Jump to content


srdjan_cvetkovic

Donator foruma
  • Posts

    6,355
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Everything posted by srdjan_cvetkovic

  1. macmini + Roon + FTA Callisto vs Eversolo + nativna aplikacija + FTA Callisto. Roon je katastrofalno loše implementiran na Eversolo. U obe varijante išlo na Devialet. Obaška što xtra upotrebljiv kao uređaj i radi kao sat. Od funkcija ima sve što mi treba.
  2. I ako se uzima "običan" A6, pod obavezno svičersko napajanje menjati za linerno. Na internetu može da se poruči specijalno pravljeno za ovaj model, odšrafi se original i jednostavno zameni sa novim. Kao strimer sjajan, kao DAC njanjav.
  3. Vidim da si ipak relativno brzo prevazišao iskonsku odbojnost prema vinilima u boji. Svaka čast!
  4. Tim bolje, znači da je “Nemac” baš dobra sprava.
  5. Tako nešto sam otprilike i ja razmišljao, pre nego što sam uzeo Lindemann. Uzeo ga na probu, prebacio Devialet u preamp mod, zakačio ga i ono što sam čuo mi je dalo za pravo da je u pitanju odličan amp i da treba da ga kupim, pogotovo što je cena bila krajnje korektna, a stanje kao novo.
  6. Ma opušteno, slobodno pišite, nije spojlovanje. Kada sam odlučio da prodam Devialet, razmišljao sam šta da radim i kako da sa što manje novca osposobim sistem prevashodno da bude funkcionalan, ali da ne kupujem nešto tek reda radi, da bih sutra morao to da prodajem, ako bude situacija da može da se uradi neki upgrade sistema. S obzirom da je Eversolo primarno kupljen da bi bio isključivo strimer, a da ima opciju da radi kao DAC i preamp, gledao sam da nađem neki relativno kvalitetan snagaš, kojim bih u ovom trenutku dobio kompletan sistem, a opet da ostavim mogućnost da u nekom narednom periodu, kada se za to steknu uslovi, kupim preamp i/ili DAC. Za sada će postavka biti ovakva, tako je kako je, šta da se radi, a za ubuduće ćemo videti, možda se Lindemann-u pridruži njegov izvorni parnjak ili nešto treće, videćemo. Lično mislim da kod mene trenutno problem nije Lindemann, a da li je digitalni preamp ili DAC (ili oba) videćemo kad budem u mogućnosti da probam nešto drugo.
  7. Neće to Aleksandar da kači na zid, merka novu policu. A treba i da rasproda višak opreme.
  8. Nisam odavno ništa pisao, pa hajde da se malo "pohvalim", pošto sam napravio ozbiljan rez...na žalost, punim gasom u rikverc.😅 Da ne tupim mnogo, Devialet je otperjao (ali u dobre ruke, što mi je jako drago), sutra će i gramofon, kao i ploče, a ono što će za sada da se sluša je sledeće: Eversolo DMP-A6 (all-in-one: digitalni izvor, strimer, DAC, preamp) Lindemann Musicbook 50 (amp, D-klasa) Balansirani spoj (nemam pojma koji su kablovi, dobio sam ih u paketu sa "Nemcem"), ostatak sistema je za sada isti, Mark&Daniel Topaz/Omni, Symo zvučnički. Zvuk je u odnosu na Devi bulja, ali šta da se radi, za sada je tako. Jednog dana ću verovatno da turim neki drugi DAC, ali otom-potom. Sluša se mjuza i dalje, to je najbitnije, bilo je problema u startu, ali sam se do sada iznivelisao na digitalis by Sabre, ne pršti više toliko.🤣
  9. Ih, on da ne ume…pa osramotio bi se samo tako, to mu je gramofon No. 1.
  10. Kratka opaska u vezi Eversolo DMP-A6...koliko je ovo dobar uređaj kada radi kao strimer, otprilike je isto toliko krš krševa kada radi i kao DAC. Moguće je da sam navikao na DAC koji se nalazi u Devialetu i koji je verovatno odličan, ali ovo što su ugradili u Eversolo svira njanjavo. Ali, kao strimer je sjajan, sve radi bez greške.
  11. Sorry…obrisano je…ja sam očigledno pobrkao neke stvari.
  12. Gre’ota, mlad čovek…neka počiva u miru, ostavio je iza sebe dosta toga.
  13. Na prodaju Salas L-Adapter PSU, poručen preko diyaudio.com iz poslednjeg GB za jedan projekat, od koga se odustalo pre nego što je paket stigao iz USA. Ganc novo, komplet nekorišćen PCB i svi potrebni delovi, treba samo da se polemi i naravno da se kupi trafo i skutija (to ostavljam budućem vlasniku). Cena je onoliko koliko sam ga platio - $93 ili 10.000 RSD, fiksno. Mislim da je cena skroz okay, s obzirom da je novo, dobijate odmah (pitanje je kad će naredni GB) i nema rizika od carine. Kontakt PM
  14. Nema pravila, zavisi kako se uradi vinil, boja je tu manje bitna. Ja npr. volim vinile u boji, ali ne po svaku cenu. Konkretno, ovi bitlsi su navodno isti, crni i bojeni, razlika je samo u broju komada koji su ištancovani, u boji ih je urađeno manje.
  15. Standmount su podnostojeći. Koje stvarno hoćeš?
  16. Imaš kod mene, ako hoćeš, javi se, verujem da ćemo se dogovoriti…jedino što su vinili u boji.
  17. A ako je prisutna pride i neka dama, počne i ona da se sviđa.
×
×
  • Create New...