Jump to content


brijac

Članovi
  • Posts

    628
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by brijac

  1. Moja druga i poslednja custom edicija Nelson Pass b1k nutube kola, u smd varijanti. Dovedeno do maksimuma performansi, dalje od ovoga ova cev i ovo kolo ne mere. Jfe2140 jfet bufferi, rubycon mu 4.7uf 35v kondenzatori, uhw 1800uf 25v filter kondenzatori, 0.1% thin film otpornici, 270R vishay dale, 10R x2 metal element otpornici. Nutube cev je dekaplovana od glavne ploce preko zasebne plocice, i sundjera sa silikon polimer trakom izmedju slojeva. Sama ploca je dekaplovana gumenim odstojnicima od ploce, gnd je vezan za sasiju zicom umesto preko odstojnika. P089ZB custom filter ubacen (ima mesta za jos jedan ko zeli daisy chain). Neotech upocc ozicenje signala. Alps pot. Brick napajanje iz originalnog kit-a, ali valjalo bi da se koristi meanwell za jos koji procenat performansi. Sve to utice na poboljsanje zvuka, krem de la krem jfeti, najbolji smd film kondenzatori, najbolji filter kondenzatori za mali napon, kratak put signala, pcb dizajn sa gnd plane, manji parazitski uticaji itd..

    Dimenzija preampa 15.8x9.2x4.7cm. 

    Cena: 250€

    20240215_121308.thumb.jpg.8759f975a447c1897ca6b9514df518b6.jpg

    20240215_121511.thumb.jpg.822402e2ea1c06e4a26fb7ee73e46b9b.jpg

  2. Ako ti je oslabio frekventni opseg, ne bas, znaju bas na tim frekvencijama da proosciluju stvari :)

    A za konstrukciju je vec neophodan alat. Nema poente bez istog dizajnirati moderna kola nize distorzije. Pogotovo sto spice modeli nisu joste na nivou problematike realnog scenarija. 

  3. 23 sati ranije, giZ_Mo said:

    Све су то играчке, једино Тектроникс emoji106.png

    Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока
     

    Za audio, ovo je i vise nego dovoljno :)

    @Gorfili neka te lepo sluzi :) Mozes pokvariti dabome. Nemoj visoki napon direktno sondama koje si dobio da probujes. Postoje posebne sonde za to. Uvek povezuj gnd stipaljkicu prvo. Nosi antistatik rukavice/uzemljene narukvice, mada to vazi generalno za zezanciju u ovom sportu, od komponenti najvise stradaju fetovi (mosfet pogotovo). 

    @Willi Studer ne bih se slozio. Pogotovo sa ovakvim uredjajima koji imaju SPO (i slicne im) tehnologiju, prikaz je poput analognog. 

    S obzirom da ulazimo u eru D klasa, nemaju tu analogni skopovi sta da traze vise. Dabome kao i svugde, koliko para toliko i muzike. 

  4. Cmos cip, brzi shift registri. Zna da drvi bez toga u zavisnoati od dizajna, pogotovu na plocici na kojoj je stavljen 😁 Pisah tamo sta i kako i zbog cega cmos imaju zajebanciju sa dizajnom. 

    @Gorfili Za audio sasvim dovoljan :) Eventualno dobaci jos malo (~100e) i uzmi siglent, sve lepo sa garancijom i fabrickim pojasom od 200Mhz, vecom dubinom i brzim uzorkovanjem. Ne trebaju ti 4 kanala. No, ako neces dalje od ovoga ici u konstrukciju, ozbiljnije modovanje, samogradnju, opravke, nemoj trositi novac. 

  5. 19 minuta ranije, Gorfili said:

    Mislim da ću poručiti ovdje: UPA68HA Price - UPA68HA in stock - Buy UPA68HA on Utsource.net

    5kom - 4 dolara, ali poštarina 20e. Doduše ekspres, tipa DHL/FedEx, čeka se par dana..

    Da istražim sjutra imaju li taj tester za kondenzatore, to je korisna stvarčica. Hvala Nixie!

    Ni slucajno ne narucuj sa utsource. Skemcina :) Fejk stize, nekad te i cimaju da se cena promenila pa da doplatis, i opet sobijes fake. 

  6. 1 sat ranije, Nixie said:

    Ako motaju iste trafoe, biće to približno dobro za svaki primerak. Mala odstupanja nisu bitna toliko, ne znam ni koliko je odstupanje kod trafoa?  Tu se većeg dela oscilovanja ipak rešilo snuberom, svakako bolje nego napamet stavljati. Videću šta se dešava na trafoima kod kojih imam više istih sekundara. Misllim jesu oni isti naponski, ali ipak malo različiti po ostalim parametrima. 

