sr5012-vs-yamaha-rx-a870.html#post56045592 1. Hajde da se složimo da je Marantz bolji za stereo ali da li je moguće da korekcija kod Marantz-a XT bolje odrađuje posao od Odisej XT32 kod Denon-a? 2. Ako isključimo stereo iz priče i fokusiramo se samo na surround, šta bi bilo bolje za home theatre 5.1: SR5012 ili X3400H?
  4. Ima, samo je pitanje šta se podrazumeva od ova dva:: Zone Audio Output: Speaker / Preout / Multichannel Pre Out (7.2)
  5. Za dva kanala, novo, na šta treba obratiti pažnju kada se kupuje na primer Marantz SR5012 a da su prednji Monitor Audio Bronze 2, soba 16m2... šta se gleda/uparuje?
  6. Hvala Ako ti nije problem napiši par predloga za snagaše čisto da vidim o čemu se radi - da proguglam, koliko koštaju i sl.
  7. Pozdrav, S vremena na vreme pogledam cene novih AVR i vidim da Marantz SR serija uskoro neće moći da se kupi ispod 1.000€. Svake godine nova verzija i nova veća cena (za sada je kod nas samo ispod hiljadarke 5012 bilo na KP ili u Player-u). Da li opravdano povećavaju cenu (poboljšavaju hardver, softver...) ili su na glasu kao Apple, da stave cenu telefona 3.000€ ljudi stoje u redu i kupuju? I još da pitam da li je Marantz AVR najbolje rešenje za surround i stereo? Kakav je Denon po tom pitanju (na primer da sada kupujete AVR za 5.1 sistem i da vam treba i za stereo da li bi išli na SR5012 ili X3400H)?
  8. To sam i ja primetio, pored mene je sedela jedna lepa plavušica (bila sa drugaricom)
  9. Bejah. Da li su morali u svim sobama da puštaju preglasno muziku? Jedino je 4Audio puštao u granicama normale. Znam da hoće da istaknu svaki ton ali bi daleko prijatnije bilo da su se međusobno izlagači dogovorili da spuste ton na toliko da ne mora u svakoj sobi da se čuje "komšijska" muzika.
  10. Da li je dozvoljen ulaz u trenerci i patikama ili mora pošto je hotel u pitanju cipele, pantalone, košulja...?
  11. Da li je bilo surround sistema i ako je bilo da li ima nekih sličica da postavite? Ja sutra idem, da li ima razlike kada se ide drugi dan ili je sve isto što se tiče izlagača kao i prvi dan?
  12. @rokijana Možeš li iz prve ruke da preporučiš neke modele koji nisu skuplji od 800€ (novi) a da su tihi? Na primer za "BenQ W1070+" isto kažu da je bučan u "normal" modu.
  13. Lepo Kolika je bila prošla soba a koliko je ova m2?
  14. Šta puštate za testiranje, koju muziku, neki poseban test sa neta gde samo radi sabvufer a ne i zvučnici, ili neki film gde se sve trese ili nešto sedmo?
  15. Nikada nisam voleo taj pristup da cenovnik nije istaknut javno na sajtu, bilo da su u Srbiji to proizvodi FTA, Dynaudio, REL... ne znam ni koji je razlog da se javno ne stavljaju cene....
  16. Da li su ista podešavanja za stereo i surround kada se podešava sabvufer? Na primer imamo sabvufer i podesimo za stereo: crossover, lfe level, hi/low level... da li ista podešavanja važe za surround?
  17. Zna li se datum za Hi-Files Show 2017?
  18. postoji li šansa da ubacite dark temu?
  19. @toni67 Prvo pohvale za surround. Pitanje, da li si se igrao sa različitm AVR tipa Denon, Marantz... ili si odmah kupio Yamaha AVR bez slušanja ostalih? Ovo pitam jer mnogi imaju Monitor Audio sisteme i postoje oprečni stavovi koji se AVR najbolje slaže sa MA zvučnicima pa ako si se družio da javiš
  20. Kako se pokazao Epson EH-TW5200, koliko je bučan (u ne eko modu), boje, osvetljenje...?
×
×
  • Create New...