Jump to content


Milos A

Članovi
  • Posts

    1,906
  • Joined

Posts posted by Milos A

  1. Alo Kim Džongovi, gde su postovi o Lenonu? IÅ¡Äezli, ponovo bez reÄi? Da nije pokretaÄ teme tražio da se obriÅ¡u slike sa Joko i maÄkama? Otkud Politbiro zna Å¡ta je Ston imao na umu kada je pokretao ovu temu? Topik se zove "DeÅ¡avanja na forumu" - juÄe se deÅ¡avalo da su Älanovi imali Å¡ta da kažu o retardiranom Harisonu i baba Polu. ZaÅ¡to je to obrisano? 

  2. Mislim da nije ni mislio na vinil rip kao takav. Nego na digitalno izdanje, originalno analognog snimka/mastera. Bar sam ga ja tako razumeo.

     

    Dobro si razumeo! Analogni snimci su svojevremeno masterovani prema vinilu kao nosaÄu. Digitalni snimci su masterovani za digitalne formate. Najbolje je kada snimak ostane u svom domenu. Sticajem okolnosti daleko viÅ¡e me interesuje analogno snimana muzika, prema tome sam i formirao sistem. Vinil rip je suÅ¡tinski besmislena ideja - kombinuje najgore od oba sveta.

     

    Off: nadam se da ova tema neće postati popriÅ¡te joÅ¡ jedne polemike na temu "digitalno je bolje zato Å¡to je 21. vek" Äitaj "viÅ¡e mi odgovara da za džabe skidam okeane muzike sa torenta i puÅ¡tam sa laptopa koji već imam nego da se cimam da kupujem gramofon i ploÄe"  :)

  3. Kao i Aleksandru, i meni je obrisan post - napisao sam zaÅ¡to mrzim Brothers in Arms i PULSE, i da nemam niÅ¡ta protiv digitalije. Nekoliko sati kasnije obrisano je i pitanje Magiciana Å¡ta znaÄi moj avatar i Å¡ta imam protiv digitalije. Tako je tema "TM vs internet"  :klanjanje odbranjena od uljeza, ta riznica znanja neprocenjive vrednosti je saÄuvana, budućim generacijama u nasleÄ‘e i na dar.

     

    Nisu naÅ¡i postovi posebno bitni, ali držim da je takvo brisanje bez reÄi veoma drsko i nevaspitano. Bolje nas banujte for good, kao i druge SImine prijatelje, Babylona na primer.

  4. Najbolji album Cika Korije i album kome se periodicno vracam - atmosfera 70ih,fjuzn,gudaci,prelaz izmedju klasike i jazz-a,odlicni Steve Gadd i jos bolja Gayle Moran.

     

    S tim u vezi,odlican je i prvi Cikov album koji u naslovu ima Return to forever iz 1972:

     

    Prva stvar (koja se neocekivano originalno) zove Return To Forever :) ima atmosferu koja neodoljivo podseca na film Halloween ia 1978.

     

    Ovakvi albumi su retki,bas retki.

     

    OdliÄan izbor Pietro, bravo  :thumbsup2 Dodao bih i 

     

    MI0000246498.jpg?partner=allrovi.com

  5. Panasonic pita koji je vaš omiljeni njihov produkt svih vremena? Mislim da nema dileme da je to Technics 1210 mk2, pa izvolite recite im i vi, dajte svoj doprinos za restartiranje proizvodnje:

    https://www.facebook.com/Panasonic

     

    Pomenuti gramofon je na vrhu, pa sto praznih mesta. PoÄeo sam da lajkujem ali sam se smorio na pola puta, neka neko nastavi od komentara "The one, The only, The incredible Technics 1200 - What else!"

     

    Ovo je direktan link na anketu: https://www.facebook.com/Panasonic/photos/a.290602289310.142429.144105014310/10152674119074311/?type=1&theater

  6. Taj deo originalne teme sa internetom, je resen.

    Internet nema nikakav uticaj kao takav na kvalitet fajla.

     

    Dark, mislim da malo preterujeÅ¡ sa dogmom o savrÅ¡enosti digitalije. Daleko su digitalni formati, ureÄ‘aji, mediji i prenos od savrÅ¡enog - da su savrÅ¡eni bolje bi zvuÄali. Turbomax i Nomi imaju dobre sisteme i veliko iskustvo, ja poklanjam dužnu pažnju svemu Å¡to napiÅ¡u.

  7. Kako uostalom da dođem do dobrog, ako pre ne izmenjam nešto manje dobro?!? Zar hifi ne radi tako?!?

     

    Off: ha-ha, per aspera da astra. Imam i ja pun podrum zabluda, sve spakovano po kutijama - tu je komplet Yamaha + Tannoy 5.1 surround sistem, tu su i gitara i kućna teretana. Nabavi ProJect S preamp, bićeš prezadovoljan, ne znam koja ti je glava ali za MM to je najbolji izbor pa tri prazna mesta. End off :)

  8. ^^ Niski udarci za Regu, ne za tebe, nadam se da umeÅ¡ da odvojiÅ¡ te stvari?

