Jump to content


veteha

Članovi
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by veteha

  1. Hvala kolega. Ako se pitanje odnosi na mene moje kutije su Xeo 3, a ako se pitanje odnosi na Petar111 najbolje ce on odgovoriti ali mislim da se u nekoj od poruka pominje da je upravo Audience 42 model u pitanju sa njegovih slika.
  2. Evo moje skromne i male Älanske karte za Dynaudio klub Dynaudio Xeo 3
  3. Ja niti imam toliko novca da sve pobrojano kupim, niti sam proveravao da li je to taÄno već sam napisao ono Å¡to sam proÄitao na stranim forumima gde su ljudi izneli svako ponaosob svoje subjektivno miÅ¡ljenje. Tako da nema potrebe za sarkazmom. I ako sam nekoga uvredio mojim postom, izvinjavam se jer mi to nije bila namera.
  4. Slažem se sa tobom da sinergija nije kao sa Moon pojaÄalima ali opet se Lingdorf za taj novac koliko koÅ¡ta odliÄno snalazi a o snazi da i ne priÄamo. Koliko bi ga koÅ¡talo Moon pojaÄalo sa toliko snage? Dakle Hegel, Lingdorf, ili neko treće pristupaÄnije pojaÄalo je jedino dobro u tom cenovnom rangu. A Å¡to se tiÄe apsolutne sinergije zna se Moon, Classe, Bryston, Vincent, McIntosh, Primare, ali i izvanredni Electrocompaniet (konkretno EC ECI 5mk2) koji izuzetno radi sa Dy.
  5. @ Jimmy_018 Ako imaÅ¡ mogućnosti posluÅ¡aj Lingdorf SDAI 2175, jeste nekoliko stotina evra skuplji od Hegel H80 ali zato ima, ako se ne varam, duplo viÅ¡e snage i provereno je dobra sinergija sa Dynaudio zvuÄnicima i Äesto se koristilo pri testiranju Dy kutija u Hi-Files redakciji. Pozdrav i sve pohvale za temu.
  6. Ne znam kako ce zvucati, nemam predrasuda niti cu biti subjektivan, ako mi se svidi zvuk i ispuni moje kriterijume linearnosti i potpune zvucne slike sa ogromnom pozornicom ja cu biti prezadovoljan. Samo me brine da ne budu ti drajveri i pogotovo u toj kutiji losi na donjem opsegu i da ne manjkaju niski tonovi jer ipak su oni vazni za pravi ugodjaj i za potpunu zvucnu sliku.
  7. Pa najverovatnije cu da odem kod coveka da ih poslusam sledece ili one tamo nedelje, pa cemo videti sta mogu ti drajveri u tim kutijama u kojima su sad. Volim Dynaudio zvuk ali ne bezim od mogucnosti da zamenom mojih kutija dobijem jos bolji zvuk, ne vezano za brend.
  8. Moze li neki komentar za OPA270GP, ako ga je neko slusao kako zvuci na ST ili STX karti? I pojasnjenje za TDA1543 da li bi on imao neku primenu za ST ili STX zvucnu kartu posto se ne razumem bas toliko u vezi op-amp-ova?
  9. Malo teze ce ih on doneti jer su jako teske, ipak je lakse da ja odem i poslusam to pa makar i poneo svoje kutije sa sobom ipak su moje kutije lakse od njegovih u slucaju da mi se svidi zvuk i resim da izvrsim menjazu. Mene konkretno zanima da li su te kutije uopste u istoj klasi sa mojim kutijama ili idu klasu nize il vise? I da li cu da izgubim ili dobijem u kvalitetu zvuka u slucaju zamene?
