Jump to content


NenadBG

Članovi
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NenadBG

  1. Kad porastem bicu http://www.kupujemprodajem.com/PIONEER-CT-939-MKII-Hi-end-Zamena-7384643-oglas.htm?filter_id=33318873
  2. Najvisu ocenu je dobila Yamaha 3.48 na skali od 1 do 5 tip trake Sony UX-ES.Niko nije presao 4.Mada nije fer test, po meni trebalo je raditi test na istom tipu trake pa medjusobno uporedjivati dekove.A mucni Sony tc-k555 cabar i to na trci svog brenda.
  3. Verovatno da je to najprostije resenje koje radi posao.Isto tako niko od proizvodjaca nije predvideo da ce se dekovi toliko dugo slusati i upotrebljavati.Mislim da za kucnu upotrebu dovoljno dugo radi posao tj stiti glave od prekomernog habanja.Posle dvadeset i kusur godina s obzirom da jos uvek sviraju i rade izgleda da nije ni lose.
  4. Evo ja nadjoh da 93 ima pressure lifter
  5. Idler potpuno ste u pravu valjda su shvatili da ce dek biti uskoro "pregazen" novijim formatima pa se vise nisu trudili da daju pun kvalitet.Ja imam CT939mk2.Inace CT91a je indentican CT939 kao sto je CT979 indentican CT93.Ako vam bude trebao user ili service manual za 939 necete ga naci (bar ja nisam) ali ima za 91a.Mada za broj godina koji je kod mene nista osim gumica pogona kapstana i redovnog ciscenja rolera, nije trebalo da se radi na njemu.
  6. AIMP3 prati podesavanje zvucne kartice,a moze i rucno da se podesi sempling rate.U meniju sound pod izvorom sto je tvoja kartica udji u propertis i nadji system efects i disabl-uj,pa probaj tj pusti neku stvar pa ako ti se ne svidi ti vrati tj enab-luj.Kod mene je sve prodisalo kad sam disabl-ovao.U toku reprodukcije menjaj sempling rate u AIMP-u pa oceni kad najbolje svira.
  7. Prateci ovu temu a posto sam vlasnik Pioneer deka ct-939mk2 uhvati me malo zelja da ga ubacim u program slusanja.Elem sednem i pustim kasetu snimak Grand Funk sa ploce kad ono cvrc.Svira ali kao iz bureta.Pogledam lepo vrti kasetu premotava ali brzina niska.Naravno hitna operacija.Prvo da nadjem servisno uputsvo nema.Nadjem od ct-91 koji je indentican njemu ali je razlika u tome sto je na 91 lakirana prednja maska i ima drvene stranice(kao kod ct 93).Raspored dugmica isti i mehanizam isti.Super operacija moze da pocne.Izvadim mehanizam napolje pregledam i ustanovljavam sledece.Kapstan motor radi ali trakasta gumica labava.Gumica koja povezuje kapstan solje nije losa.E a sad ril tockic ima gumicu do koje de bi se izvadila treba dosta rasturanja i to skinuto.Gumica koja sluzi za otv.i zatv. vrata i podizanje glava losa.U Silkenu ima gumica pogonska sa kapstan motora izmedju solja nema.Ima gumica za vrata i glave.Ril gumice nema.Odradjeno je sledece: Ociscena putanja gumenih traka na kapstan soljama.Traka koja povezuja solje prevnuta i vracena.Pogonska stavljena nova. Ril gumica skinuta sa plasticnog tickica i finom smirglom ismirglana kao i gazna povrsina na rilovima kud gumica gazi. Zamenjena gumica za vrata i dizanje glava.Tu mi se izubcio pa sam se malo mucio dok sam ukapirao da vrata moraju da budu otvorena da bi se pravilno uzubio.Podmazani kapstan lezajevi. Sve vraceno i spakovano u kuciste i sad samo prede.Ovaj mehanizam je tih i pouzdan posustao je tek posle samo 22 godine normalne kucne upotrebe.Vidim da su se do samog kraja prizvodnje drzali tog mehanizma sa malim dodacima ali u osnovi to je to.Ovaj dek pravi odlicne snimke i dobro podnosi snimke sa drugih dekova,bias je rucni ali radi posao lepo.Reprodukcija je malo kolorisana verovatno zato sto ima stalno ukljucen hx pro filter ali je sve ukupno primamljivog zvuka. Evo i nekih slicica mehanizma
  8. Dodatak- za one koji nisu uradili. U podesavanju softvera za zvucnu karticu u properties za svaki playback device pod system effects stiklirati Disable system effects.Ko nije to uradio neka proba sa i bez toga da pusti muziku sa bilo kog playera samo ce mu se kasti.
  9. Postovanje Retro ako moze pun naziv spreja ili kataloski broj.Unapred hvala
  10. Evo nekih lepotana i malo Pioneer golotinje i jos malo
  11. Evo malo za ljubitelje sa neta pokrece ih i ovi slatki Xeo 5 i 3
  12. Evo i ovo sam nasao http://www.donberg.ie/catalogue/audio_spares/pioneer_audio_spares/piac_219.html
  13. Dragi kolega evo nadjoh neke slike "pravog reference mehanizma"koji su isli u Pioneer-ove bolje serije 939, 959, 979,91,93,ovi u nizim serijama su pali zbog ustede Pozdrav
  14. Evo slika .Nije neka.Davno sam ga slikao kad sam hteo da ga prodam pa sam odustao.Radice do samog svog kraja.
  15. Hocete li i mene da primite u svetiliste.Ja imam SL-1400mkII.Malo je mator ali jos uvek radi kao i kad je bio decko.
  16. Ja sam prvo skinuo verziju 3.0 podesio je pa kad je radio update isto svira samo je ubacio novije pluginove.U opcijama podesavanja ima sound effects pa u njemu MOD ramping Off, surround Off, Playback mode Normal.U donjem desnom kraju polja ima DSP menager to staviti na Default. I auto adjust equalizer preset for the track iskljuceno.Sa tako podesenim playerom sasvim normalno svira bez gruvanja basova.
  17. Zdravo, Ja sam vaÅ¡ novi Älan Iz Beograda sam, zovem se Nenad i imam 25 god.Ljubav prema muzici nasledio sam od oca kao i ureÄ‘aje. Uz malo apgrejda osim sa gramofona,deka,CD plejera sluÅ¡a se muzika i sa kompa.Od opreme pojaÄalo sony ta-f700es,pionir dek ct-939,gramofon technics sl-1410mk2,cd plejer sony cdp-997,md sony 530 kao dac i tuner sony st-s390.Zvucnici vintage sony ss-u572.Za sad toliko pozdrav svima.
×
×
  • Create New...