Jump to content


hoover

Novi članovi
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

hoover's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. hm, nije li taj acoustimass zapravo visekanalni sistem? meni treba samo stereo, a iskreno i sub bih zelio izbjeci ako mogu. opcenito nisam neki bas-freak. na kraju sam se odlucio probati s bx2, narucio sam ih i cekam da stignu. nadam se da cu uz malo eksperimentiranja s postavljanjem ipak postici zadovoljavajuci zvuk. mozda u uvjetima koje imam to nece biti 100% onoga sto zvucnici mogu, ali obzirom na sve, ovaj put bi i sa 90% bio zadovoljan.
  2. hvala vam svima na odgovorima. po svemu procitanom cini se da nije bas nemoguca misija. pokusat cu sa zvucnicima u polici, za pocetak cu ih probati nekako "izolirati" od police pa cu onda donijeti neki sud o zvuku. ako ne bude dobro onda cu razmisliti i o zidnim stalcima. ipak prvi zadatak je prosetati do salona i poslusati te kutije uzivo pa onda sve ostalo... hvala jos jednom i pozdrav!
  3. Cilj mi je dobiti neki solidan zvuk u manjoj prostoriji koja inace sluzi kao radna soba. Zbog problema s prostorom trenutno kao jedina realna opcija ostaje postavljanje zvucnika direktno u police za knjige. Radi se o kvadratnim policama (otprilike kao na slici u prilogu) dimenzija 36,5 x 36,5 cm (dubina 30 cm). Sa straznje strane police nema nikakve daske, ali je zid vec nekih 5-6 cm iza nje. Ostale police su inace prilicno popunjene knjigama. Od zvucnika sam gledao prvenstveno one s prednjim otvorom, konkretno mi se Monitor Audio BX2 cini OK (mnogi pisu da je zahvalan za manje prostore i nije toliko osjetljiv na pozicioniranje). E sad, s tim kutijama bi imao samo 1,5 cm prostora izmedju gornjeg ruba zvucnika i police, te oko 9 cm sa svake strane. Otraga bi imao oko 10-12 cm izmedju zvucnika i zida. Moze li to proci bez ozbiljnijeg narusavanja kvalitete zvuka? Jel imao neko vec slicna iskustva (s ovim ili nekim drugim kutijama)? Ako moram racunati s velikim gubitkom kvalitete, onda mi se ne isplati ulagati u takve zvucnike, vec ce morati posluziti i neki obicni "plasticnjaci" pa nek zuje... Hvala i pozdrav!
×
×
  • Create New...