  10. Covek kaze da i basova ima i ne hvali niskih tonova e sad pitanje je da li je iskren ili ne. Znam da je hod membrane maksimalno 4mm ali mozda ako se napravi kutija od 400 litara ili veca mozda sve to legne kako treba i bude potpuna zvucna slika. Ja sam mislio da je taj DC 3836 koji se nalazi u tim kutijama koje me zanimaju full range drajver? Nije valjda da za drajver koji je 15'' treba dodatni Sub? Ja ne volim prenaglasene niske tonove, ja zelim da kad slusam muziku da ne osetim i ne cujem da manjka bas ali isto tako ne treba mi nesto da mi pomera bubrege kao u nekoj diskoteci nego jedan homogen, linearan i pun zvuk.
  11. Ne hvali ali eto imam u planu da odvojim i ulozim u bolje kablove posto sada koristim Oehlbash i zvucnicke i interkonekt, naravno planiram ulaganje u bolji amp i bolji gramofon. E sad na osnovu beatgoeson-ovog posta izlgeda da ima sansi i za jos visu klasu zvuka ukoliko bih izvrsio zamenu i npr napravio kutije za te DC mnogo vece litraze nego sto su sad ove u kojima su, a koliko je to izvodljivo i isplativo to je sad glavno pitanje...
  12. Inace rucno radjen hibridni integralac sa lampama u pretpojacalu nekih 110w na 8ohm-a sinusne snage tj 150w na 4ohm-a i ima dva trafoa po 600w tako da ima dosta impulsne snage kad zatreba radi dinamike u zahtevnim deonicama nekog snimka, ali to pojacalo mi je trenutno na osvezavanju i upgrade-ovanju a trenutno i tera Technics SU-V8 i iznenadjujuce se dobro snalazi sa ovim kutijama. Izvori su mi jedan stari Dual gramofon, Nakamichi RX-505 deck, neki stari Technics cd player i komjuter sa Asus Xonar Essence ST kartom LM4562 op-amp upgrade i FLAC diskografije 196000Hz sa po peko 3000kbps, a u planu je kroz par meseci neki kvalitetan DAC.
  13. Pa uvek je tako, ali sta da se radi ima onih kojima se ne spava ili imaju audiofilsku dilemu i u sred "radnje"
  14. To jeste, kutije koje imam stvarno precizno i pristojno sviraju, ali uvek postoji ono sto ti ne da mira i ono pitanje da li u slicnom cenovnom rangu moze i bolje? I zato sam i pogledao kakva je ponuda. Ne znam zasto ali u dilemi sam.
  15. Oticicu onda najverovatnije da samo to poslusam, ali sada toliko novca nemam tako da zato sam i predlozio zamenu, e sad posto sam ja itekako zadovoljan Dynaudio kutijama i takav fazon cenim precizan i analitican i detaljan da kada mu je los izvor ili kvalitet snimka da se to i cuje a ne da se oboji zvuk, i glavno je da li takav princip imaju i ove Tannoy kutije ili je ipak to druga prica u pitanju? Meni je trenutno nezgodno sto ne mogu da odvojim novac za bolje kablove i pojacalo za ove moje kutije pa sam zato samo informativno gledao sta ima tj sta se nudi i zapalo mi za oko ta Tannoy kutije jer iako nikad nisam cuo Tannoy oduvek mi se svidjala njihova koncepcija drajvera i kabineta ali to je samo vizuelno posto ih nikad nisam slusao niti imam iskustva sa engleskim kutijama i zvukom uopste.
  16. Covek kaze da je kutiju rucno napravio jedan od poznatijih Beogradskih graditelja i da sigurno nije napamet pravljeno ni kutija ni skretnica, i kaze da je zvuk izuzetan i da ne manjkaju ni visoki ni srednji ni niski tonovi i da bi trebalo da ih cujem jer smatra da su izuzetnog zvuka i velike pozornice. E sad vidim da je vecina komentara da ne menjam, tako da ne znam da li uopste onda da idem da ih poslusam jer nije mali put...
