Jump to content


dragon

Članovi
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

dragon's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. http://www.hi-files.com/forum/index.php?/gallery/album/79-teac/ Evo ja sam napravio album na svom profilu.
  2. dragon

    Teac

    mehanizam
  3. A kako da postavim slike? Ne dozvoljava mi sa opcijom slike, a ni opcija link ne dozvoljava mi.
  4. Pa izgleda da moze. Otvorio sam ga, odvojio celu mehaniku od kucista, pregledao sa svih strana, pogledao da li je gumica na svom mestu, ostavio je spojenu sa elektronikom, stavio kasetu, pritisnio play kad ono radi. Ono sto mogu da primetim jeste da ima sa unutrasnje strane jedan plasticni tocak, odnosno zupcanik koji se pomeri za polovinu kruga kada mehanizam ide na gore, a tu je i jedan elektromagnet, koji povlaci polugu. Slikao sam mehanizam pa cu postaviti slike. Evo sada vec par dana slusam kasete i za sada nije pravio problem.
  5. Ne slazem se. Recimo da mi je elektronika jednim delom i hobi i profesija. Pitanje sam postavio iz razloga sto dekove moze se reci nisam imao prilike da popravljam. Radi se o mojim dekovima i mislim da ako je neko imao slican dek i slican kvar moze nekim savetom da mi da ideju na sta da obratim paznju i time sacuva vreme oko tumaranja i bespotrebnog rasklapanja celog mehanizma. Sto se tice alata i opreme, mislim da sam tu dobro opremljen.
  6. Skino sam poklopac, malo mozgao i pronasao tockic koji sam prstom pomerao dok se glava nije spustila u donji polozaj. Deck je posle toga radio normalno. Juce pokusam ponovo da preslusam neke kasete, upalim deck, ubacim kasetu, pritisnem play, a on pocne da vrti kasetu brze nego u play rezimu, ali primecujem da ne podize glavu. Ponovo ga ugasim i upalim, ali definitivno nece da podigne glavu. Da li je neko imao ovakav kvar?
  7. Slusajuci danas muziku desila se sledeca situacija. Posle pokusaja da premotam unapred i ponovo da pustim play, kaseta je pocela ubrzano da se reprodukuje. Premotavanje napred i unazad radi bez problema, ali kad sam pokusao da otvorim vrata i izvadim kasetu, to nisam mogao. Ugasio sam ga i ponovo upalio, ali ni to nije pomoglo. Imam osecaj kao da je glava ostala u play polozaju, jer kada pristinem stop i ponovo play, ne cuje se mehanika. Da li neko ima ideju sta mi moglo ovde da se uradi.
  8. dragon

    Teac

×
×
  • Create New...