Jump to content


Vladeta

Članovi
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vladeta

  1. Kakve kolekcije dekova wow, svaka cast na prostoru i vremenu za ovako nesto
  2. Stigao dek. Nadam se nekom slobodnom vremenu u narednih par dana za isprobavanje i uzivanje.
  3. Nasao sam trazeni dek tako da tema moze da se zakljuca. Hvala
  4. Veoma zanimljiv dek i jako me zanima kako to sve radi uzivo.
  5. Zdravo, Zeleo bih da kupim navedeni dek, Onkyo TA-2570 u dobrom servisiranom stanju. Molim Vas ponudite. Pozdrav
  6. Pozdrav dobri ljudi! Nostalgija uzima maha pa pored solidnog Sony Walkman-a WM-EX505 bih zeleo da se pocastim nekim pravim dekom a izbor je pao na Onkyo TA-2570. Po misljenju mnogih, dek zavredjuje paznju i sasvim je solidan komad audio tehnike. Ako ga ima neko ko bi zeleo da proda, ja sam zainteresovan pa Vas molim ponudite. Hvala puno i veliki pozdrav
  7. Zaboravio sam ja da pisem ovde ali nisam zaboravio da slusam muziku Bilo je, da kazem, nekih promena u sistemu, Philips FA960 je na zalost posustao, jedan od otpornika je poceo da varnici i cim sam to primetio iskljucio sam ga iz sistema. Imao sam nameru da ga osvezim kompletno ali za sada odustajem i stavljam ga na razmatranje. Sony plejer CDP-750, Yamaha risiver CR-820, Technics risiver SA-103L i drajveri iz "Niskih" kutija su otisli dalje pre par godina, ostadose samo kabineti da podsecaju na neke davno prosle godine. CD plejer koji trenutno koristim je poznati Philips CD-472 a drustvo mu pravi Philips FT-880 tjuner koji se dosta retko slusa. Philips pojacalo je zamenilo savremenije i novije Denon pojacalo PMA-980R u spoju sa i dalje aktuelnim Grundig Super HiFi Box 2500a zvucnim kutijama. Na prvo slusanje sam primetio koliko je Denon siroviji i ne tako mekan i vazdusast kao Philips pojacalo. Sada, vec posle mesec dana slusanja sam se navikao i tu razliku slabo primecujem. Sto se tice kasetasa, tu se polako javlja potreba da se podsetim kako je to nekada izgledalo i zvucalo. Pre neku godinu sam naleteo na Sony Walkman WM-EX505 koji je u solidnom stanju s obzirom na godine a sto je zanimljivo, jos uvek radi. U planu mi je nabavka nekog solidnog deka za slusanje kaseta, ne preterano skupog. Dosta sam citao u zadnje vreme oko toga i izbor je pao na Onkyo Integra TA-2570. Ukoliko neko ima ovaj dek i zeli da proda mozemo da se cujemo i dogovorimo. Veliki pozdrav svima!
  8. ВаиÑтину Ñе роди! Срећан Божић!
  9. SNG drugari! comment: After watching this, I so want to dress up like them and dance to this song =D! ...i original
  10. Ako može neko struÄno ili praktiÄno da mi objasni Å¡ta je sa slabljenjem signala i dužinom antenskog kabla?
  11. http://www.youtube.com/watch?v=RLyk7Jst9Bk
  12. Ja mislio da niko ne Äita moju temu kad ono gle Äuda, uÄinilo mi se u jednom trenutku da se sam sa sobom dopisujem... Da pridodam kolekciji Philips FA-960 u kojoj su Grundig kutije doÅ¡le opasno do izražaja. Onako laiÄki mogu reći da mnogo bolje zvuÄe nego na Yamahi CR-820. Yamaha će malo da odmori sada.
  13. I najzad ono pravo - Grundig Box 2500 a Professional Od jutros se družim sa Eddy Grantom u sobi...
  14. Izvinjavam se ako je bilo ranije.
  15. Stigao novi/stari CD plejer, u pitanju je Grundig CD 8100 sa ugraÄ‘enim 1541A DAC-om i CDM 4/25 transportom. Imam joÅ¡ i Sony CDP-750 u koji je ugraÄ‘en takoÄ‘e 1541A DAC i KSS-151A transport. Sony nisam joÅ¡ uvek sluÅ¡ao jer neće da uÄita disk a laser ne mogu da naÄ‘em. Znam da može zamena da bude KSS-210A ali ni njega ne mogu da naÄ‘em. Za sad mi to nije prioritet, ono Å¡to sam u stvari hteo da pitam je vezano za Grundig CD plejer a to je lampizacija. Da li može neki savet Å¡ta i kako oko toga. Da li može neko da mi kaže koliko novca treba za tako neÅ¡to i da li ima delova da se naÄ‘u, naroÄito mislim na lampe koje su najbitnije. Grundig mi zvuÄi sasvim solidno ali koliko sam Äitao po netu tek posle lampizacije on postaje ozbiljna zverka. I joÅ¡ jedno pitanje je vezano za muziku, Å¡ta mi preporuÄujete da probam na njemu? Na Å¡ta da obratim pažnju itd. Imam par originala a sve ostalo su nekadaÅ¡nje bugarske kopije i par rezanih. Ako ne može da se naÄ‘e CD preporuÄite neki dobar FLAC album sa savetom na Å¡ta obratiti pažnju. Pozdrav i svako dobro.
  16. Ajmo opet izvlaÄenje teme iz naftalina, ako ovi laseri nisu dobri, koji jeste dobar i gde ga nabaviti. Konkretno me zanima KSS-210A i koja je cena?
  17. Naleteo sam na par jako interesantnih bookshelf zvuÄnih kutija, u pitanju su TSM Puris 200 kutije. IznenaÄ‘en sam kako lepÅ¡e zvuÄe od Körting B-100 kutija, mekÅ¡i i dublji bas, Äistiji visoki i srednji tonovi. Interesuje me Å¡ta vi mislite o Puris 200 kutijama i da li ste imali prilike da ih Äujete? Po internetu nema neÅ¡to mnogo informacija ali ono Å¡to sam naÅ¡ao ljudi su davali pozitivne komentare. -----------------------------------
  18. Ostao sam dužan odgovor i izvinjenje što nisam javio kada je trebalo. Kabl je plaćen oko 1200 dinara ako se dobro sećam. Evo slika: ------------------------------------
  19. Gde ga naÄ‘e za 500 dinara? Svaka Äast
  20. Stigao i Mogami interkonekt kabl
  21. Da, ali nisam smeo tada da zapnem jaÄe, sada u ove sitne sate sam se malo odvažio i skide se. Hvala u svakom sluÄaju na pomoći.
  22. Skinuo sam volume, balance se baÅ¡ ne da. Ovo je dovoljno da napravim potrebni razmak tako da je sada sve ok Å¡to se "dodirivanja" tiÄe. Ostaje joÅ¡ mirna struja.
  23. Hehe, hvala stoN_Cold. Sutra pravimo roÄ‘endan ćerkici pa sam od ponedeljka slobodan. Da li bi mogao da navratim u ponedeljak i kada? Samo da prokomentariÅ¡em sliku koju si postavio, kod tebe se izmeÄ‘u prstena za balance i toÄkića za volume vidi da postoji razmak od 1-2 mm, kod mene taj razmak je minimalan i zbog toga se dodiruju.
×
×
  • Create New...