Jump to content


Steva85

Donator foruma
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Steva85

  1. Dali SUB E-9 F Sub + naponski kabl. https://www.dali-speakers.com/en/products/subwoofers/sub-e-9-f Prvi vlasnik, odlično stanje. Sub se još uvek proizvodi i nov trenutno košta 72.000,00 rsd. Prodaje se pošto sam uzeo novi (bolji) sub. Stanje: 10/10 Lokacija: Beograd (lično preuzimanje) Cena: 200,00 eur (može i na rate)
  2. Prodato. Može lock.
  3. Nova cena 300 eur. Receiver radi perfektno. Razlog prodaje je što sam uzeo novi (bolji) avr.
  4. Denon receiver AVR X2700H https://www.denon.com/en-au/shop/avreceiver/avrx2700h https://www.whathifi.com/reviews/denon-avr-x2700h Prvi vlasnik, kupljen u Player-u pre dve godine. Posedujem sve: Kutija, daljinski, naponski kabl, postolje i mikrofon za kalibraciju, uputstvo itd. Stanje: 10/10 Lokacija: Beograd Cena: 400,00 eur
  5. Dragi kolega, drugi član se prvi javio porukom tako da njemu ide. Sorry
  6. Poklanjam zvučnu karticu: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro
  7. Ostali su Matrix (3 dela 1080p) i Interstellar (1080p). Ako odgovara, zamolio bih samo podatke na privatnu poruku pa šaljem danas ili sutra.
  8. Poklanjam Blu-ray filmove. Svi filmovi su poručeni preko kupujemprodajem (ripovi gde je zvuk untouched, dok je kod nekih diskova slika malo kompresovana). 1080p: - Harry Potter (svih 8 filmova) - The Lord Of The RIngs (sva tri dela) - The Hobbit (sva tri dela) - The Matrix (sva tri dela) - Inception - Interstellar 4K Ultra HD: - The Matrix - Interstellar
  9. Poklanjam Sony Blu-ray player BDP-S1500
  10. Nemam bas iskustva sa slusanjem zvucnika, ali sam cuo dali Oberon 5 kao i Dali ikon 6 (ne znam da li je bio Mk2 ili obican). Dali Ikon 6 Mk2 je veca klasa i mnogo ozbiljniji zvucnik. Pre jedno 7 godina sam cuo Dali Zensor 5 i odmah posle toga je prodavac nakacio Dali Ikon 6. Razlika je bila velika. Na prvoj pesmi sam odmah video da je mnogo bolji. Cuo sam dodatne zvukove u pesmi koje do tada nisam cuo. Tada nisam imao para za Ikon 6, a i sam zvucnik je preveliki za moju sobu. Iskreno, ne bih razmisljao uopste i odmah uzeo Ikon 6 (ako do sada nisi resio pricu). Dali Oberon je kao klasa iznad Dali Zensor, ali mi nije prevelika razlika (uporedjivanje Dali Zensor 5 i Oberon 5 pre par meseci).
  11. Tako sam i ja ranije gledao. Otisao sam u Tehnomaniju da kupim neki 5.1 sistem i sta god da su mi pustili, zvucalo je bas jadno. Dosli smo do cifre od nekih 800 eur sto je zvucalo da kazemo ok i prodavac mi je rekao, ako zelim da dam toliko para, da odem u njihov Hi-Fi deo. Otisao sam tamo i covek mi je prikacio entry lvl AVR (receiver) od 500 eur + 2 entry lvl zvucnika isto od 500 eur (par) i razlika mi je bila svetlosna godina. Ovo ti pricam cisto da bi imao u glavi da je stvarno nebo i zemlja. Najbolje je da odes i da poslusas taj spomenuti Pioneer 5.1. Posle toga idi u neku prodavnicu tipa Player ili 4audio i neka ti tamo puste entry lvl AVR + zvucnike. Raspametices se. Sto se tebe tice, mislim da je najbolje da uzmes AVR (receiver) i dva zvucnika + subwoofer. To ce ti biti 100x bolje od tog spomenutog Pioneera. Posle, kada skupis pare, dokupis centralni pa surround zvucnike. Na AVR nakacis TV, posle ces moci da nakacis i PS5. Muziku mozes da saljes sa telefona, kompa bezicno na AVR itd. Sto se tice polovnih stvari, moje misljenje jeste da te ljudi sa foruma ne bi zeznuli. Uzmes npr. ove zvucnike (novi su kostali oko 1.200 eur): Sto se subwoofera tice, nisam pronasao kod nas na forumu. Vidim da u prodavnici ima da se nadje Wharfedale za oko 250 eur nov (WHARFEDALE WH-D8 Sub) i verujem da je taj sub od 8" mnogo bolji od pomenutog Pioneera, ali sto se toga tice mislim da je bolje da sacekas da se javi neko iskusniji i da ti da svoje misljenje.
