Jump to content


predragm

Članovi
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

About predragm

  • Birthday 04/14/1952

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    Vinyl prevashodno u HiFi-ju.
    Maketarstvo, naro�ito arhitektonke makete
    ''Vešt u ruke''- dosta toga napravim sam

Recent Profile Visitors

2,312 profile views

predragm's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Drugari, pogledajte ovde, imaju veliki izbor i odlična su vešanja, lično se uverio. https://www.repairyourspeakers.com/en/
  2. Problem sa bojenjem plastičnih predmeta je priprema podloge - neophodno je naneti prajmer za plastiku! Ja boje nabavljam u Max Meyeru na Severnom bulevaru pored Hunday salona. Tamo se može dobiti i savet za postupak i naručiti ton da se napravi odgovarajući ton. Nanošenje obavezno prskanjem pištoljem - er barašem ukoliko je predmet mali.
  3. Video i čuo klip na linku! Kako li to tek zvuči uživo!? https://www.facebook.com/notaplus.ru/videos/sa-laboratory-black-knight-reference/561700691291996/
  4. Izvinjavam se zbog malog haosa koji sam napravio svojom nespretnošću. Sve u pokušaju da sakupim ono što je Father uradio na modifikacijama svog phono preampa.
  5. Inspirisan iskustvom sa bajpas kondenzatorom u napajanju pojačala snage koji je doneo neočekivani zvučni napredak i poslušavši preporuke za njihovim korišćenje i na drugim mestima, kao što su, izlazni kondenzatori ili u zvučničkoj skretnici su me naveli na novu kupovinu i njihovu implementaciju. Vrlo čujan zvučni napredak doneo je izlazni kondenzator zamenjen u Phono Prempu pre neki dan. Radi se o Vishay 1uF 1840 2M 630V- kondenzatoru koji toplo preporučujem svima koji imaju mogućnost ili želju da se igraju sa ovakvim stvarima. Na donjim slikam može se videti konačna prerada NAD-ovog 1130 preampa sa naglaskom na napajanje (sa leve gornje strane), Phono sekciju (sa desne strane) i njegovo izolovanje preko Alps blue potenciometra i pomenutih kondenzatora na par novih RCA izlaz-a, preškačući ostatak line pojačanja, ton kontrola, loudisa ... i svega što se nalazi iza selektora slušanja. Dakle preamp je u potpunosti i isključivo Phono dedicated. Takođe, vrlo značajna modifikacija, a mnogo ranije urađena, su svi elektrolitski kondenzatori za Ultra Lo ESR i svi otpornici u napajanju i phono delu za metal oksid istih vrednosti a od 2W. Ulazna sklopka je takođe u celosti izbačena i funkcionalno opredeljena isključivo MM reprodukciji, kao i konačnoj odluci koju sam doneo sa tim u vezi. Ožičenje je Neutech UPOCC 22AWG kupljen u Kanibalu. Pronašao još i ovo
  6. Ovo nađoh na početku Fatherovog pisanja o sopstvenom sistemu. Šta je još uradio nisam dalje istraživao. Phono stage: NAD 1130 , Total makeover DIY by Father Prerađena phono sekcija i centralno napajanje sa premošćenom i direktnom izlaznom vezom na back panel preampa. Zamnjeni svi elektroliti (koji idu prema masi) u uređaju za Ultra Lo ESR nekoliko puta veće vrednosti i voltaže, kao i svi preoostali elektroliti ali sa zadržanim vrednostima ali većom voltažom i Ultra Lo ESR karakteristikama. Zamenjeni svi otpornici u napajanju i Phono delu za MOX 2W. Izbačen ceo izlazni sklop phono sekcije i zamnenjen samo jednim izlaznim parom kondenzatora VISHAY MKP X2 10uF 1000V . Izbačen kompletan ulazni sklop i zamenjen samo jednim parom otpornika prema masi od 82Kohm-a. Ovaj otpornik je praktično prvi zahvat urađen u zvučnom smislu a poslednji napisan, ali je i dalje predmet daljih testiranja i merenja do konačne vrednosti, jer je izmena izlaznog konda i svih otpornika dramatično uticala na odziv uređaja, kako u merenom tako i slušnom smislu, naravno sa pozitivnim ishodom, pa se postavlja pitanje sadašnjeg idealnog ulaznog otpora i njegovog uticaja na odziv i zvuk... Volume za phono: Trenutno u vidu pasivnog Blue Alps 50K potenciometra u sopstvenoj kutiji, planiram da ga ubacim u kućište preampa u narednom periodu i izbegnem 1 set interkonekta na putu signala.
  7. Ja bih poslušao i razmotrio novi Elac Debut DB62, o kome je ljubao pisao onomad, a može da se nađe i na You tube, onako za uvid.
  8. Ova je malo duža, taman koliko nedostaje! 50x35x3 cm http://kuvajtesastilom.rs/product/bambus-radnablok-ploca/
  9. Odlično. Sad bar znaš kako bi mogao da se snađeš kad ako ti oped puknu.
  10. Ona Osawa +Jelco 750d i bog da te vidi
  11. Ne posedujem isti, ali mi li;i na M5-6?
  12. Treba obratitipažnju na to da preko ovoga na slici dođe pokrivna maska, tako da ništa unutar pozicije na kojoj je šraf ne sme da štrči da odbija masku. Onaj pravougaoni deo na "glavi" originalnog plastičnog šrafa je vođica kroz kanal u kome je šraf, i pozicionira ga u tom kanalu. Švaba zna zašto je tako isprojektovao, pa ne bih odstupao od originalnog dizajna.
  13. Gledajući u fotografiju na kojoj je sklop za podizanje poklopca, deo o kome je reč je ono belo na dnu. ja bih probao sa odgovarajućim mašinskim šrafom sa šestougaonom glavom. Glavu je potrebno obrusiti sa sa dve bočne paralelne strane sve do tela šrafa preostali deo glave doterati na gabarit one pravougaone "pločice", a onda kroz preostali deo glave probušiti rupicu za kačenje opruge.
×
×
  • Create New...