Jump to content


sphone

Članovi
  • Posts

    41
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,252 profile views

sphone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Hvala na savetima. Dragane javljam ti se PP, a što se tiče kupovine Earmen Donald dac bilo bi najbolje da se konsultujem sa Tijanom.
  2. Jasno mi je šta govoriš, ali moram od nečega početi, dugo godina nisam pratio audio svet (prvo pa drugo dete, prostor...) pa je došlo vreme da nešto uradim, mislio sam da kupim neki dac pa da menjam dalje, trenutno imam teac ar-600, canton plus xl, laptop, ali nisam baš zadovoljan pa bih menjao. Ima li neki predlog za "momački sistem" do 450e (20,0m2)
  3. Ineresuje me nekoliko stvari vezanih za Earmen Donald DAC. Prvo, predpostavljam da član Dragan Penev ima ili je imao Earmen Donald DAC pa me interesuje kako je zadovoljan. Druga stvar koja me interesuje, da li je Earmen bolji od dac-ova sa aliexpressa u istom cenovnom rangu, i treće kako kupiti Earmen Donald DAC, preko koga ili čega. E da, i još jedna stvar ima li veze DAC sa vrstom muzike koja se sluša, pošto sam gledao recenziju na yt za loxjie d10 gde čovek kaže da i nije baš namenjen za rock, metal, a bio sam mišljenja da kupim loxjie d10.
  4. Ima li bilo ko da podeli utiske vezano Canton plus X i Denon AVR-X1500H?
  5. Pregledao sam malo kp ima zvučnika iz ove serije, bilo bi dobro da se javi neko ko ima iskustva sa ovim zvučnicima u 5.1 sistemu i kako se ponašaju za film a kako zs muziku.
  6. Šta misliš o Canton plus X (front-rear), centralni AV 700 i nađem neki woofer. Ipak sam za nešto manjeg gabarita razlog su mala deca (ruše, ubadaju, ubacuju...) pa mi ova veličina zvučnika više odgovar, zvuči malo glupo ali tako je.
  7. Znam da su stari i sećam se ove serije (mislim da sam je video u 4audio) pošto sam tih godina dobio Eltax-a. Ako ima neko još neki predlog, može.
  8. Hvala na odgovoru sve si objasnio, možda je bolje da uzmem neki risiver novije generacije, Denon deluje ok a nije preterano skup i podržava dosta novih formata. Što se tiče zvučnika nisam imao priliku da čujem Yamahu, deluje pristojno ali na NS-90 mu fali visokotonac (zadnja slika)!?
  9. Hm, dobro pitanje, nisam razmišljao o tome, verovatno pitaš zbog risivera. Mislim da bi presudan bio kvalitet zvuka.
  10. Pozdrav svima. Odlučio sam da kupim avr i zvučnike 5.1 sa limitom ukupno do 650e. Sve bih povezao na sbb eon, laptop i uglavnom bi koristio za filmove i povremeno za muziku. Inače imam i TEAC A-R600 stereo pojačalo i Eltax Silverstone 200, pa bih sve to postavio u dnevnu sobu veličine oko 22m2. Znam da ova serija Eltaxa nije nešto ali davno sam ih dobio na poklon pa bih koristio još neko vreme. TV je Sony KDL-37EX402 (4 hdmi, 1 optical audio). To su informacije, prednost je nešto novo a može i polovno.
  11. Da li je neko povezao sbb d3 sa avr preko optical audio ili neceg drugog i pokusao da dobije 5.1 zvuk na HBO HD ili mozda na RTS HD kada prenose ligu sampiona?
  12. Muziku uglavnom sluÅ¡am preko 5.1 sistema koji imam. Kad baÅ¡ hoću da "sluÅ¡am" muziku odem u drugu sobu, tamo imam stereo pojaÄalo i zvuÄnike pa sluÅ¡am. AV risiver mi treba da na njega povežem i laptop i tv i d3 i joÅ¡ po neÅ¡to a najbitnije mi je da laptop spojim sa risiverom preko hdmi i da dobijem i zvuk i sliku (pisao sam o tome u prethodnim postovima). Eto zbog toga mi treba risiver i to ne neko ludilo nego neÅ¡to jeftinije Å¡to ima hdmi out/in a ne znam da li neki dac može da zavrÅ¡i posao i koliko bi bilo isplativo (ako može)?
  13. Aj predloži neki DAC ali ako ima nešto do 150-200e.
  14. A Å¡ta misliÅ¡ o ovoj varijanti: uzmem tu Yamahu i spojim na jazz speakers 9940 (prethodno na woofer ugradim chinc izlaz) pa Yamahu preko HDMI na laptop? Ja sam zadovoljan kako ovi jazz zvucnici rade i koristio bih ih joÅ¡ neko vreme pa me interesuje da li bi zvuk bio loÅ¡iji ili bolji nego trenutno? A trenutno su povezani na laptop preko jeftine usb zvuÄne kartice.
  15. ZnaÅ¡ li možda kako se ponaÅ¡aju HDMI ulazi i izlaz? Da li si imao neka iskustva sa HDMI, poÅ¡to sam negde proÄitao da su ljudi imali nekih problema. HDMI mi je potreban da povežem laptop sa resiverom (zvuk i slika) pa iz risivera HDMI OUT u TV (sony kdl-37ex402).
×
×
  • Create New...