Jump to content


najgori

Članovi
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

najgori's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. najgori

    HTPC...

    doneo dr emet braun iz 2014.
  2. mobi se od epuba razlikuje u tome sto mobi "insistira" na sopstvenim, ugradjenim fontovima i donekle razlicitom implementacijom i interpretacijom css-a, pa je utoliko "primitivniji". preporucuje se da se za prebacivanje iz epuba u mobi koristi amazonov kindle previewer, ali mi se cini da i calibre zavrsava posao, pogotovu jer je moguce konvertovanje vise fajlova odjednom.
  3. PocketBook Pro 912, za pdfove, nema boljeg 250 evra u nemackoj, 80000 forinti u madjarskoj. (280 evra) koliko je to kad se odbije porez na granici? (mislim na kupovinu u madjarskoj)
  4. wifi je koristan i ako kupujes knjige preko amazona jer ti jednostavno "stignu" na kindle. takodje, mozes i sebi da saljes mailove na [email protected] koji se na isti nacin pojave na readeru. touch verzija nije imala mogucnost rotacije ekrana za 90 stepeni sto moze da bude korisno za pdf-ove, ali ne znam da li su to sredili nekim firmwareom. ono sto moze da smeta na kindlu je sto je mobi format knjiga zapravo podskup epuba (koji je podskup xhtml-a) tako da npr. nije moguce jednostavno koristiti ne-kindle fontove. btw. ovaj novi nook odlicno izgleda
  5. po meni ipad ili iriver story hd.
  6. prve 2 knjige su u stvari jpeg slicice povezane u pdf, a treca je tekstualni pdf koji lose prelama paragrafe kod povecavanja teksta. mrka kapa za konvertovanje u epub. u stvari ova bez slika bi mogla da se ocruje u finereaderu, a ova tekstualna bi mogla rucno da se doradi, ali je to previse posla i previse vremena.
  7. nook color je ips ekran. potpuno drugi film, kao i npr. kindle fire. iz tog filma najbolji je ipad (pogotovu za pdf), ali je i najskuplji. skroz drugi film je e-ink i to druge generacije. a da ti "okacis" na neki fileshare nekoliko tvojih pdfova pa da vidimo da li to moze da se konvertujue u neki ne-pdf format, jer ako insistiras na pdf-u, nema tu vise diskusije. ipad it is.
  8. briss je besplatini program koji cropuje pdf i tako se resava problem headera i footera. isto radi i adobe acrobat pro. na mobileread forumu postoji diskusija na temu konvertovanja pdf-a u epub/mobi, mada ima tu dosta cimanja. meni je to nesto lakse jer sam od '94 radio pripremu za stampu, ali nije ni jednostavno ni 100% uspesno. dosta tu mora rucno da se odradi. inace, nook se do pre neki dan prodavao na KP za 90 evra. sad je 120.
  9. mislim da ovaj tekst objektivno prikazuje mane i vrline kindla i ipad-a. sto se mene tice, nemam dileme. uvek bih pre izabrao kindle ili nook ili story hd ili sony za citanje knjiga. najbolje je da probas da vidis i jedno i drugo i kupis ono sto tebi najvise odgovara.
  10. refresh rate ipada je 60Hz, cini mi se, i to, uz pozadinsko osvetljenje nekom moze da predstavlja napor za oci - kao kad dugo buljis u monitor. kod e-inka toga nema tako da je osecaj najpriblizniji citanju papirne knjige. sto se tice konvertovanja pdf-a na mobileread forumu postoji nekoliko uputstava za to. nijedno resenje nije idealno jer se radi o 2 sustinski razlicita formata - za razliku od jednostavnog konvertovanja epuba u mobi i obrnuto. uzgred, kupio sam par knjiga u pdf formatu od legalnih izdavaca i to je bilo toliko lose uradjeno da ne bih nasiroko o tome. reci cu samo da su pdfovi imali pasere i cajtne sto znaci da su izdavaci umesto elektronskih knjiga prodavali pdfove pripremljene za stampu.
  11. tablet je jako los za duze citanje zbog treperenja ekrana i rezolucije - apple ipad je verovatno najbolje tablet resenje. iriver story hd bi mogao da bude solidno resenje iako je verovatno propao kao projekat, ako bi uspeo da ga dovuces iz amerike gde je malo, malo na nekim rasprodajama (target i slicno). procitao sam da je najbolje resenje za skenirane knjige. evo ga za 85 dolara. po toj ceni bih ga kupio odmah iako imam sony prs505 i kindle 4nt upravo zbog skeniranih knjiga i pdfova. ovaj forum je korisno mesto za sve sadasnje i buduce vlasnike readera.
  12. pdf je najgori format za e-knjige jer je pre svega namenjen pripremi za stampu. na malim readerima pdf ne moze da izgleda dobro. mobi i epub su u svojoj sustini html obogacen css-om i koriste se na kindlu i ostalim readerima. ako insistiras na pdf-u nekakvo resenje bi mogao da bude glomazni kindle dx ili nepopularni googlov iriver story hd koji ima vecu rezoluciju od ostalih pa moze bolje da prikaze pdf.
  13. drajveri iz februara ili oni od pre 3 godine?
×
×
  • Create New...