  12. Kakav ti je plan oko gledanja filmova? Da li bi pustao sa kompa (koji kvalitet), Netflix sa tv-a itd? Licno ne bih uzeo ni soundbar ni taj komplet. Smatram da je bolje skupiti jos para pa ici na neki entry lvl hifi. Koliki je maksimalni budzet koji trenutno imas?
  13. Da, poceo sam da citam i vidim da se savetuje limitiranje. Porucio sam miniDSP UMIK-1 pa cekam da mi to stigne. Kada stigne onda cu da uradim merenje, a u medjuvremenu cu da citam onaj forum sto si poslao. Javljam se sa merenjima i utiscima.
  14. Ma nije mi do 20 eur, vec je bilo da li ima poente uzimati. Da ne bude u smislu "nista neces dobiti sa tom aplikacijom". Uzeo sam sada pa cu sutra meriti. Hvala. 380 strana. Kasnim par godina
  15. Kakvo vam je misljenje o ovoj aplikaciji? Kosta 20eur, pa me zanima da li se isplati to uzeti ili ne? Mislio sam da sacekam oko merenja frequency response-a dok ne uzmem novi AVR (sa Dirac ili ARC-om), ali me danima bas zanima merenje pa sam odlucio da pitam. Trenutno imam Denon AVR X2700H i vidim da podrzava tu aplikaciju. Ukoliko je ok aplikacija, da li je merenje moguce izmeriti sa mikrofonom koji sam dobio uz AVR (za audyssey merenje) ili je potrebno uzeti npr. miniDSP UMIK-1? Hvala
  16. - Sto se tice zvuka sa TV-a do AVR-a, vezao sam optickim kablom. Preko HDMI ARC/eARC mi ne radi zvuk. Tacnije, proradi kada idem po onom uputstvu sto sam napisao bio, ali to traje npr. jedan dan i opet pocne da zeza. Mozda ce se u buducnosti, sa update-ima TV-a i AVR-a, resiti samo od sebe. Do tada koristim opticki. - Sto se tice povezivanje kompa sa AVR-om, uzeo sam 10m HDMI kabl QED Performance Active 4K60 UHD i sve radi perfektno. Kod nas sam jedino pronasao opcije tipa Hama za oko 2.000 rsd (sto nisam hteo da kupim). Druge dve opcije su mi bile Kanibal za 10.000 rsd ili za 16.000rsd. Posto je cena QED-a bila oko 14.000 rsd, odlucio sam se za taj iako bi sigurno i sa kablom iz Kanibala to sve radilo.