    Lepo smo ti govorili da uzmeš ProJect ili ProJect S, ali si bio uporan i imaš preamp u klasi Nad PP, i naravno - nisi zadovoljan.

    NiÅ¡ta liÄno, da ponovim hiljaditi put.

  9. BTW, Äuo sam i ja oÄajne gramofonske setup-e (i tu ne mislim na Toscu). ÄŒak ni mojim gramofonom nisam uopÅ¡te zadovoljan. Ali ga joÅ¡ ne odbacujem.

     

    Ne možeÅ¡ ni da budeÅ¡ zadovaljan sa onim oÄajnim fono-preampom (Rega).

  10. Od mene preporuka svakom ko ima bar neÅ¡to ploÄa da kupi neki solidan gramofon, neće se pokajati.

     

    Tako je. Bez obzira na sav digitalni hajp i mambo-džambo, analogni izvori su i dalje superiorni. I to ne malo - razlika se Äuje iz druge sobe. Naravno, govorimo o sistemima sliÄne klase. Ne samo to - muzika nije samo mala sliÄica na ekranu, folder.jpg, već je materijalna, opipljiva, može da se drži u rukama, razgleda, Äita, istražuje, miriÅ¡e... može da se doživi! Na kraju, ploÄu koju kupiÅ¡ danas, sutra možeÅ¡ da prodaÅ¡ za istu ili veću cenu.

  11. U temi Netbook kao transport, obrisani su samo postovi koji nisu imali veze sa temom, tj. licna prepucavanja i provokacije - pritom, niko (osim Valter-a, za poslednji post) nije upozoren ili banovan. 

     

    Jedino vas mogu zamoliti da na eventualna vredjanja ne odgovarate u istom tonu, vec da postove prijavite (report opcija) kao i da se koliko/toliko drzite same teme diskusije...

     

    Pozdrav! :wave2

     

    ÄŒestitam postavljenje novom moderatoru  :thumbsup2

  12. Vecina i jeste pobrisana. 

     

    Neki utility-ji su i korisni, tipa dodatni tasteri, ukljucivanje/iskljucivanje wifi-ja, trackpad-a, kontrola zvuka, itd.

     

    Na 470 a verovatno i svim drugim HP je sve to hardverski podržano. Jedino Å¡to sam uradio je skidanje nekakvog surround poboljÅ¡ivaÄa zvuka koji je pokupio sa interneta prilikom instalacije WIndowsa.

  13. Nas je 4730s.

    Neka instalira onda i taj neki HP update utility sto je stizao uz njega preinstaliran,

     

    ...da napokon jednom i ti cujes dropout, pa onda lepo mozes na miru i da mres!  ;)  :)

     

     

    Ja sam oÄekivao da ti kao priznati haker znaÅ¡ da svaki komp fabriÄki nakrcan bloatwareom treba da se preore Äim ga izvadiÅ¡ iz kutije.

  14. Kod klinca,

    na relativno novom laptopu (HP ProBook 17", Core i5, 4GB RAM) i sa eksternom M-Audio USB Audiophile karticom,

    snazne dropout-e (glasan klik i preskakanje) je izazivao neki HP-ov program za update softvera,

    koji je nepozvan u pozadini periodicno proveravao sta ima novog na HP download sajtu.  :)

    U pocetku nisam imao pojma sta izaziva problem, krv sam propljuvao precesljavajuci sve moguce pozadinske servise, gaseci ih i paleci, cekajuci da vidim da li ce dropout-a ponovo biti.

     

    Pomogao je i task manager i posmatranje procesa u smislu koji najvise angazuje CPU u trenutku dropout-a.

     

    Kada sam ga otkrio, sa zadovoljstvom sam ga ubio! :)

     

    .

     

    Ceca ima isti takav laptop, ProBook 470, doduše sa 8 mb rama, kupljen je bez OS, instalirali smo kupljeni Win 7 i sve radi OK.

  15. Miloseve komentare uvek smatram za duhovite i potrebne na forumu u smislu pozitivne provokacije, osim kada pise o necemu o cemu vrlo malo zna. Kao sada, na primer.

     

    Da li ja o neÄemu znam puno ili malo nije na tebi da procenjujeÅ¡. Imam Äetiri (4) laptopa raznih generacija i firmi i svi rade besprekorno sa preinstaliranim Vindovsima. PriÄe o sreÄ‘ivanju laptopa su priÄe o žabama i potkivanju. Nadam se da i mi iz Beograda imamo pravo da ovde na forumu neÅ¡to napiÅ¡emo a da nas neko liÄno na naduva iste sekunde?

  16. Upravo stigoh sa odmora, a usput sam malo i pazario vinila... :listen

    Još jednom se zahvaljujem zbrujic-u,

     

    Eto ti ga na - zahvaljuje se Zbrujiću a ja mu rekao da ode u Solun po ploÄe, i dao pet adresa  :plakanje

     

    Ringe, uživaj u ploÄama! JoÅ¡ da si napunio gepek sa tim ploÄama od po 1 evro, mogao si da izvadiÅ¡ put  :thumbsup2

×
×
  • Create New...