Jump to content


Vlada Jovanović

Članovi
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vlada Jovanović's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Evo, čuo si i sam... Složili smo se da WiiM Amp sa QA 3020i (čak i ovako u polici) zvuči vrlo prihvatljivo, ne samo u odnosu na cenu uređaja, već generalno. Zvuk bih ocenio kao nenametljiv i relativno dobro uravnotežen, bez posebnih iskakanja bilo kog dela spektra. Nisam za nedelju dana intenzivnog slušanja imao slučaj da poželim da prekinem muziku zbog zamora. Snage ima dovoljno ako baš nisi rešio da praviš žurku na 90+ dB. Sve do 80-85 dB je korektno odsvirano, pojačalo se dobro snalazi i sa kompleksnijom muzikom i do sada nije bilo clippinga. Za preko tog nivoa niti imam zvučnike, niti imam sobu za slušanje, tako da meni ne treba glasnije. Za probu smo povezali CSS 1 TDX, koji su daleko kvalitetniji od mojih QA, ali su dosta manje efikasni, pa su veće opterećenje za Amp. WiiM se dobro snašao i sa njima, zvuk je daleko detaljniji i mislim da je značajno bolje uravnotežen u poređenju sa QA. Ovo meni govori da bi ulaganje u kvalitetnije zvučnike i malo "sređivanje" prostora za slušanje dalo jako dobre rezultate. O WiiM Home aplikaciji ne treba da trošim reči, sve je funkcionalno i lako dostupno, sa dovoljno opcija. Kao bivši BlueOS korisnik, slobodan sam da kažem da WiiM Home ne zaostaje.
  2. Samo QA. Koliko sam video po prikazima, Amp baš ne puca od snage, tako da izgleda da to nije za neke zahtevnije zvučnike/veće prostore, pa ćemo ga tako i tretirati.
  3. WiiM Amp stigao danas i povezan na QA 3020i zvučnike. Prvi utisak je dobar - WiiM Amp je dobro sastavljen, ništa nije labavo, uređaj je dosta težak i ostavlja solidan utisak. Što se funkcionalnosti tiče, radi sve kako je i obećano , sem HDMI ARC, koji još nisam povezao, pa to još ne znam. WiiM Home aplikacija je odmah prepoznala uređaj, dodala sve nove funkcionalnosti vezane za Amp, itd. Bluetooth daljinski upravljač je jednostavan i nije posebno kvalitetan, ali je funkcionalan i radi kako treba. Verzija softvera je 5.0.606744, danas urađen update. To bi trebalo da obezbedi da nema zujanja i nekih drugih začkoljica kojih je bilo sa verzijom 2. Nisam čuo nikakav šum/brum/zujanje iz uređaja niti iz zvučnika sa odstojanja od 10cm. Sad sledi malo slušanja, pa ćemo da vidimo...
  4. Da, tačno, Iron man je u pravu: Tidal Connect ne može da radi samo sa PCa na PC, ostalo treba da može sve kao sa telefona
  5. Mislim da je to tako treba - ako se ne varam, ne možeš da napraviš cast iz Tidala sa PCa na drugi uređaj.
  6. Za godinu dana korišćenja nisam primetio probleme sa Tidal Connectom, sve je radilo kako treba. Koristim Tidal sa telefona, sa laptopa nisam probao, nije mi zatrebalo nikad. Pustim stream na WiiM i sve šta mi treba radim u Tidal aplikaciji.
  7. Imam isti takav dac i napajam ga Samsungovim fast-chargerom od 2 ampera. Nisam primetio da se greje.
  8. Ako ti baš ne trebaju RCA ulazi/izlazi i koristićeš WiiM samo preko wifi, uzmi Mini i uštedi malo para. Što se tiče zvuka i aplikacije, ne bi trebalo da bude bilo kakvih razlika.
  9. Ni meni ne dozvoljava da Tidal istovremeno radi na dva Android telefona. Ali, na telefonu i na strimeru (Innuos Pulse Mini) radi istovremeno. Ako se ne varam, Eversolo radi pod Androidom. Možda je to razlog što Tidal ne dozvoljava dve istovremen sesije.
  10. Ne znam da li je ovo uobičajeno, ali ja sam sad ulogovan na Tidal i na telefonu i na strimeru istovremeno. Preko istog naloga. Na strimeru radi radio, na telefonu plejlista. Moj strimer ne podržava Connect opciju.
  11. Probao, isto je. Izgleda da nema veze sa Androidom, nego sa samom aplikacijom i sa Pulse. Drugar kaže da na Zen MkIII toga nema. A video sam na Innuos forumu da se još ljudi žali na istu tu stvar
  12. Nisam isključio Battery saver opciju, ali sam uključio "Keep Screen Always On" opciju u Sense-u, pa bar kad ne odlutam na nešto drugo, Sense je aktivan i nema nepotrebnog učitavanja. Hvala za savet, isključiću battery saver, pa ću videti kako će da radi
×
×
  • Create New...