  17. Denon receiver AVR X1100W https://www.denon.com/en-gb/shop/avreceiver/avrx1100w Uz AVR ide i daljinski, napojni kabl, postolje i mikrofon za kalibraciju, uputstvo itd. Stanje: 10/10 Lokacija: Beograd Cena: 220,00 eur
  18. Da, ali za pocetak moze rucno da promeni rezoluciju pa da proba da vidi da li radi ispravno. Proba sa manjom rezolucijom i 480p filmom, onda 1080p film i rezolucija, pa 4K. Ako na manjoj radi normalno, a da pocne da zeza kada dodje do 1080p ili 4K to znaci da je u pitanju kvalitet kabla (treba mu bolji kabl). Ukoliko od starta krene da zeza i pre nego sto pusti film nego vidi samo desktop, onda pretpostavljam da je u pitanju neispravan kabl. Nadam se da ispravno razmisljam oko ovakvog testiranja? Ovo bi trebalo da znaci da moze da salje 4K. Ok, tako ce uvek da ti radi kada ubodes direktno u TV, osim ukoliko film nije sa TrueHD audio ili drugi nekompresovani audio zapis. U tom slucaju ces imati sliku ali ne i zvuk (posto vecina uredjaja TV, bluray ne podrzava pustanje audio preko usb-a ako nije kompresovan DTS i slicno). Ako sam dobro shvatio, ti uopste nisi pustao 4K film preko kompa vec samo 1080p? 1. Kada povezes sa AVR-om i u display propreties na kompu stavis da se duplira display, pre nego sto pustis film, jel vidis display na TV-u? Mislim na ikonice itd. Da li tada radi kako treba tj. bez nekog prekidanja u slici? - Ukoliko se vidi kako treba, probaj onda da skines neki film losijeg kvaliteta tipa 480p i promeni rezoluciju na npr. 720X480 i pusti film i vidi da li ce da secka ili ce slika i zvuk biti uskladjeni. Proveri information na TV-u da vidis koja rezolucija pise. - Ukoliko se ne vidi kako treba, onda je problem u nekim opcijama na kompu ili AVR-u. 2. Cim mozes da povezes direktno na TV, probaj istu pricu sa smanjenjem rezolucije.
  19. Koji si novi kabl kupio? Da li je na pakovanju pisalo npr. 10,2Gbit/s ili 18Gbit/s? Ako si uzeo neki Hama kabl od npr. 1.500 rsd, verujem da ce ti to tesko raditi i 1080p bez seckanja na 10m. Kada spojis na AVR i npr. dupliras monitor na TV, da li tada sve ok radi i samo pocne da zeza kada pustis sam film ili generalno zeza i kada se vidi samo desktop? Sto se tice 4K HDR, tvoj receiver to ne moze da prikaze posto nema HDCP 2.2 (bez obzira da ako ti graficka podrzava HDR). Prikazace ti samo 1080p. Ako ti graficka podrzava 4K HDR, onda jedino da direktno spojis sa TV-om i na samom TV-u da vidis na "information" koja je rezolucija da bi potvrdio da je 4K. Ako je to slucaj, probaj da pustis film 1080p ili jos neki slabiji pa da vidis da li ce biti seckanje. Skini sa neta neki 480p video pa vidi da li secka. Najverovatni je do kabla. Ovo pricam iz mog iskustva, ali ostali sigurno znaju vise.
  20. Hvala na savetima. Ima jos jedna stvar, a to je da nemam mnogo mesta da provucem kablove do TV-a. Kada se sve radilo, samo sam rekao da se stave buziri da imam za kablove. Stavljen je jedan buzir i tu nema sanse da prodju 3 HDMI kabla... Trenutna opcija je da mi barem jedan HDMI kabl visi sa strane TV-a (da nije provucen kroz buzir). Plan za Anthem je do kraja godine, ali i to moze da se produzi. Ne bih bas da mi vise tako kablovi godinu dana. Prodacu moj trenutni AVR, uzecu drugi. Kada bude doslo vreme da prodam taj "novi" svestan sam da cu izgubiti npr. 200 eur. To sam spreman da platim da mi godinu dana sve lepo funkcionise i ne provlacim toliko kablova.
  21. Za to mi treba graficka sa 2 hdmi izlaza ili za zvuk mogu mogu direktno sa ploce posto imam integrisanu zvucnu. Tu je isto pitanje oko kvaliteta zvuka? Takoje bih morao da uzmem jos jedan HDMI kabl od 10m. Pored toga imam isti problem sa pustanjem bluray diskova (opet mi treba dodatni HDMI kabl od playera do TV-a). Resenje mi je drugi AVR. Odlucio sam da poslusam savete od tebe @Delija i @NL. i da uzmem ozbiljniji AVR koji ce mi zavrsiti pricu oko filmova i muzike. Ciljam novi Anthem, ali je to plan do kraja godine. Za sada cu uzeti neki entry lvl AVR kao prelazno resenje, koji cu posle prodati.
  22. Btw sada sam video da moj AVR Denon X1100w ne podrzava HDR
×
×
  • Create New...