  17. Postovani forumasi, ako neko ima iskustva sa Tannoy drajverima ili kutijama uopste, moze li savet, da li ove kutije vrede tj. koliko vrede i da li bih dobio ili izgubio ako bih svoje Dynaudio A72 zamenio za te Tannoy-e? Prostor mi nije problem imam ga dovoljno tako da svaka preporuka ili komentar bi mi dobrodosao. Evo i oglasa tih kutija: http://www.kupujemprodajem.com/Tannoy-Arden-15-3836-Dual-Concentric-11759615-oglas.htm?filter_id=10071037
  18. Pretpostavljao sam da ne vrede, pitanje je tek onako postavljeno bez ikakve namere da se kvari tema. I izvinjam se svima na smetnji.
  19. Evo da se i ja upisem, vec duze vreme koristim SU-V8 i prezadovoljan sam, trenutno ovo pojacalo pogoni Dynaudio A72 kutije i vise nego pristojno se snalazi sa njima Molim cenjene clanove foruma za misljenje o Technics SY-T50 aktivnim kutijama, evo i oglasa, pa ako moze neko da prokomentarise valjaju li ove kutije i vrede li toliko novca? Izvinjavam se unapred ako je off topic https://www.kupujemprodajem.com/Technics-SY-T50-11765091-oglas.htm?filter_id=
  20. Bio sam u Kanadi kod rodbine pa smo jedno vece otisli njihovom prijatelju u posetu tip je truli bogatas znaci strasno nema sta nema i samo sam na kratko uspe da ga nateram da pusti nesto da ih cujem i bio sam impresioniran nemam reci o zvuku nemam pojma da ga opisem znaci prosto receno to je ono sto bi bilo koji ljubitelj savrsenog zvuka voleo makar da cuje ako vec ne moze da ima, a pojacalo Accuphase i jos neko to jest snagasi stvarno se ne razumem u marke prvi put sam cuo za ta pojacala i snagase i sta da vam kazem ja sam tek tada shvatio koliko smo mi u Srbiji odseceni od sveta i kvaliteta i uopsteno koliko smo bedni da tako nesto ne mozemo da priustimo bez obzira sto je stvarno mnogo skupo ali vredi i vise. Rucni rad po narudzbini se radi jer slabo bi ovaki isla prodaja zbog visoke cene znaci perverzija!!! Evo jedino na netu sam nasao par informacija o procesu stvaranja tih kutija i evo samo par informacija iz njihove specifikacije: The Project Everest DD66000 System Specifications Low-Frequency Driver 15" (380mm) Pulp-cone woofer (1501AL) x 2 High-Frequency Driver 4" (100mm) Beryllium compression driver (476Be) Ultrahigh-Frequency Driver 1" (25mm) Beryllium compression driver (045Be-1) Maximum Recommended 500 Watts Amplifier Power Frequency Response (– 6dB) 45Hz – 50kHz Low-Frequency Extension (–10dB) 32Hz Nominal Impedance 8 Ohms 5.5 Ohms @ 85Hz 3.5 Ohms @ 40kHz Sensitivity (2.83V@1m) 96dB Horn Directivity (Horizontal x Vertical) High-Frequency 100º x 60º Ultrahigh-Frequency 60º x 30º Crossover Frequency 150Hz (LF1 6dB/octave) 700Hz (LF2 24dB/octave) 20kHz (UHF 24dB/octave) Control Function HF level control (– 0.5dB/0dB/+0.5dB) LF level control (low/high) LF/HF drive mode switch (normal/bi-amp) System orientation switch (left/right) Dimensions (H x W x D) 38" x 43-5/8" x 18-1/2" (965mm x 1,109mm x 469mm) (Including Feet) Weight 302 lb (137kg) without grille 312 lb (142kg) with grille Package Weight 383 lb (174kg)
  21. Verujte mi nisam vatrena pristalica nekog odredjenog brenda ali ove kutije su me opcinile znaci pravo remek delo JBL Project Everest DD66000 oko 45000 dolara su i tezina im je po 145 kilograma po kutiji otprilike!
×
×
  • Create New...