    Ima razlike na istim sekundarima na dva razlicita (istih vrednosti) trafoa. 

  7. Cak i da fabrika odredi vrednost za jedan transformator, ima devijacija u istim u svakom proizvodu. Nikad to nece biti na nivou tim principom, naspram da se rucno meri svaki i podesava vrednost u skladu :) Sto za pojedince ne predstavlja problem, serijski uredjaji su vec, pa serijski uredjaji. 

  8. Dve i po pesme. Sedecki. I mozes gore procitati da nemam apsolutno nikakve sumnje da to zvuci super u krstenoj prostoriji, ne moze open baffle tako.. Niti imam ista protiv AI. Sve napisano gore. 

    Zvuk je bio bukvalno prikriven. Visokih nema, tupi. Srednji i bas (ono sto ga ima) mumlaju. Bukvalno baci cebe preko sistema, i pusti, to je kompletan dozivljaj. Drugi dan tj. nedelja, rano popodnevlje, tada sam obitavao. Nisam jedini sa istim zakljuckom. 

  9. Ako ti je ono u AI sobi zvucalo super, gluv si kao top, dzaba ti citava satnica. 

    Ne sumnjam da te i doticnog zabole, konstruktor je onaj ko konstruise pojacalo, ne da ga sastavi poput lego kocki. Pazi, da se ne cita izmedju redova, pojacalo. I jasno mi je da se ova prepiska svodi na bliskost sa pomenutim. 

  10. 11 minuta ranije, patason said:

    Ekspertsko znanje,hi end arogancija i prepotentnost a kad treba "put your money where your mouth is" corak....klasika.

     

    Mislis da bi ja uzivao u tvom drustvu na uzvratnom slusanju? Ali bi istrpeo i ako bi to vise bio psiholoski test a ne audiofolski.....a i uzdao sam se u tebe da od toga nema nista, hvala bogu.

     

    oslobodi moj termin trajno,hvala

    Prepotentnost mesas sa izjavom da sam probao oba modula, dok ti palamudis bez da si imao prilike. Toliko o tome. Arogancija na tvom mestu sa bio je tu tu i tu, obrnuo gomile sistema, pa rodjace, isto pojacalo imas u razlicitim kutijama sirom planete. Ne menja cinjenicu da cuo nisi, a dajes misljenje. Ti moduli gube informacije, output filter je los, ima svoj zvuk, kada uzmes da se edukujes, a malo i oslusnes bez prisnosti sa kreatorom ovog pojacala, znas, malo objektivnosti, mozes to i da zakljucis. Do tad odskakuci zabljim skokom. 

     

  11. 11 minuta ranije, sondek said:

    dotadašnjim rešenjem

    Vidis ovo je problem i sad. Kao i uvek, kada cujes nesto bolje, znas. Da se cuo bilo koji purifi modul, znalo bi se zasto ice poweri vise nisu resenje za D klasu ako se hoce izvrstan zvuk. Vide se mane, hvala bogu, tome se valjda i tezi i u kreiranju uredjaja, a i u posedovanju istih. Nemam nikakve sumnje da se u tom trenutku pri probavanju ice powera nije video boljitak, kao i sada da neko proba bilo sta od purifi modula, da dodje do istog zakljucka. 

    Sto se tice sistema na sajmu, ono je bio cebovan, roll offovan zvuk, kome se to svidja, sedi jedan. Da ne bude da tu pajam po sistemu, krivim sobu. Nemam sumnje da to svira dobro u dobrim uslovima, ali velika greska izbora zvucnika za sajamsku sobu.

  12. 1 sat ranije, somilenko said:

    Sa kojim zvučnicima, preampom, DAC-om, streamer-om...

    Ima vec nekolicina godina u Hr, tada sam im poslednji put dozvolio na magijima da mi umaraju usi. Dac je bio Chord Cutest, nije imao preamp. Pre toga sam ih slusao ne na iatom sistemu, ne secam se konkretno sta je bilo od zvucnika, ali znam da su imali cevni bafer i da je to zvucalo mnogo bolje nego kada je bio bajpasovan. Prosto inferiorna tehnologija za danasnje standarde D klase, koja je morala da postoji da bi se utabao pun punokrvnim resenjima. Meni je jasno zasto se ice poweri i danas koristw, dosta snage, mala cena za proizvodjace, sve je to legit. Ali da je dobro pojacalo u danasnjem svetu D klase, i nije. Moze da se ljuti ko hoce, ali ako se culo nesto novijeg poput purifi modula ili nilai, i ne cuje se razlika, moze slobodno da kaze dovidjenja komentarisanju performansi na objektivnoj skali. 

  13. I front end pomogne, ali mu ne pomaze u meri da to bude to, jer jednostavno output filter koji sve d klase koriste, je jednostavno falican kod ice power-a u odnosu na novije klase d. Nije jednostavno krsteno uradjen, i to je Bruno popeglao sa svojim izvedbama sa purifi modulima (cekam da cujem starkrimson module, gan ima smisla, ali i dalje ne verujem da su mimo toga resili o.f. poput Bruna). Samim tim, apsolutno nije isto sto i udje i da izadje. Moze tebi i mnogima biti super, jbg, ne znaci da nema bolje, i da postoje mladje/bolje usi koje cuju drasticnu razliku. 

  14. 20 minuta ranije, somilenko said:

    2000AS je na bass-u, za srednje i visoke je neki drugi modul sa posebnim linearnim napajanjem, u pitanju je snagaš za biamping. Što se tiče inferiornosti 1200AS2, ne bi se složio, verovatno ga nisi slušao sa odgovarajućim preampom, DAC-om..., jednostavno, taj modul nema svoj "zvuk", farbaš ga sa prethodnim stepenima, zavisi od filozofije sistema da li legne ili ne, kao i sve ostalo.

    Slusao sve moguce od D klase (ostao na purifi 1et400a). Najgore cudo ako nema lampe ispred. Onda i moze da se slusa. Purifi ga sije za dve glave npr. Imao uporedo jako dugo na slusanju. Ice power su proslost. Lep stepenik u probijanju puta D klasi, sad su vec ozbiljno pozadi. 

    @patason preporuci purifi module (1ET7040SA). Idealno bi bilo neko diskretno buffer resenje za isto. Sto se mene tice mogu i svoje module da posudim na slusanje, uporedjivanje, i stvaranje zakljucka, 7040SA imaju samo vise snage. Nista mi vise ne godi nego da domaci proizvodjaci imaju svoje mesto na svetskom trzistu, ali za to mora malo da se ide u korak sa vremenom, pogotovu sa D klasom. Bruno je ovde napravio remek delo, resio je problem sa filterom koji je mucio sve d klase, pa i ice powere. 

    PS. Mogu da se zadrze 2000AS na bass jedinicama. Nema neke razlike, a tu je veca snaga potrebna. 

  15. Sondek, prodaju/prave se uredjaji koji iz godine u godinu sve manje i manje mogu da opravdaju svoju cenu. Lepo niksi kaze, kao da konstruktori istih ne slusaju svoje krracije. Dok vecina posetilaca moze uzeti sapun u ruke s vremena na vreme, nauciti nepisana pravila ponasanja u javnosti i tako..

    Evo pogledaj 2019 temu, i tad sam bio odusevljen jeftinijim sistemom solaja/raal, u odnosu na primer mcntosh koji je i tada zvucao jako lose. Sasvim je normalno da spadne entuzijazam u nesto, kada te to nesto guzi, siluje, i govori ti kako je super. 

    Da se razumemo, podrzavam sajam (ovo gundjanje nema veze sa samim sajmom) :) Jako je lepo imati takvu manifestaciju za posetiti u svojoj zemlji 👋

  16. Najbolje i da ih stavimo u muzej i da se divimo istim, mozda savremene umetnosti, dizajn vecine je jako diskutabilan 😁 

    Treba da se cuje, valja se. Nece to zvucati kako dolikuje, ali moze da se cuje stogodj i zakljuci malo o uredjajima :) Meni je eto sajam potvrdio samo da je diy majka jana u ovom nasem sportu, i da se mnogo mzb prodaje ljudima sa dubokim dzepom i manjkom sluha. 

    Da ne hulim, imalo se probrati stogodj sto je i dobro zvucalo tu, te bi sigurno jos bolje zvucalo u kuci uz poznatu atmosferu i kontrolisane uslove, medju kojima su kao glavni faktor manjak organoleptickih svojstava, kao i odsustvo nevaspitanja, pojedinih posetilaca. 

    TLDR, quad esl zvezda dana, marten-d'agostino odlican potencijal (veliki pozdrav za prezentaciju, svetski), dynaudio (a i mcintosh soba) krvarenje iz usiju 😁 Srelo se par dragih ljudi, to je nekako i najbitnije od svega :)

×
×
  • Create New...